25 juni 2008

100 projekt på en gång!

Oj vilken dag jag har haft! En bra dag!

Och är fortfarande så glad över awarden jag fick igår! Och tack alla snälla människor för era fina och snälla kommentarer! Ni vet inte (eller ni vet ju ni som också bloggar) hur mycket det värmer, då andra människor uppskattar det man gör! Det är tack vare bloggen som jag har utvecklats så otroligt mycket på den kreativa sidan. Man får så mycket inspiration av er!

Ibland har jag 100 saker att skriva om här på bloggen.. det är svårt att välja ibland, speciellt då jag får mina kreativitetsskov och börjar med 10 projekt samtidigt! Idag har det varit en sådan dag! Det började redan igår..

Då sydde jag en "gömma" för näsdukar. Ni vet såna där i lådor som man bara drar upp en, och så följer följande med en bit upp för nästa gång man behöver en näsduk. Det är rätt praktiskt med en sån låda, då man ofta snabbt behöver en näsduk, speciellt då man har en liten en..

Men nu är då inte de där lådorna så vackra tycker jag.. fast de så försöker med moln och blommor. Efter lite fixande, trixande, svordomar och en genomgång av min låda med gamla spetsar, kan jag stolt visa upp följande resultat som inte behöver gömmas undan, utan kan stå framme:


Återvinning dessutom!

Jag funderade länge på hur jag skulle få ett botten på "näsduksgömman", men kom till slut på att det var ju helt onödigt! Så nu är det bara att byta låda då den tar slut. (Nu tror jag ju då inte att såna här näsduksförpackningar har något standardmått, så får väl köra med samma i fortsättningen, och hoppas på att de inte byter storlek på sina lådor..

Idag åkte jag iväg och hälsade på på jobbet. Det var riktigt roligt! Vi stannade länge (Max tog en tupplur) och jag följde med gänget och äta. Fast jag inte är där speciellt ofta och hälsar på, så känns det alltid som att man är välkommen och stämningen är alltid den samma (på gott och ont..) Det var en lite lugnare dag idag, då gruppen med"damerna" ju är borta på onsdagar. De hade inplanerat en promenad till hamnen på eftermiddagen, för att titta på något fartyg som står där. (är inte så insatt - tyvärr..)

På vägen tillbaka till bilen gick jag via Eurokangas. Hittade en bit grönt linnetyg som jag tänkte att jag kan sy någonting av någon gång.. Men mitt egentliga mål var ju Jättirätti och skumgummi. Jättirätti stod kvar, men skumgummi hade de dessvärre inte.. Får väl ta mig en tur till Etola. Lite besviken blev jag, för jag hade tänkt att få sittdynan till pärlspontlådan klar idag.. Men tyg hittade jag! Och fina sådana!

Det som ligger längst ned i högen, ska bli tyg till tidningsstället som jag visade igår. De andra har jag sytt någonting av, som jag tror att jag ska visa imorgon! Någonting måste jag ju spara! Jag hade inte alls tänkt göra det idag, men sen då jag en gång började, så kunde jag inte sluta.. Så är det sen.. Max tycker inte alltid att det är lika roligt som jag.. Men han har som tur var blivit ganska bra på att underhålla sig själv med allt möjligt!

Nej, det är inte slut ännu! Bredvid Jättirätti finns en loppis. Kaarina Ekotori eller något liknande. Det är en sån där hylloppis. Se vilket fynd jag gjorde! Kunde knappt tro att det var sant! Först såg jag den i vitt, men då jag hängt upp den på glasverandan, så märkte jag att den gör sig så fint mot den vita panelen.
Peppar och saltkaren hann inte ens komma ut ur förpackningen innan de skulle bli fotograferade. Visst passar de perfekt till kaffeburken och brödlådan! Inte för att de nu kommer att stå på samma ställe, men i samma kök iallafall!

Så har jag målat de flesta grejerna som jag skulle måla från gårdagens inlägg. Tidningsstället, lådfacket, korgen och ljuslyktorna. Men de är inte helt färdiga ännu, så de visar jag inte idag. Och någonting måste jag ju spara också!

Jo, men en sak till! Jag har beställt en mormorsmatta av Lisa på Furutorp som jag bad henne skicka till min syster i Vimmerby. (för att spara på postkostnaderna) Den är i färgerna grått och vitt, och kommer att passa perfekt på glasverandan! Sen då den är på plats, så ska jag försöka bjuda på glasverandabilder!

Ha det bra allihopa!

7 kommentarer:

Vita hjärtan & rosa drömmar sa...

Hej!
Jättefint alltihopa!
Överdraget till näsdukslådan var supersöt och tygerna jättefina och lampetten perfekt!
Kram Malin

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Jösses vilket inlägg! Här sprudlar det av energi och skaparlust vill jag lova:)

Jättesöt hållare till näsdukarna!
Och vilka uuuunderbara tyger! Jag kände att jag oxå måste ha dem *hihi* Trist att du inte fick tag i ditt skumgummi men å andra sidan fick du ju så himla mycket annat gjort....

Ser fram emot ditt nästa inlägg!

kram
Annica

Lenas pysselgrop sa...

Alltså åååh va här händer och sker! Kan inte fatta hur du hinner! Blir så inspirerad!!

Katariinas Living sa...

Fina fynd som vanligt:)

Jag har också köpt samma rosaprickig tyg ifrån Jättirätti(Nuppulavägen, Länsikeskus). Gillar deras prickiga tyger samt priser! Kanske skulle sy något idag, tack för inspirationen vännen! Du har så fin blogg.
Kram Katariina

Tjohalia sa...

Vilken fin näsduksgömma du har sytt, jag är imponerad!

Vad roligt att du är med och röstar om priset till tävlingen, skålen ser ut att vara en stor favorit. Kram Sandra

Hem & Lyckas Mia sa...

Men vad smart att sy ett överdrag, fint blev det också! Ljuvliga tyger, blir alldeles sysugen när jag ser dem.. Har letat länge efter tyget med stort T för att sy ett överdrag till symaskinen. kram!

lilla h sa...

Hej!
Vilken fin blogg du har, jag hittade nyss hit och återkommer alldeles säkert för här fanns det många härliga bilder att titta på!
Så härliga tyger du köpt, prickigt är en favorit hos mig också!
Ha en fin dag!
Helena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...