07 september 2008

Vinstresan och utmaning

 

pargascollage

Så var man hemma igen efter en superlyckad hotellövernattning! Efter att mina föräldrar kommit till oss vid 13-tiden, åkte vi så småningom iväg mot Pargas. Det var inte så mycket folk på hotellet, eftersom säsongen ju egentligen tagit slut helgen innan. Men helt ok var det. Vi fick nyckeln till vårat rum, som var helt ok. Snart blev det dags för en sen lunch, som vi intog i matsalen. Fisksoppa blev det, vilket ju var passande då vi befann oss i så nära havet. Hemskt mycket fanns det inte på listan heller, vilket kanske var lite av en besvikelse.. Efter lunchen tog vi det lugnt och vilade en stund. Ganska länge egentligen.. låg på rummet och tittade på någon dålig film. Sen började vi laga oss i ordning för kvällens middag. Förutom hotellövernattningen, så ingick det mat och dryck för 150 € i priset. Så vi behövde inte fundera så mycket på priserna, vilket var väldigt skönt! Servitören kom och frågade om det fick vara en flaska skumvin, och det blev det! Tror nog aldrig att jag druckit en sådan före maten på restaurang förut.. ja eller en halv då.. (Nu kan jag ju tillägga att jag inte har druckit så mycket över huvudtaget på de senaste två åren.. så att man blev lite småglad redan innan maten, var ju ganska väntat..) Sen kom servitören och frågade om vi ville beställa från listan, eller om vi ville låta kocken bestämma en meny med tre rätter åt oss. Vi tyckte att det lät spännande och nappade på förslaget! Och det var det verkligen värt! Till förrätt var det en liten soppa med kallrökt lax. Alltså i en hel bit.. låter lite lustigt, men det var helt supergott! Till huvudrätt var det hjortfilé med murkelsås. Mums säger jag! Efterrätten bestod av husets chokladkaka med hallonsorbet. Oj så mätt man var! Och oj så roligt vi hade! Vi pratade en massa, och det kändes bara så bra allt!

Efter maten, tog vi oss till puben som låg bredvid, och där bjöds det på karaoke. Efter att ha lyssnat på några rätt dåliga finska prestationer, bestämde vi oss för att det var vår tur. Eller det började med att Peter sjöng I can´t help falling in love with you, för mig. Sen fortsatte det, och vi sjöng en massa låtar! Så småningom började puben tömmas på folk, och snart var vi dom enda kvar. Så vi tänkte att vi väl också går och lägger oss då, för klockan var ändå rätt mycket.. men personalen bad oss så snällt, om vi kunde stanna kvar och underhålla dom en stund till! Så det gjorde vi! Och oj så roligt vi hade! Vi kollade bara på listan, och så satte de på en låt och så sjöng vi där allldeles ensamma i puben. Så det blev en del låtar som man aldrig tidigare "vågat" sjunga på karaoke.. Och alla kunde man inte heller, men vad gjorde det, vi var ju ensamma där. Minns inte när vi senast tillsammans har haft så här roligt!

Det blev ju rätt sent sen, så rätt trött är man idag, men det var det värt! Hemma hade allt också gått riktigt bra, om också rutinerna lite lagts på hyllan.. Men sånt får man väl ta! Inte tog det många timmar, så var allt som vanligt igen. Hoppas verkligen att vi kan få uppleva en sån här dag igen ganska snart! Snart ska Peter delta i nästa tävling på Viking Line, den här gången är det en hamburgartävling. De söker en ny hamburgare till matlistan. Första priset är en resa till New York, så man får hålla tummarna! Och jag tror att Peters bidrag kan ha ganska bra chanser!

6a00e54ef3a76e883400e553f3fd3b8834

Jag har blivit utmanad av Hem och Lycka! Utmaningen går ut på att man ska nämna 6 saker som gör en glad just nu. Så här svarar jag:

1. Att vi hade en otroligt rolig och lyckad hotellvistelse, Peter och jag. På alla sätt!

2. Att jag har en så härlig familj! Och att vi har sådan bra kontakt!

3. Alla snälla kommentarer som ni ger mig här på bloggen!

4. Att jag återupptäckt syintresset, och att jag snart får ett eget märke att märka mina grejer med.

5. Att hösten snart är här, och man kan tända ljus och mysa igen.

6. Att jag får vara hemma och vara mammaledig med min underbara Max och se honom växa och utvecklas för varje dag som går!

Jag skickar utmaningen vidare till  Bonnies vita rum, I min värld, Karofina, Spetsar och volanger, samt Mitt liv - mina drömmar. Om ni orkar och har lust alltså!

Så märker jag också att besöksräknaren börjar ticka närmare 10000 besökare! Oj så roligt! Det ska nog bli en liten tävling här snart, och jag tror att jag vet vad priset ska bli.. Något med mitt eget märke på blir det iallafall, så jag får vänta tills jag får dom!

Ha en skön nästa vecka allihopa! Det enda som jag har planerat färdigt för nästa vecka, är ett tandläkarbesök, blä.. Så man får se vad vi annat hittar på för skoj!

9 kommentarer:

Frida sa...

Det låter ju som om ni hade en trevlig hotellvistelse! Tar gärna mig an utmaningen det var längesedan jag fick en sådan. Grattis till dina snart 10 000 besökare! Inte dåligt.
Goppas du får en bra vecka!
Kram Frida

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Men gud vad kul ni har haft det! Jag blir lite lätt avis;) Nej jag unnar dig det och jag är så glad för er skull!!Jag vet ju hur det är att vara småbarnsförälder...

Utmaningar är alltid roligt så visst den antar jag, men det kanske tar ett par, tre dagar innan jag hinner få upp den...

Stor kram
Annica

Kamomilla sa...

Låter som en fantastiskt kul dag! Vad roligt.
Grattis till besökarantalet!

Marres Hörna sa...

Men det låter som en superhärlig helg! Va roligt! :-)
Sånt behöver man!

Kram!

Lilla huset på prärien sa...

Himmel vad ni har haft det härligt där. Det är så viktigt att få komma iväg och ha roligt tillsammans. Det lever man länge på sedan!

Mvh Jenny

Leva som jag sa...

Hej Lotta
låter som en hade en härlig hotelvistelse!! Roligt med maten för den tycker i allafall jag är den viktigtaste att det blir lyckat!!
kramkram Malin

Malin/Vita hjärtan sa...

Hej!
Gud vad kul det lät som att ni haft och att det var en vinst också var ju super. Blir lite avundsjuk, skulle kunna behöva nåt sånt där =)
Hoppas allt är bra!
Kram Malin

A-P sa...

haloj. Skoj. Man behöver lite utmaningar då och då = ) Särskilt sådana som får en att tänka på glada saker =)
Det låter som om ni haft en underbar helg i varandras sällskap med god mat och sång. Man behöver komma bort på tu man hand ibland. Nu var det ett år sedan sist för oss då vi tog in på hotell, känns som om det börjar bli dags igen. Ha det bra.Kram

Wilda Stenlyckan sa...

Vilken härlig hotellvistelse ni verkar ha haft. Finns väl inget underbarare än att bara få ta hand om varandra och njuta av varandras sällskap så där! Mysigt! :-)

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...