30 oktober 2008

Mina kronor och en massa program

 

Jag har dekorerat min krona med ett blockljus. Har hängt en krona som jag köpte i Mosters inredningsbod runt ljuset. De torkade rosorna från i somras hänger med fortfarande..

Det börjar bli så mörkt på kvällarna nu. Max sover sin andra dagssömn mellan ca 15-17 och då är det nästan mörkt redan då jag tar in honom..

IMG_5133

Det blev lite mycket med alla mina projekt, så jag kände att jag måste backa ur julgransmattabeställningen till Mosters inredningsbod. Jag har börjat på den, och kommer väl nog att göra den klar i något skede (hoppeligen innan jul, för vi "behöver" en ny julgransmatta) Men att göra flera sen ännu, blev bara för mycket. Jag vill ju att det här ska vara roligt, och blir det för stressigt så är det inte roligt mera.. Små produkter som blir klara relativt snabbt, har jag inget problem med, men just stora grejer som tar ganska mycket tid blir jag stressad av. Får någon slags studieångest kanske.. Hur som helst - inga julgransmattor blev det nu, men den som jag börjat på, ska jag nog visa upp här så småningom. En tillhörande julklappssäck är också under arbete..

IMG_5137

Vimpelbeställningen fick jag klar igår. Det var en av mammorna i mamma-bebisgruppen som ville ha sådana till sin son. Mina nya märken anlände också igår. Två dagar efter preliminärt leveransdatum.. grr.. Förra gången kom de ju nästan en vecka för tidigt, så jag har väntat lite.. Finns så många grejer som man inte kan sy färdigt, då man har slut på band.. För jag har ju valt att sy in bandet i sömmen och inte på produkten.

N och M var här på besök på tisdag kväll! Det var en tid sen - igen! Demonstrerade ju förstås alla mina produkter, färdiga, beställningar och halvfärdiga, samt mitt tyglager. (Som börjar svämma över vid det här laget..) N har just blivit faster och M ska just bli moster, så de beställde var sin haklapp. (har sytt en i turkost vaxtyg med vita ränder) Jag ska visa den på inspiration M sidan så fort jag får den fotograferad.. Jag hittade ett fint rött vaxtyg med vita prickar, som jag ska inskaffa en bit av, för N ville ha en sådan haklapp till sin brorsdotter. M:s haklapp är redan klar. Fick riktigt spurt på mig då märkena kom. Men posten som förut brukade komma vid 10-tiden, har nu börjat komma mycket senare.. Gick säkert fyra gånger till postlådan igår.. Förutom en hakklapp, beställde M också ett par velourbyxor i ljusblå velour, som jag skaffat. Har klippt ut delarna, så nu är det bara att sy. Har svart tråd i owerlocken just nu, så måste byta färg först.

IMG_5138

(Nu hände just en kul grej.. min sladd till kameran, brukar oftast var inne i usb enheten i datorn, för jag för över bilder så ofta. Mitt i allt kommer det upp en ruta på datorn medan jag skriver här. En usb enhet känns inte igen, eller något liknande.. Och då ser jag att Max har satt den ändan av sladden som ska vara i kameran, i munnen.. Då vet jag det - han är iallafall inte en usb enhet..)

Förutom mina beställningar, så har jag också sytt lite till Max. Två blusar och ett par byxor. Byxorna är likadanna som de jag sydde till J:s R, fast större förstås. Finns att beskåda på inspiration M sidan inom kort. Den ena blusen är svart med vita prickar. Vi var till Jättirätti på måndagen med syster Petra. Hon var här då och pysslade på en present till sin pojkvän.. Det skulle bli långa t-skjortor till Petra och mig, men så blev det också en lång tunika med fladdermusärm till Petra (inte klar än) en lång t-skjorta till mig och en långärmad blus till Max.. Den andra blusen jag sydde till Max är gjord av min och Peters gamla kläder. Har haft den utklippt hur länge som helst..

Idag kommer Peter hem igen! Får se om vi får någon resa beställd den här veckan. Vi har rätt mycket program den här veckan. Petra och Olli kommer på besök på lördag, på tisdag ska vi gå och vaccinera oss, jag ska träffa mammorna i bebisgruppen. Vi ska åka till en inredningsbutik som jag aldrig varit till förr, Lovisan aitta, och sen gå ut och äta. Utan bebisar! Ska bli riktigt trevligt! På onsdag ska vi på vernissage till jobbet. De har haft konstvecka för en tid sen, och ställer nu ut sina alster på Happy House. Så ska vi väl försöka lite att ta oss och motionera tur vis, och så är det en del praktiska grejer som måste fixas. Typ beställa olja och annat trevligt..

Det blev ju väldans långt det här.. Men det blir kanske inte något på några dagar nu igen, så hoppas ni har orkat er igenom!

Ha det bra!

16 kommentarer:

♥ Fyra årstider sa...

Hej vännen
Vad fint du har gjort och vad duktig du är med allt du syr. Mina kryddor torkar jag på en plåi i ungnen på ca 50 grader och tills de blivit krispiga.
Kram LOtta

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tittar in för att kolla läget lite.

Härligt att du sagt ifrån syjobbet. Ja, jag menar inte att det är bra att du inte har orken utan att du faktiskt lyssnade på dig själv och bestämde dig för vad som kändes viktigt. Att vara småbarnsförälder innebär ju så mycket och man vill ju minnas tiden med glädje oxå.

Stor kram
Annica

Livet på Sjögård sa...

Stolen blev ju jättefin! Ja, precis. Det är att som att trolla då man tar fram burken med vit färg :)

Du har verkligen många syprojekt på gång... Bra att du förstod att ta lite lugnare, det är inte alltid man märker i tid att det kan bli för mycket.
Sköt om er!

Cia sa...

Tulin vastavierailulle ja voi miten ihana blogi täältä löytyikään,varmasti tulen toistekin:)Ihastuin täysillä noihin sinun käsitöihin ja pakko kysäistä että saiskos sinulta ostettua tuollaista lippunauhaa?

Sunells sa...

Du gör så mycket fint, låter jätte kul med barnkläder:)Ska bli kul att se bilder på inspiration M!

Jag tror att jag inte såg det brunprickiga tyget sist jag var i Jättirätti(på Nuppulavägen), har tidigare sytt lakan till docksängen+vimplar av just det chokladbruna prickiga tyget som är så fint:) Det var förresten inte alls lika lätt att hitta tyger när vi bodde i Stockholm eller inte på Jättirättis bra priser i alla fall:)
Vår bebis är beräknat till den 22. januari♥.
Ha det så bra:)

Kram Katariina

A home far away sa...

Du är så full av energi och kreativitet att det smittar av sig på mig, jag tänker: Vad kan jag göra för kreativ, kanske skaffa mig en "på sidan om syssla" här i Singapore t om. Tack för att du inspirerar!


Ha en fin kväll
Gunilla i ett regnigt Singapore

Hagbacken sa...

Vilka fina bilder...nu är jag tillbaka igen med en ny blogg...Kram!

Ullis/Leva på landet sa...

Så fina saker du gjort åt Max. Det var nog bra att du inte tog åt dig för mycket. Du har ju fullt upp ändå med syning och Max. Hoppas verkligen att ni får komma iväg på en skön resa.

Kram Ullis

Annika sa...

Hej Lotta.

Så fint det blev med ljuset i kronan, jag gillar när det börjar bli lite mörkt så att man får tända upp.

Jag är helt förstummad över att du hinner sy upp så mkt fint,
mend u gör rätt i som säger ifrån när det blir för mkt.

Hi hi, även jag har en odentifierbar usb enhet i datorn i bland =)

Ha en skön helg, kram Annika

Frida sa...

Hej!
Det var ju bra att du tackade nej till granmattsprojektet, som du skriver det är ju meningen att det ska vara roligt och inte bli för stressigt. Det är roligt att det går så bra för dig!
Vackert det blev med kronan,ljuset och rosorna.
Önskar dig en trevlig helg!
Kram Frida

Hanna sa...

Hej, Vilken fin blogg du har. Och jättefina saker som du har sytt! Och vilket vackert hem ni har :)

Trevkig helg, kommer gärna tillbaka.

Galleri MochB sa...

Vilket mysigt space du har...:O) har redan sett dina produkter inne hos moster`s. Jättefina saker du syr! Jag och min maskin kommer inte riktigt överens just nu...;O) Loviisan aitta kommer du inte att bli besviken på. Var där för någon vecka sedan och sög i mej allt vackert. Ha en skön helg!

maiju sa...

Hej, vilken mysig sida du har - mycket fint att titta på! Gillar också kronor, vimplar allt som du skriver om!

Ha en skön helg!
Kram Fru Skrot

Södralycke sa...

Vad fint du fixat med kronan!

Tänkte bara kika in och önska en trevlig helg! Kram Johanna

Helena sa...

Så otroligt mycket fint du gör! Blir otrolgit inspirerad av din underbara blogg! Nu vill jag bara ta fram symaskinen!!! Kram och trevlig helg!

Malin sa...

Hej!
Du verkar ha fullt upp! Jättekul! Vilka superfina julstrumpor du gjort.
Kram Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...