11 november 2008

Garaget som blåste bort.. sminkväskor i butik och ljuspåsar!

Först och främst vill jag tacka för alla kommentarer om min rosmarinkrans! Så roligt att så många gillade den! Fler kransar lär det bli framöver!

Nu är vi (Max och jag) hemkomna efter några Ekenäsdagar. Vi hade en skön farsdag och jag har fått vila lite extra - skönt! Lite halvfärdiga projekt har jag fått klara också. Ta en titt på inspiration M sidan, ska sätta in lite grejer där så fort jag hinner!

Så kan jag stolt meddela, att du nu har möjligheten att köpa en sminkväska tillverkad av mig, i Cést la vie Homes nätbutik! Här är direktlänk till sminkväskorna.

image

Bild: Cést la vie Home

Så till något som inte är lika trevligt.. Igår vid 20-tiden, fick jag ett samtal. Av våran granne. Först trodde jag att det var någon på fyllan som yrade, då jag inte hörde vad personen sa att han hette. (Måste ju tilläggas här att vi inte har så bra kontakt med vår enda granne, och att han pratar finska med en sån dialekt, och så fort, så jag förstår bara vart tredje ord som han säger.. Och så försöker han vara så rolig alltid, men jag förstår inte hans skämt.. ) Hur som helst, hans ärende var att vårt garage IGEN har flugit iväg. (ni som följt med här en tid, kanske kommer ihåg att det har hänt förr..) Den här gången över gatan.. Det var inte han själv som sett det, utan någon bekant till honom som ringt till honom i tron om att det var hans garage.. Efter att ha ringt en massa samtal, fick Peter, som ju egentligen var på jobb, tag på han som renoverade vårt badrum. Så snälla han åkte till oss, och rev bort presänningen från garagestommen. Idag då jag kom hem såg jag de spretande benen, mycket längre bort än vad jag förstått.. På andra sidan vägen en bit bort, och mot ett staket som ligger mot järnvägen. Tack och lov att det där staketet finns där! Annars hade ju hela fanskapet kunnat åka ut på järnvägen. Och tack och lov att ingen bil fick garaget på sig då det bestämt sig för att ta en flygtur! Vill inte ens tänka vad vi hade kunnat få på vårt samvete om det hänt.. Det här garaget har bara ställt till med problem. Nu hoppas jag innerligen att det stannar kvar där det är nu, tills Peter kommer hem på torsdag. För jag kan ju inte precis lämna Max hemma och gå dit och skruva i sär det.. Lyckligt vis så ser jag det från fönstret, så jag kan hålla koll.. Inte för att nu det hjälper om det för för sig att flyga iväg. Men nu har de inte lovats storm iallafall. Inte visste jag att det skulle vara storm igår heller..

Om nu någon har orkat så här långt, så ska jag nu visa några ljuspåsar som jag gjorde för några dagar sedan, inspirerad av Allers julmagasin.

IMG_5316 IMG_5318IMG_5317

En gammal lakanskant räckte bra till fyra stycken! Tills vidare har jag våra vanliga Iittala dricksglas inne i påsarna, men ska skaffa några billiga ljushållare från typ Ikea. De sprider ett väldigt mysigt sken! Gick jätte snabbt och var jätte enkelt att göra!

Så har jag blivit lite korthårigare också! Mamma klippte mig, och jag är riktigt nöjd faktiskt! Men nu tänker jag inte visa någon bild inte!

Blev utmanad av Wilda Stenlyckan, ska anta utmaningen, men inte idag!

Ha en skön fortsättning på veckan - trots det ruggiga vädret!

20 kommentarer:

Livet på Sjögård sa...

Oj, dom här höststormarna ställer till med en hel del... Tur att killen var så hygglig att han hjälpte er!
Samma sak hände svärföräldrarna en sen höst och då råkade tältgaraget faktiskt blåsa rakt på deras bil - och utan att lämna en enda buckla. Prata om tur i oturen!

Så fina ljuspåsar du lagat, sådana vill jag oxo ha :)

Hem och Lycka sa...

Men oj vilken tur i oturen med garaget.. Otäckt!

Jättefina ljuslyktor och vad skoj med C'est la vie! kram

S o F sa...

Supergulligt Lotta!

Perfekt med spetsen där så ljuset lyser igenom ordenligt och sprider myskänslor.

Ha det fint!

Smått och gott hos Lina sa...

Men fy då, Läskigt med garage på rymmen. Tur ingen skadade sig.

Så fina saker du har sytt, det måste ju vara extra skoj att se dem i butiker också.

Ha det bra!
Kram Lina

Ellas Inspiration sa...

Oj, oj vi har också haft garageproblem! Vårt port blåste sig sne så den gick inte att stänga. Jag stod i ösregn i 20 minuter och försökte fixa utan resultat. Till slut fick vi be om hjälp av en expert och det var specialverktyg som behövdes. Puh!

Underbara små påsar!

Kram Karin

Villa Carl Larsson sa...

Tack Lotta, jag trivs bra med lyktan :)

Vilken tur i oturen ni hade med garaget. Tur att ingen kom till skada!

Kram Josefin

Ullis/Leva på landet sa...

Det var inte kul med garaget. Hoppas att Peter kan lösa det när han kommer hem. Så fina ljuspåsar du har sytt. Funderar också på att göra det.

Ha det bra!
Kram Ullis

Katta sa...

Nämen vad är det som händer hos er egentligen? Vilket knäppt garage, låter ju helgalet men jag förstår ju att det inte är så roligt. Jassså det var du som gjort de nessesärerna jag såg dem på inredningsbloggar. Kul att du vill vara med och tävla hos mej, lycka till. Kram Katta

Chubby Chieque sa...

Jag kom förbi och vill bara säga en skön natt.

kram!

Frida sa...

Oj har det blåst så mycket hos er, då har vi kommit lindrigt undan än så länge i alla fall. Det var ju tur att ni fick garaget på plats igen och at ingen kom till skada. Dina nesesärer är så fina och ljuspåsarna helt fanrastiska.
Får nog ta en titt i din butik tror jag.
Kram Frida

Unknown sa...

Du har en SÅ inspirerande blogg Lotta - TACK!
Dina sminkväskor är underbara. Ännu en julklapp till mig he he - mannen har aldrig fått en så lång julklappslista förut sen jag började blogga ha ha!

Mycket vackra saker å titta på ... jag fortsätter ..
Kram Malin

Pixi sa...

Grattis till att sälja dina vackra sminknecessärer!! =)

Sunells sa...

Vilka fina ljuspåsar du har sytt, så vackert med spets:)
Och vad kul med C'est la vie, det är du värd - du gör så mycket fint!

Ha en mysig dag trots regnet. Här hos oss ska det stickas och pysslas idag:)

Kram Katariina

Galleri MochB sa...

Så mysiga ljuspåsar du sytt! Önskar jag vore så flink med symaskinen också...:O) Just nu kommer vi inte alls överens...
Kram Mia

♥ Fyra årstider sa...

Vad kul att det går att köpa dina produkter.
Kram Lotta

Vackrare vardag sa...

Förstod att ni hade ordentlig storm där söderöver. Här visste vi inte direkt av nåt sånt, men jösses vad den ställde till med ert garage igen! Tur ändå att det inte blev värre än så!

Ljuspåsarna är jättefina! Blir lite sugen på att själv sy något liknande:)

Sara Mårtensson sa...

Oj så hemskt med garaget, tur att ingen blev skadad! Det måste kännas lite overkligt när sånt där händer.

Så roligt att du får sälja dina fina sminkväskor på Cést la vie Homes sida! :-)
Ljuspåsarna var underbara!! Lycka till i tävlingen hos mig, roligt att du ville anta utmaningen också!

Kram Sara

Gnistrande snö sa...

Oj, så läskigt det där med garaget. Vilken 'power' det är i dessa höststormar.
Superfina ljuslyktor, så fint sken det blev genom det vackra tyget.

Kram
Katarina

Malin sa...

Hej!
Vilka söta sminkväskor och jättefina ljuspåsar! Men det där med garaget lät ju inte så kul.
Kramar Malin

Lina ♥ C´est la vie sa...

Men oj! Vilken historia, skrattade gott åt eländet.
Och tack vad fint du skrivit och nämnt min butik. Hoppas nu att jag får sälja många så jag snart har anledning att skriva till dig igen :) Ha en superskön helg i höstrusket!

Kram Lina
C´est la vie

PS apostrofen ´ finns till för att man tagit bort bokstaven e i Ce. I franskan sätter man ofta det för att inte allt ska krocka liksom.. Ce est la vie, blir alltså C´est la vie... :o) Mer flytande så...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...