06 augusti 2008

Resultat av Åbodagen

Det blev en riktigt lyckad dag i Åbo igår! Väldigt trött var jag nog, eftersom Max nu vaknat så tidigt så många morgnar. Men sånt får man ta! Jag bestämde mig ändå för att ta bussen för att jag inte skulle somna vid ratten.. Dessutom är jag för tillfället lite rädd för röda paketbilar (som "blixtrade" mig för en par veckor sedan.. ännu har ingen "lottovinst" kommit på posten, men det var nog inte fråga om så hemskt många km/h överhastighet heller..)

Dagens bilder är mina inköp från igår.

IMG_3532

Vi träffade W och hennes lilla O kl.13.00. Ja, han är ju inte så liten mera! Då vi träffade honom första gången, och senast jag såg honom, så var han ungefär så gammal som Max är nu. Nu är han alltså 1 år och två månader. En mycket gullig unge! (han med) Vi gick till Red Hot Chilis och åt lunch. En riktigt trevlig stund hade vi, och så fick jag ju en kasse med kläder till Max också. Jättefina kläder!

IMG_3534

Då vi avslutat lunchen gick jag mot jobbet. En sväng via Hemtex blev det ju förstås.. Men jag köpte faktiskt inget.. För jag ville ha så mycket (som jag förstås inte behöver) så jag kunde inte bestämma mig. Så det blev ingenting den här gången! Är riktigt stolt faktiskt att jag kunde "hålla mig"!

IMG_3536

Sen blev det en tur via Frälsningsarméns loppis på Trädgårdsgatan. Det är nästan den bästa klädloppisen i stan tycker jag. Barnkläder finns det jättemycket av. Tyvärr nästan bara flickkläder.. Urgulliga klänningar, men dom köpte jag ju inte förstås.. Sen nån gång, om det kommer en flicka. Eller så tycker jag att någon jag känner skulle kunna se till att det kom en flicka till bekantskapskretsen också! För tillfället så föds det bara pojkar i min närhet!En par fina blusar till Max blev det iallafall. De är nog för stora ännu, men han växer ju! Och så hittade jag en hög med gamla spetsar, och sådana kan man ju inte motstå..

IMG_3538

Sen var det dags att ta sig mot jobbet. Arbetsdagen var slut för arbetstagarna, så alla var på väg just då vi kom. Satt och pratade en stund med min chef, och meddelade nu i det här skedet, att jag åtminstone inte kommer det här året på jobb ännu. I slutet av oktober ska jag meddela hur jag ska göra på våren. Jag skulle ju gärna vara hemma med Max så länge jag får, men det är ju tyvärr nog mest en ekonomisk fråga..

IMG_3540

Sen var det dags för följande träff, med M och L. På vägen, kunde jag inte motstå att gå in i en butik som heter Stellina. De säljer mycket av Sias grejer och allt möjligt annat vackert och lantligt! Max låg i vagnen och "pratade" medan jag var där, och underhöll personalen. Jag har varit in i den här butiken flera gånger, men aldrig köpt någonting. Butiken är väldigt liten, och jag får alltid dåligt samvete om jag bara tittar i en sån butik.. vet inte varför.. Men nu behövde jag då inte få det, för jag köpte en prydnadssten med texten SMILE (har länge varit ute efter någon sten med text), ett par prydnadshjärtan, som fick ta plats på min prydnadsstege och en flaska diskmedel från Maison belle. Har sett många bloggare som har köpt detta ekologiska tvättmedel, så tänkte att jag skulle försöka! Så billigt var det ju inte, så kanske jag måste lära mig att använda mindre diskmedel nu.. För vår diskmaskin är ju fortfarande sönder, så vi måste diska allt för hand..

IMG_3541

Vi gick till Arnolds med M och L. Tycker att det är så bra att de har smoothies och fruties där nuförtiden. Fast munkarna ju är lockande, så känner man sig nog så mycket bättre efteråt om man sörplat i sig en smoothie eller frutie.. Vi hade en riktigt trevlig stund där med! En sväng via Stockmann tog vi sedan hela gänget. Inget blev köpt där, men jag började fundera på Vita gåvor. Ska bli trevligt då det sätter igång! Det finns ju så mycket fina saker som man kan köpa till sin hemliga vän! För inte har det väl satt igång ännu? Att jag inte har missat!

Vid 19-tiden kom vi hem, så det blev en lång dag i Åbo. Max fick sitt tisdagsbad och kvällsgröten. N, som var på väg till Ekenäs, ringde ännu och frågade om hon kunde komma in och säga hej. Hon och M kom hem från Rom igår morse, så jag fick en liten reseberättelse! De hade haft det jätte bra och jätte varmt! Då hon åkt iväg, lade jag Max för att sova, och slocknade själv genast efter.. Lite små gnäll var det under natten, men vi vaknade "först" 7.30, så det var sovmorgon idag!

Idag blir det möbelbyteshandel! Så får man ännu ett målningsprojekt.. dom tar aldrig slut.. men det är ju bra på sitt sätt! Ha det skönt nu allihopa!

11 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Hej! Vad mysigt ni har haft det. Och så fina saker du har köpt. Det där diskmedlet skulle jag också vilja ha men tycker nog det är ganska så dyrt... det får fungera med Yes ett tag till :)

Fina spetsar har du också!

Kram Jenny

Hem och Lycka sa...

Vilka fina ting du köpt! Har också köpt det där diskmedlet, det är ju dyrt men vi har diskmaskin så det blir ju inte så ofta vi diskar för hand. Så då kan det ju vara lite lyxigt ;-) Har dock inte börjat använda det ännu, har en slatt kvar av det gamla så du får recensera det ;-) kram!

Vackrare vardag sa...

Vilken härligt lång dag ni hade:) Fina saker hittade du också!

Nu blir jag nyfiken på vad du skall byta till dig:) Själv skall jag strax iväg till ett för mig nytt loppis;)

Vitt Hemma sa...

Å så fina saker du köpt! Å vilken mysig dag ni haft! Gllade flaskan till diskmedlet!

Kram sofi

Hemma på Landet sa...

Vad mysigt. De där spetsarna var ju väldans vackra.:-) Kramis gumman min

bea3855 sa...

Ja sa en herlig blog ha du og med sa nydelige bilder. Kommer tilfeldig inn - og vil sikker kommer tilbake.
Besök meg ogsa:
www.bea-nype.blogspot.com eller
www.bea3855.blogspot.com
Velkommen!!!
Beatrice

karofina sa...

ja, jag förstår hur du känner med föräldrarledigheten... sälv e det dax för inskolning på dagis denna månanden. jag har sån ångest!! vill vara hemma med kidsen i alla evighet!! :) jag hoppas du kan vara hemma längre, det är ju bara en sån kort tid i livet som barnen är små.

vilka fina spetsar!! jag e på jakt efter det jag med, ska piffa till gardinerna här hemma lite.

kramar!

Malla sa...

Å så fina hjärtatn du köpt!
Diskmedlet skulle jag gärna ha här hemma, har hörst så mkt om hela den serien..kanske måste införskaffa!

Inspiration i vitt sa...

Du verkar ha haft en riktigt trevlig dag med shopping av mysiga saker, god mat och gott umgänge.
Kram/ingela B.

♥ Fyra årstider sa...

Ser ut som du har haft en bra dag, med shopping och mycket skoj.
Kram Lotta

Angel.Pearls sa...

Hej Lotta! Surfar förbi din blog lite grann..Vilka härliga spetsar! Jag har sparat en del gamla som min..farmors mor virkat till lakan. Kanske blir de något fint nån gång! Kul med VitaGåvor -jag står på kö! Sommarhälsningar från AngelPearls Eva

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...