14 augusti 2008

Inrikessemester, del 1 av 2

Nu är vi hemma igen! Lite myggbitna och inte alls så utvilade som jag hade önskat, men vi har haft en riktigt trevlig, lugn och innehållsrik semester! Eftersom vi varit borta nästan sex hela dagar, och jag har tagit en hel del biler, så delar jag upp vår semester i två delar här på bloggen. Idag blir det en redovisning av starten fredagen den 8 augusti med Helsingforsbesök och vår avstickare i Haukivuori hos Peters exarbetskamrat I. Imorgon utlovas Joensuubesöket hos Max farfar och lite glasbruk!

IMG_3623

Hampus och Max hemma hos Max gudföräldrar T och C.

Efter att vi kommit fram till Helsingfors, så tog vi bussen in till centrum, och besökte Naturhistoriska muséet. Det har varit stängt nu länge, men nu kryllade där med folk. Mest barn faktiskt!

 IMG_3603IMG_3605

Själva byggnaden i sig är mycket vacker med vackra dörrar och fönster

IMG_3609 

Urtidsdjur

IMG_3615

Också flygande sådana

Efter museibesöket gick vi in i en liten underbar inredningsbutik som låg mittemot muséet. Minns tyvärr inte vad den heter, men där var så mycket rea, så jag skulle ha kunnat förköpa mig.. Vi köpte ändå bara en jättefin ljuslykta till Peters pappa och Mirja. Tyvärr fick jag inte med den på bild..

Vi övernattade i Helsingfors, och åkte iväg genast efter frukost. Då var det Haukivuori och Peters förra arbetskompis I:s sommarstuga som var följande stopp. Mitt inne i de finska skogarna vid en insjö låg stället!

IMG_3627

Vi tog en tur i en mycket myggig skog, för att se om vi skulle hitta några kantareller..

  IMG_3628

IMG_3630

Några kantareller hittade vi inte, men hallon smultron och några blåbär hittade vi däremot.

IMG_3635 IMG_3636IMG_3645 IMG_3646IMG_3651 IMG_3648 

Visst är det  vackert i Finland! Speciellt vackert väder var det ju inte tyvärr.. Råkade ha kameran på mig då solen tittade fram som tur var!

Efter lite grillat och bastu var det dags för sängen. Våra nätter under den här resan har inte varit speciellt lugna, eftersom lilla Max första tand har tittat fram! Stackarn, har väl haft lite ont, och inte kunnat sova. Vilket ju har resulterat i att vi inte heller har det.. Men det är väl övergående!

Imorgon kommer fortsättningen! Ha det bra till dess! Nu ska jag ta och titta in hos er andra! Har säkert missat massor!

11 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Härligt och mysigt. Trevliga bilder.

Nä, vet du. Det är nog hemma man är lugnast och kan vila, trots allt...även om man gör mycket.
Hoppas att hans lilla tanding är framme snart.
Puss

Katta sa...

Vilket vackert naturhistoriskt museum ni har.Skulle ju vilja ha en sån fönstervägg själv.Stackars er som inte får sova ordentligt men ut ska de tänderna, tänk vad söta de är med de första små risgrynen med.Kram Katta

Levindas Värld sa...

Hej!

Vilka fina bilder du bjuder på, vackert!!

Ja visst är det såå mysigt med inredningstidningar! Jag har dock inte fastnat för Lantliv, gillar Drömhem & Trädgård samt Allt i Hemmet snäppet mer *fniss*

Kram

Malla sa...

Vilka mysiga bilder du fotat. Underbart med semestertrippar, kul att se vad alla gjort när man varit ledig!

Living by Milla sa...

Välkommen hem!
Vilken mysig semester och vilka fina bilder du bjuder på. Borta bra men hemma bäst stämmer rätt så bra.;)

Ser fram emot fortsättningen.

kram Camilla

karofina sa...

åh vad mycket natur! ni måste haft det så mysigt! visst är det bra att man känner folk här o var så man kan bo hos dem *s*

ja tyvärr kommer ju tänderna i perioder. först de fyra uppe nere. nu är det dac för kindtänderna och vå lilla ella är inte så lycklig just nu :/

ska bl kul o se vad ni hitat på mer!
kram!

Anonym sa...

Vilka fina naturbilder du visar från semestern.

Ja mygg är inte kul, här är det just nu getingarna som är det största problemet. Vi har haft bra väder på kvällarna men att sitta ute och äta när man har grillat går inte för de rackars randiga flygfäna.....

Kram Lena

Södralycke sa...

Vilka fina bilder! Skulle verklilgen vilja åka till Finland någon gång, kan tänka mig att ni har fin natur!

Hoppas du får en skön helg! Kram Johanna

Vita hjärtan & rosa drömmar sa...

Hej!
Vad härliga bilder du tagit! Tror att du bytt header, den var jättefin iaf! Vilken härlig bild på böckerna =)
Kram Malin

Ullis/Leva på landet sa...

Ser ändå ut som om ni haft det mysigt och bra. Sedan är det ju alltid skönast att komma hem till sitt. Inte kul med nya tänder, hoppas att den titta fram nu.

Kram Ullis

Angel.Pearls sa...

Hej Lotta - trevlig semester ni har haft! Jättefina naturbilder. Söt hund - denna ras är verkligen min favorit - om jag nån gång ska ha hund blir det en sån söt!(Mops?)Trevlig helg önskar Eva!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...