29 maj 2008

Idag tänker jag på alla i min närhet som har det svårt på något sätt.. Flera av mina nära har haft och har en lite jobbig tid just nu p.g.a olika faktorer. Skickar värmande tankar till er! Och så är jag så otrloligt tacksam över att jag själv och min familj mår bra och är friska och har det bra! Det är inte en självklarhet har jag fått uppleva under den senaste tiden.. Och tack alla ni som besöker min blogg och ger er tid att kommentera! Jag blir så otroligt glad för varje kommentar och läser dem flera gånger om! Jag kan ibland leva flera dagar på era snälla ord ska ni veta! Bloggandet har öppnat en helt ny värld för mig!

Idag kommer Peter hem! Men före han kommer hem idag så ska han delta i en desserttävling som ordnas Viking Line båtarna emellan. Första pris är en resa till Frankrike! Och det är 6 deltagare, så chansen är ganska stor att han får något pris iallafall! Andra pris var också en tävling och tredje pris ett veckoslut i Pargas.. på Airisto kanske? Spännande! Håll tummarna!


Helgen och altan och glasverandaprojektet närmar sig! Gjorde ett inspirationscollage med bilder för att få den rätta stämningen. De bilder som inte är mina egna, kommer från Lantliv nummer 12. Jag väntar så på att få sätta igång! Måste skriva en lista på vad som ska inhandlas. Min mamma har utsett sig till "byggmästare" då det gäller altanen, så den behöver vi inte fundera så mycket på. Men färg och lite annat behövs till glasverandan. Golvfärg har vi kvar från tamburen, för det ska bli samma färg på glasverandan, ljusgrått alltså. Men väggarna och taket behöver färg. Och den måste tåla kyla och fukt, eftersom glasverandan inte är isolerad alls, så där är kylskåp på vintern. (Vilket kan vara ganska praktiskt ibland!) Mera sprayfärg till stolarna behövs och så lite penslar och andra skrapverktyg. Lyckas alltid förstöra dom nämligen.. penslarna alltså..Pärlspont har vi ett paket (som egentligen var tänkt till köket, på de ställen där det ännu fattas, men eftersom vi måste vänta på elektrikern som har glömt bort oss innan vi sätter upp den, så får vi skaffa ny pärlspont tills vi orkar ta tag i den saken igen..) Den här gången tänker jag måla bräderna innan vi sätter upp dem! Med grundfärg iallafall! Så det inte blir så mycket sprickor.. Det verkar ju som om vi har det mesta ju! Tur det, så blir det inte så dyrt!

Ska försöka att komma med lite mellanrapport under helgen! Men eftersom vi har gäster så blir det nog bara korta inlägg.. Men nu ska jag gå ut i solen och måla! (Vet inte vad ännu, men det finns alltid någonting att måla här..)

Ha det så bra! Kram till er alla!

6 kommentarer:

Lilith sa...

Lycka till med glasverandaprojektet! Väntar med spänning på rapporter och ev bilder! :) Kommer säkert att bli jättefint... Gillade ditt collage, massor av inspiration!
Ha en superskön helg! :)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ja, visst är det härligt med all feedback man får i form av trevliga kommentarer!

Låter som du har fullt upp!
SKön helg på dig!

Kram Annica

Millas Mirakel sa...

Hallå !
Vad spännande med glasverandan,ska bli så spännande att se när det är klart!

Ha en härlig helg!
kram
Camilla

Millas Mirakel sa...

Tack för dina rara ord, de betyder mycket !

kram igen!
Camilla

Hem & Lyckas Mia sa...

Ja, håller med, man borde tänka till lite oftare om hur bra man eg har det. Lätt att glömma!

Kommer bli jättefint i glasverandan av döma av det fina kollaget. Och självklart håller jag tummarna för att maken ska vinna något ;-) kram!

karofina sa...

åh vad det ska bli kul att se hur fint ni får till det! :) hoppas ni får en riktigt skön helg ihop allaihopa och så ska jag hålla tummarna för en frankrike-resa! ;)
puss!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...