05 september 2008

Vasabesöket

Idag mår jag lite bättre. Skönt det. För imorgon är det den stora dagen. Vi ska tillsammans tillbringa vår första natt utan Max! Det har blivit dags för att åka till Pargas och Airisto för att fira Peters tredje vinst i desserttävlingen som han vann i början av sommaren!Mina föräldrar och Petra kommer till oss och är barnvakter. Jag har sett fram emot den här dagen så länge, så det var ju lite typiskt att jag skulle gå och bli förkyld, men jag tror nog att jag är bättre imorgon. Hoppas verkligen att det blir lyckat!

Så var det dags för att berätta lite om vår Vasavistelse! Den var väldigt lyckad trots förkylningar och alldeles för lite sömn. Stackars Maria, som inte är van, var helt slut..

IMG_4114

Moster Marias lägenhet var väldigt rolig att undersöka tyckte Max.. En massa roliga sladdar, lampor, draperier och dvd skivor i alla hörn..

IMG_4118

Ett besök hos min farmor hann vi också med! Max var lite gladare den här gången än senast de sågs. Hon är nog så rolig farmor, fast hennes minne börjar svika allt mera.

IMG_4128

Lite varm choklad hann vi med också!

Det var riktigt ruskigt väder på onsdagen. Och då började jag redan känna mig förkyld. Men på tisdagen var jag okej, då gick vi lite på loppis, där jag mest hittade sygrejer. Lite resår och två gamla spetsdynvar. Maria köpte en balklänning som hon blev förälskad i! Den var riktigt fin, behöver bara fixas till lite. På Eurokangas köpte jag en tvillingnål till symaskinen, så nu blir det lite snyggare trikåsömmar. Någon annan shopping blev det inte tyvärr. Var in i en inredningsbutik i Rewell center som Mia tipsat om, men blev avbruten av Maria, som blivit kvar i telefonbutiken för att fixa nytt nummer. Men lika bra det, för där fanns så mycket fint som jag velat ha, som min plånbok för tillfället inte hade gillat..

IMG_4141

Veckans goda gärning bör också nämnas. Maria gick på kvällen, vid 21-tiden ut på balkongen för att damma en gardin. Man får ju egentligen inte damma grejer på balkongen i höghus, så då hon såg en tant snett ovanför, väntade hon sig en utskällning. Men nej, tanten hade låst ut sig då hon jagat ut en fluga. Hon hade varit på balkongen i en timme och ropat på hjälp, men ingen hade hört henne. Hon hade redan börjat förbereda sig på att övernatta på balkongen, stackarn. Hennes man var hemma, men var sjuk, så han hade gått och lagt sig. Maria ringde sedan hem till dom, och väckte mannen som kom och öppnade och tanten slapp in. Följande dag hängde denna ros på Marias ytterdörr. En tackhälsning från Astrid. Vad lär vi oss av detta? Bryt mot höghusregler ibland, och rädda stackars tanter!

IMG_4172

Maria hade varit och klippt håret samma dag som vi kom till Vasa, och det var jätte snyggt! Tyvärr kan inte jag ha en sådan här frisyr, då jag har så självlockigt hår.. Men Maria var super stilig!

Vi var också hem till Karin på tisdag kväll och firade hennes födelsedag. Underbar lägenhet hade hon och hennes pojkvän! Ett gammalt trähus med ljusgråmålade trägolv och högt till tack! Snyggt! Var lite trevligt att träffa lite människor också!

Nu kommer händelserna helt i konstig ordning, men vad gör det.. Tusen tack Maria för fina dagar hos fina du! Och tack för all god mat! Är så stolt över dig då du lärt dig att laga mat!

Jag tror inte att jag hinner med något inlägg imorgon, då vi åker iväg ganska tidigt. Men på söndag ska jag försöka berätta om vår utfärd!

Ha en riktigt skön helg allihopa!

4 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket du har hunnit med på ditt besök. Har också fått mina gåvor. Det var ju jättekul att vara med i Vita gåvor så visst ser man fram emot vinterns omgång. Din lykta var så fin.

Ha en riktigt skön helg!
Kram Ullis

Nettan sa...

Säger som Ullis, vad mycket du gjort !!
Ha en skön tripp & natt med maken på tuman hand...
kram Nettan

Frida sa...

Låter ju som om ni hann med mycket.
Hoppas att du kryar på dig och får en trevlig helg!
Kram Frida

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ojojoj vad mycket du hinner med människa:) Trevligt som tusan verkar du ha haft det oxå!

Men sådan tur att balkongdamen fick komma in!

Kram Annica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...