22 april 2008

Tillbaka efter lite bloggpaus med dopberättelse

Tillbaka till bloggen! Roligt! har gått några dagar sen sist. Har inte funnits tid att uppdatera, då vi haft gäster och dop och allt möjligt för oss. Dessutom har jag gått och blivit förkyld - igen, så orken har inte riktigt funnits.. Men nu är jag i Ekenäs, så jag tänkte passa på att berätta lite om vad som hänt sen senast!


Dop var det på lördag! Och allt gick bra! Max var lite gnällig i kyrkan, han var nog hungrig, för han åt så dåligt innan vi åkte iväg. Det var spännande med dop.

Spännande är det väl alltid, men eftersom det var ett ortodoxt dop, så var det ännu lite mera spännande. Efter många om och men och funderingar fram och tillbaka, bestämde vi oss för att Max skulle döpas ortodoxt, som sin pappa.Jag har inte varit på något dop sen yngsta syster Petra döptes (för 20 år sen snart) så vet nu inte riktigt hur ett lutheranskt dop går till, men ett ortodoxt dop är iallafall lite längre. Och barnet doppas helt och hållet i dopfunten. Barnet får en massa oljor påsmörjt och så är det bara prästen och kantorn som predikar och "sjunger". Mycket annorlunda är det iallafall! (måste tyvärr erkänna att jag inte är så rysligt insatt..) Men ganska improviserat blev allt nog.. Prästen frågade mitt under ceremonin, då Max inte ville sluta gråta, om jag kunde göra någonting. Så fick Max dricka lite mjölk från flaskan.. Faddrarna höll i honom först, men sen hoppade jag in för att lugna ner barnet, och det fungerade.Iväntan på att dopet ska börja.. eftersom barnet ska doppas helt i dopfunten, så har barnet inga kläder på sig före dopet, (förutom blöjan då..) så Max fick vänta i sin halare för att han inte skulle bli kall.Hela familjen i kyrkan. Olli, Petra, Pappa, Mamma och Maria


Max med sina faddrar och prästen.
Här doppas lillen i dopfunten. Han blev mycket förvånad, lite lessen efteråt, men det gick snabbt om!Efter "doppet" fick Max på sig dopklänningen (lånad från församlingen) den blev desvärre fel väg..


Tre varv runt altaretEfter dopet

Hemma igen!


Max lyssnar på mosters pojkvän Olli som spelar gitarr


Kompisarna: Nina, Malena, Jag, Maria och Tove


Max doptårta som jag bakat helt själv! Den första tårta jag någonsin bakat helt själv! (med en man som är kock, är det inte alltid man "får" stöka i köket..) - är ganska stolt! Det är i princip en prinsesstårta, fast med blå marsipan.Man blir trött av kalas.. Max somnade mitt i festen.


Mormor och morfar

Petra och Olli som sjunger så fint!


Max och Peter (som var så förkyld stackarn..)
Det var lite dop i bilder det! Som vanligt så är jag alltid så dålig på att fotografera då det gäller.. Hinner t.ex. aldrig ta bild på t.ex. bordet innan alla börjat ta av maten.. Men som tur var så hade jag fotograferat tårtan innan! Lite sallad och pastejer hade vi också, och kex och cupcakes (med blåa nallar på) som jag också bakat själv. (vad har hänt med mig? - jag gör inte sånt!) Det var en riktigt trevlig liten tillställning! Och nu heter vårt barn Max Felix Alexander - på riktigt! Nu ska jag försöka läsa lite på mina favoritbloggar, som jag inte hunnit läsa på några dagar.. Lär väl ta hela natten.. (Bra att vi är hos mina föräldrar, så jag har lite barnvakt!)
Ja, och så har jag blivit utmanad också, av Millas Mirakel. Jag ska nog anta utmaningen, men jag kommer hem först om en vecka, så den får vänta lite. För jag måste ta bilder på bästa, sämsta och nyaste inköpen.
Ha det bra till dess!

7 kommentarer:

Nettan sa...

Vad ska man säga, verkligen ett annorlunda dop, har aldrig varit på ett sådant!
Stackars lille Max då, doppas helt i dopfunten, skulle nog oxå ha börjat gråta ;0)...*fniss*.
I Svergie tror jag inte det är så vanligt, mina barn är döpta i en kristen församling, även min sambo & jag, då stryker man vattnet över huvudet bara.
Fin tårta hade du fixat iallafall, väldigt bra för & va första gången.
Ha det bra hos Mor & Far..
Kram Nettan

Mia sa...

Hej! Vad fint dopet verkade, gissar att det var lika stämningsfullt som ert bröllop! Här är det också förkylt, vet inte längre för hur mångte gången i rad...skulle verkligen få gå om nu. Visst får du tipsa om min sida, måste också passa på att berömma din! Jag får alltid så renoveringslust när jag tittar på hur mycket fint ni fixar!
Ha de bra i Ekenäs!
Mia

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad härligt att allt gick bra!

Och vad fin tårtan var! Verkligen jättesöt!!!

Kram Annica

Lilith sa...

Det var då verkligen ett annorlunda dop än man är van med! Har varit på 2 dop de senaste månaderna så de är i färskt minne... Oj, kan förstå att Max blev förvånad när han blev doppad helt!
Söt tårta hade du fixat! :)

Millas Mirakel sa...

Hej Lotta !
Skönt att dopet gick bra till slut och tårtan var jättefin, vad duktig du är !

kram
Camilla
PS! Vad kul att du antar utmaningen !:)

Mamma Millan sa...

Så kul att få följa med dig på dopet!!!Kul att se ett ortodoxt dop...

Så söt han är o tårtan blidde ju kanon!!!!

Kram Millan
~~~<~~<<@

rost&rosor sa...

Fina dop bilder. Jag förstår att lille Max blev förvånad över dopdoppet. Kram Katta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...