18 augusti 2008

En utmärkelse till, Max 7 månader och den målade skänken

  utmärkel 

En utmärkelse till! Den här gången av Mitt liv - Mina drömmar! Tusen tack för den! Skickade ju vidare utmärkelsen igår, så skickar inte den någonstans idag.. fast jag gärna skulle skicka den till er alla! Ni inspirerar mig så otroligt mycket ska ni veta! Hur skulle man få dagarna att gå utan bloggen?

IMG_3852

Idag blir min lilla filur sju månader!

Idag var vi till rådgivningen med Max. Inte hade han växt mycket nu heller. Kurvan börjar gå neråt.. Men rådgivningstanten sa att det nog inte är något att oroa sig för. För han mår ju bra. Orsaken till att han inte går upp i vikt, är väl att han rör sig så otroligt mycket. För äter - det  gör han!  Han är ju inte stilla en sekund i vaket tillstånd. Inte sovande heller för den delen.. Hans andra tand trilskades inatt igen. Han vaknade vid tolv, och var ledsen. Jag fick honom nästan att somna om med nappen, men sen skrek han igen.. Fast egentligen så var han inte vaken alls. Men jag beslöt att ge lite bebispanadol till honom, om det gjorde ont då tanden kommer. Det hjälpte tydligen, för sen sov han till klockan fem. Men sen var han ju hur pigg som helst den rackaren. Vi var vaken en timme ungefär, och jag passade på att ordna tvätten.. allt har man nu för sig på nätterna.. Sen somnade vi om mellan sex och sju ungefär. Sen var det stopp. Fick honom inte alls att sova innan vi skulle till rådgvningen heller. Men han var riktigt glad ändå. Han är som en sol på dagarna, så folk har svårt att förstå att det kan vara jätte jobbigt på nätterna. Speciellt då jag är ensam. Ibland blir jag helt frustrerad då han inte vill sova. Det känns lite jobbigt ibland faktiskt. Jag lyfter på hatten för alla ensamstående - hur orkar ni?

Nu ska jag visa er vad jag har målat! Det är skänken som jag bytte till mig för vår gamla Expedit hylla som har fått sig några lager vit färg! Har inte ännu bestämt mig om jag ska ha de beslag som var där, eller om jag ska söka nya.. De skramlar nämligen ganska mycket.. Skulle gärna ha några i svart. Får se. Jag målade först skänken tre gånger med grundfärg. Trodde att det skulle räcka.. För jag ville ha den matt. Men det ville inte täcka helt enkelt, så det blev ett lager med halvmatt vanlig möbelfärg till. På kanterna målade jag svart innan. Jag använde mig av Tikkurilas Helmi färg. Kände mig nästan som en förrädare, då jag köpte svart färg! Jag har inte slipat ännu för att få fram det svarta. Har inte bestämt mig om jag vill ha skänken så eller inte. Men det går ju att göra när som helst! Jag är i viket fall som helst jätte nöjd! Mina kronor som jag beställde från Jotex, fick pryda skänken nu till att börja med. Jag har inte pyntat dom något speciellt ännu, så tips mottages gärna. Jag vill ju att de ska se fina ut, för speciellt billiga var de ju inte..

IMG_3857IMG_3860IMG_3858

IMG_3861

Jag måste måla lite på kanterna av dörrarna ännu, men sen är det här målningsprojektet klart! Bara att börja med nästa då!

 

Ha en fortsatt trevlig vecka!

20 kommentarer:

Annica sa...

Supersnygg i vitt:)

Kram Annica

LillaFlisan sa...

Åh, gudars, så söt han är lille Max!!!!
Skänken blev verkligen fin, tänk vad du hinner med,ta hand om en 7 månaders är ju bara det ett heltidsjobb.....
Kramar från Flisan

Huset på kullen sa...

Den blev jättefin i vitt.

Ha en bra kväll! /Linda

Ellas Inspiration sa...

Gud du gör dina möbler så snygga. Visade ditt vitrinskåp igår för maken när jag skulle förklara vad jag ville ha för skåp i vårt kök....

Kram Karin

Ullis/Leva på landet sa...

Blev ju så fin i vitt. Du har ju fullt upp med Max eftersom du är hemma själv med honom så mycket. Är ju så när man inte jobbar hemomkring. Tycker du är jätteduktig som fixar så mycket. Hoppas att det blir bättre med tanden.

Kram Ullis

Ofelias Hus sa...

Vad fin skänken blev, jag tycker beslagen var fina...du kan ju ha dom tills du hittar några nya, om du vill byta.
Kronorna var super, VILL HA!!!
Jag har dille på kronor, speciellt de som man kan ha ljus i.
Söt son du har, oroa dig inte så mycket över kurvan, min erfarenhet säger att tillväxtkurvan går lite hit och dit, ibland växer de så det knakar för att sedan plana ut...
Det blir nog bra
Kram
Anette

S o F sa...

Fin fint!

Så mysigt det ser ut med de tända ljusen i kronorna. Stämning...

Kvällskram!

Livet på Sjögård sa...

Hej!
Du kunde ju t.ex lägga en liten växt i den ena kronan, 'kodin onni' eller nåt annat som "klänger och hänger" ;) och fortsätta ha ett ljus i den andra...

Sprang in på dej här ett tag helt apropå och tycker du har så fin blogg, tog ett tag att "lusläsa" dina inlägg från tidigare men hit kommer jag gärna och läsa igen :)

Säger oxo som Anette/ofelias hus att det där med vikt och längd på barn kan kasta ganska mycket under åren men med tiden jämnar det nog ut sig... Har själv 3 spinkiga vildingar :)

MiaMaria sa...

Hej!

Vad snygg skänken blev...
Och så vackert med kronorna på....

Grattis till din utmärkelse....

HA´det så gott denna vecka!
MiaMaria

Nettan sa...

Redan 7 månader den lille filuren ;0), tycker du heller inte ska oroa dig i onödan.
Som du säger, det märks att han är en kry & glad liten krabat, det ordnar sig alltid !

Vad fin den blev skänken, bra jobbat fast du ingen " sömn " får.

Kram, Nettan

Stina sa...

Sicken lite gullunge du har.:-)
Skänken är verkligen fin. Kram Stina

Anna-Paulina sa...

Vad fin skänken blev. Snygga kronor. Du har ett verkligen mysigt hem. Ha det bra / A-P

Södralycke sa...

Vad fin skänken blev!! Gillar de där kronorna också...supersnygga!

Ha en bra dag! Kram Johanna

Levindas Värld sa...

Va fint du har det på skänken, vackert med kronorna.

Och din lille grabb är ju bara föör söt, grattis till han!

Du har nåt att hämta hos mig, kom in får du se ;)


Kramis!

Mjuka sa...

Inget att oroa sig för när det gäller lille Max. SÅ är det med barn. Bvc är experter på att göra föräldrar oroliga, med deras kurvor osv. Är allmäntillståndet bra så är det bra!! Så vacker skänken har blivit!! En riktig praktmöbel
kramar M

Hagbacken sa...

Åh vad fint det blev i vitt, verkligen! Grattis till dina utmärkelser, dem är du värda!

Kram Linda

Bonnie´s vita rum sa...

Hejsan
grattis till att lilla killen har blivit så stor!
Så sööt!

Jobbar din syster på alvi vimmerby?
Som vad?
Spännande.. jag är där flera gånger per vecka med barnen. kanske jag sett henne då?!

Kram Bonnie

♥ Fyra årstider sa...

Hej
Vad skänken blev fin. Visst är det kul när man får lite gjort hemma.

Din lilla kille, vad han är söt. Mina barn har alltid legat under kurvan...inte så konstigt eftersom mamma och pappa är små till växten.
Ha det så bra!
Kram Lotta

Malin sa...

Hej!
Skänken blev jättefin vitmålad och älskar "ljuskronorna" du har på den, jättefint!
3 kolumner kan du läsa om här:
http://www.bloggerbuster.com/2007/07/create-three-column-blogger-template.html
Hoppas det går bra!
Kram Malin

Pink and white dreams sa...

Hej

vad fin din skänk blev i vitt. Har nyss hittat till din blogg. Du kan j titta in hos mig, ännu bara i barnaskor, men jag kommer igen bara jag hinner.

Hälsningar Sabi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...