23 september 2008

Tofflor, dagtäcke till Max och jobbfunderingar..

Här är det ingen hejd på effektiviteten! Jag bara fixar och lagar och har mig! Vet inte varifrån jag får all inspiration! Hmm.. ska fundera.. fem saker som inspirerar mig just nu:

  1. Inspiration M och allt vad det inneburit! (nytt märke, att det tagits emot så bra här på bloggen, att jag skaffat en ny overlock, högarna av tyger som väntar på att sys upp till en massa härliga saker! m.m, m.m..)
  2. Att så otroligt många deltagit i tävlingen, (60 i skrivandets stund) och att ni alla skrivit så fina kommentarer om sminkpåsen jag gjort, så jag är riktigt rörd!
  3. Min härliga familj! Älskar er!
  4. Egentligen inte inspirerande, men jag har typ bestämt mig för att börja jobba i januari igen..Jag har varit i valet och kvalet på hur jag ska göra, men tror nog att det blir bra så här. Peter kommer att vara hemma till slutet av februari. Tanken på det här har fått mig att ta tag i saker som jag trodde att jag hade all tid i världen att göra.. Bl.a.:
  5. Jag har börjat fixa i ordning mitt hobbyrum! Själva renoveringen av källaren blir till lite senare i år, men jag har börjat ordna och planera hur jag ska ha det. Nu ska det sorteras! Om jag nu har haft 10 lådor med 10 sorters saker i (verktyg, snören, papper m.m) så ska det nu bli 10 lådor med var sin fint skrivet lapp på vad den innehåller! Det kommer att bli så mycket utrymme i alla andra skåp i huset, då jag får allt material dit ner!

Två färdiga inspiration M produkter bjuder jag på idag.

IMG_4509 IMG_4511 IMG_4528

Ett par gästtofflor. De blev lite för små till mig, så någon gäst med små fötter får låna dom vid besök! Fodret är brunt filttyg och yttertyget olivgrönt linnetyg. Bandet hade jag kvar från då vi sydde mina tärnors klänningar.

IMG_4513 IMG_4515 IMG_4519

Ett lapptäckesöverkast till Max spjälsäng blev också klart! Det rutiga och det prickiga tyget hade jag kvar från vimplarna jag sydde tidigare till Max rum. Det tredje tyget har jag tryckt själv med ett mönster som jag också gjort själv under min studietid. Det var ett provtryck, men blev passligt så här! Räckte också till baksidan. Roligt att få det använt! Överkastet kan också användas som golvfilt för en eventuell kommande bebis.

Mycket har vi fått gjort under de senaste dagarna! På söndag var vi på marknad igen. Till Åbo den här gången men med samma sällskap d.v.s. Max moster Petra. Det var Åbodagen också. Men Ekenäsmarknaden var nog mycket bättre. Vi gick på kaffe till Cafe Brahe. Där har de världens största bullar och annat gott!

IMG_4499IMG_4500 IMG_4502IMG_4507

Igår var vi till tandläkaren med Max för första gången. Duktig var han. Han lät snällt tandläkaren peta honom i munnen. Fyra tänder uppe på kommande enligt tandläkaren. Kanske därför han både sover och äter lite dåligt för tillfället. Idag var det rådgivningsbesök. Nu hade både vikten och längden stabiliserat sig! Nu väger lillen 8400g och är 69,5 cm lång. Nästa besök vid tio månader. Då ska vi gå igenom faror och sånt som uppstår då barnet börjar krypa.. men Max har ju redan krypit i en månad, så det är kanske inte så aktuellt då.. Men han fick visa alla sina konster nu, klarade pincettgreppet bra och vinkade fint till tanterna då vi gick! Stolt får man ju vara över sin lilla krabat!

Imorgon åker Peter på jobb igen. En dag tidigare den här veckan, men så kommer han också hem en dag tidigare nästa vecka, så det blir en dag längre nästa gång han är hemma. Max och mitt program för veckan innehåller bl.a. besök hos J+mage på onsdag, träff med Mia på torsdag i Åbo. Max tröja är klar! Den är så fin! Ta en titt här! Ska eventuellt också till jobbet på besök på torsdag och berätta vad jag har tänkt. Helgen är ännu öppen. Skulle gärna åka till Ekenäs, men mor och far är borta, så det är inte så stor idé.. På måndag har vi mamma-bebis träff, och det är min och Max tur att vara värdar igen. Så småningom börjar det droppa av folk, då två av sex ska tillbaka till jobbet nu på hösten.

Min overlock borde komma imorgon! Så sy tänker jag också hinna med en hel del! Kul! Ser så fram emot att få bekanta mig med min nya leksak!

Det blev lite långt det här.. ha en skön fortsättning på dagen! Ska försöka besöka er lite flitigare under veckan som kommer!

10 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Men HERREGUD Lotta, du är ju kanonduktig! Jag är helimpad över tofflorna!!! kram

Nettan sa...

Ojj, du har många järn i elden Lotta =0) !
Hu hinner du med ?!

Så fina " gästtofflor " du sytt.
Klart du ska va stolt över din " lille " kille ( ja den stora med ;0) )som är så go, växer så det knakar !!

Du den där " bullen " va enorm, har aldrig sett nått så stort förrut...*haha* !
Ha det gott..
Kram Nettan

Wilda Stenlyckan sa...

Du fortsätter att imponera med dina alster!! Superfina saker du sytt alltså, kanske måste sparka igång min symaskin och börja träna.. Bullen var ju bara störst!! :-)

Kram

Frida sa...

Hej Lotta!
Du är verkligen duktig på att sy du borde öppna egen syateljeaffär eller nåt.
Kram Frida

Living by Milla sa...

Oj,oj, jag blir mållös över all din energi - kan du inte dela med dig lite?;)

Tofflorna är underbara!

kram Camilla
Ps! Vinsten kom inte iväg i fredags utan i dag, förlåt att det dragit ut på tiden!

Marres Hörna sa...

Wow!!! Det där var inte dåligt!!Jättefint!:- )

Kram!!!

Lenas pysselgrop sa...

Snyggt jobbat!! Du är ju hur duktig som helst, jag är imponerad!

C´est la vie sa...

Oj oj oj, vilka fina tofflor! Bara VILL ha! :)
Vi som har så kalla golv på vintern oxå hemma...
Apropå golv, du skrev om ert. :) hihi, På honom bara! Klart ni sakta fram golvet i vardagsrummet *ler*

stor kram till dig, Lina
nätbutiken www.cestlavie.se

Petra Erickson sa...

De tofflorna tänker JAG låna när ja kommer på besök ;)
Va kul att få dj hit imorgon! Men ojojoj ändå dom där bilderna på mej... Ser ut som om jag haft bättre dagar och som om ja satt i mig 5 sådana bullar redan ;D

Anonym sa...

Thanks for making my morning a little bit better with this great article!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...