17 augusti 2008

Utmärkelse i,nköp från glasbyn och landebesök

 

utmärkel

Oj så glad jag blir!

Fick denna utmärkelse av Ullis med bloggen Leva på landet

Tusen tack! Det piggade verkligen upp en trött mamma! Jag skulle gärna ge den till er alla, men den här gången skickar jag utmärkelsen vidare till följande fem bloggare:

Karofina

Katariinas Living

Hem och Lycka

Lilla Blanka

och

Levindas värld

 

Det blev en helg på landet med mamma och pappa. Och en riktigt skön sådan! Vi har fixat och grejat i deras nya torrdass, och det blir så mysigt! Försökte ta bilder igår kväll, men det var så mörkt, och de med blixt blev så "omysiga", så jag återkommer med det. Men mysigare dass får man leta efter! Fick med mig en par lampor som jag tänkte att vi skulle ha som sänglampor sedan då jag hittar några passliga nattduksbord. En spetsgardin fick jag också. Får se vad man hittar på med den..

IMG_3836

På vår resa var vi ju som sagt i Nuutajärvi glasby. Där fanns ju mycket att köpa i deras butik, men det blev bara en till Kivi lykta från Iittala till vår samling. Den första som vi köpt själv faktiskt. Och nu är det väl en samling, eftersom vi har tre? Den rosa fick vi i bröllopspresent och den i klarglas var Nordea så givmilda och sjänkte oss då vi tog lån hos dom.. Det syns kanske lite dåligt på bilderna, men den nya skiftar i lila, och passar perfekt till samlingen! Härligt med levande ljus nu då det börjar bli mörkt om kvällarna!

IMG_3837 

Nätterna på landet var däremot inte så mysiga, då Max vaknade många gånger och skrek.. Det var nog tänderna igen, för jag märkte just då vi borstade hans första tand, att den bredvid också kommit igenom! Så jag hoppas på en lugnare natt.. Min lilla duktiga kille, som blir sju månader imorgon, har också tagit sina första krypsteg! Det gjorde han redan i Joensuu. Mest "hoppar" han ännu med knäna och gungar av och an, men är underlaget bra, så kommer han nog lite framåt också! Imorgon har vi tid på rådgivningen. Endast för mätning och vägning, då han fi fick en extra tid för att han hade gått upp så lite vid halvt års kontrollen.

IMG_3833

Imorgon är det en ny vecka igen! På programmet står rådgivningsbesök på måndag, träff med mamma-bebis gruppen på tidsdag, Peter kommer hem på onsdag och fyller 30 på fredag, verkar nog som om vi firar ganska lugnt.. Men på söndag fixade jag barvakt hos syster Petra, så att vi ska kunna gå ut och äta och/eller på bio för att fira Peter lite. Hon börjar studierna vid Åbo Akademi på måndag, så det är lite spännande. Hon har lägenheten klar i Åbo, så det ska bli spännande att komma dit också, för jag har inte varit där ännu.

Ha det gott!

13 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Vad söt du är, tusen tack för utmärkelsen! Och grattis till din egna förstås.

Stackars Max, måste vara jobbigt med nya tandsingar.. Han är så SÖT! kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härliga ljuslyktor! Jag gillar Kivi! Den finns ju i så många härliga färger och är enkel och ren i formen. Själv har jag oxå tre stycken. Våra är i klarglas och dem fick vi i julklapp.

Kram Annica

Backstitch sa...

Tack för din kommentar! Du har säkert kollat att vi inte har öppet alla dagar :)
Sedan hoppas jag att du inte litar fullt ut på navigatorn när du siktar mot Pargas för den visar nog inte riktigt rätt, de har byggt till på Boställsvägen så numrorna stämmer inte. Kolla med kartan i bloggen också. VÄLKOMMEN!!!
(PS. Man behöver inte komma ensam)

Lilla huset på prärien sa...

Jättefina små lyktor från Ittala. Jag har en i brun-grå som är jättefin men jag har bara den så det blir inte att jag använder den så hemskt mycket. Kanske får skaffa några fler, det var ju fint att ha dem i grupp :)

Kram Jenny

Levindas Värld sa...

Låter som du haft en härlig helg med familjen, mysigt *ler*

Ååh ska jag få en utmärkelse av dig??!! Tack rara, söta du, vad glad jag blir :)

Det är så givande att blogga när man får så mkt tillbaka i form av uppskattning och inspiration från alla andra där ute inklusive dig såkalrt!! Du visar såå mkt fint!!

Kramis!

Frida sa...

Hej!
Grattis till utmärkelsen, fina bilder du visar!
Kram Frida

Ullis/Leva på landet sa...

S synd om lille Max. Tänder är inte kul. Klart du ska ha den utmärkelsen, alltid lika kul att titta in här.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Mjuka sa...

Grattis till utmärkelsen!!Åh tänder på gång!! Min tjej har nog också det, mycket gnäll och vill tugga på allt och lös i magen "fniss" Jobbigt för dem. Hoppas att du får en härlig vecka
kramar M

Inspiration i vitt sa...

Grattis till din utmärkelse det var roligt för dig.
Ja nu kan man börja tända lite ljus på kvällarna igen fast jag föredrar att sommarljuset ändå.Kram på dig/Ingela b.

Katta sa...

Vilka fina nyanser på lyktorna, det är snyggt med den enkla formen på kivi. Vad roligt att han börjar krypa nu Max. Då får man tänka sig för hela tiden vad man har framme,puh.Kanske det bara är för tandsprickningen och krypandet han inte gått upp så mycket. det är nog ingen fara med det i allafall.Ha så trevligt med Peters födelsedag med, kram Katta

Living by Milla sa...

Jag gillar också Kivilyktor, de är så snygga. Jag har en hel hög i grått,turkost och rött.

Det är kämpigt när tänderna är på väg upp.

Ha en bra vecka!
kram Camilla

rosenfröjd sa...

ja, det börjar dra ihop sig till "ljusmysarsäsong". VÄldig fina ljuslyktor du har hittat. Lättplacerade.

kram/
¨M¨

karofina sa...

men tack snälla för utmärkelsen!! blir så gla´ så! :)

jag har själv stått o kikat på alla de där färgglada lyktorna några gånger, de är skitfina!

hoppas maxis reder sig, det är inte lätt att vara liten. det är mycket som händer.

kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...