24 november 2008

Lite julmys i köket

Om det hade kommit snö senast jag gjorde ett inlägg, så har det kommit mycket mera nu.. Värsta snöstormen härjade i hela landet igår! Själv blev jag inte speciellt berörd av stormen, förutom att jag måste sopa hela altanen för att få plats för vagnen. Sopade också upp gången till bilen, tog fram bilen för morgondagens avfärd. Hoppas nu innerligt att det inte kommer mera snö.. Hela min familj blev på något sätt berörd av snöstormen. Mamma och Pappa skulle åka på kryssning igår kväll. Men de kom aldrig längre än till Karis, då tåget aldreg startat från Helsingfors.. Petra som skulle med samma tåg, måste också vänta och kom hem mycket senare. Inte hade det ju kanske annars varit så bråttom till Åbo, men hon har tent idag, så hon måste hem. Simon, som varit hos Maria i helgen, var också tvungen att stanna i Vasa tills i morse, då båten till Umeå var inställd. Peter i sin tur har seglat omkring med XPRS, och inte kommit i land någon stans.. T+C ska åka till Tallin idag, så hoppas att de kommer iväg! Men Max och jag var bara hemma och hade det bra! Trots at han snorar fortfarande och är lite extra gnällig.

Idag ska jag packa det sista, tvätta, städa upp lite, sätta upp julbelysning färdigt, så den är bara att knäppa på då vi kommer hem! Imorgon bär det av till Ekenäs, första etappen, så att jag inte ska behöva köra så långt i ett sträck.. Inte så kul om Max får för sig att vara gnällig.. Och jag håller tummarna för att bilstolen vi beställde förra veckan, hinner komma på posten senast imorgon! Den vi har nu börjar bli lite trång.. På onsdag åker vi till Helsingfors och plockar upp Peter från båten. Sen ska vi övernatta hos T+C, för att tidigt på torsdag morgon åka till flygplatsen!

Igår sydde jag (surprise?) Har fått en par privata beställningar av två bloggerskor! Roligt! Så försökte jag få klart en hög med ufon också.. Tycker att det är ett så bra ord. UFO= unfinished objekt. Har en del såna som ni kanske har förstått.. Kom åtminstone lite framåt!

Idag visar jag lite bilder från vårt kök, som blivit lite julmysigt.

IMG_5535

En ljusslinga under hyllorna i köket har fått komma upp.

IMG_5536

Behövs nästan ingen annan belysning i köket! Mysigt!

IMG_5538

Köpte den här korgen, och bokstäverna på Adalmiinan Helmi ifjol. Bra att ha värmeljusen till hands lätt, går åt rätt så mycket av den sorten nu..

IMG_5545

Min första Vita Gåvor present, av Smått och gott hos Lina, lyser så fint upp i köksfönstret.

IMG_5580

En ljusslinga som går på batterier (Tack Ikea för att ni kommit på sådana!) har fått ta plats i en strut i zink som jag köpte på Loviisan Aitta.

Imorgon blir det ännu ett "vanligt" inlägg, och på onsdag blir det tävling! Ni kommer att kunna delta i tävlingen hela veckan (och lite till) som jag ligger och latar mig i solen!

Just det - musen jag pratade om.. fick den på bild, så håll i er.. Äpplena åkte bort, och efter en stund, då jag tittade ut genom fönstret i dörren som går till glasverandan, så såg jag den lilla musen som satt på stolen där äpplena stått. Den satt och tittade omkring sig, och såg ut att fundera att, vart tog middagen vägen? Tyckte nästan lite synd om den..

IMG_5551

Ha det bra nu allihopa, och hoppas att ni inte är för insnöade!

15 kommentarer:

Katta sa...

Underbart gulligt du gjort i köket, det ser verkligen jul och vintermysigt ut. Här har snön stormat oc yrt sen i går kväll med. Stackars Peter som är ute på sjön jag skulle då inte vilja sitta på nån båt nu. Ha det bra, kram Katta

Livet på Sjögård sa...

Ojoj jo, snön ställer till det för många :)

Jag är på någotvis förhandligslamad när det gäller julmyset. Tror jag har för mycket omkring mej för att jag ska få ordning på allt i huvudet först...

Smått och gott hos Lina sa...

Ja fy så det har snöat. Min man skulle flyga iväg till Frankrike igår. Mycket förseningar blev det men han kom iväg iaf.

Så mysigt du har gjort det i köket!

Ha det bra!
Kram Lina

Hem och Lycka sa...

Å fyyy för möss, jag som har fobi för sådana, brr...

Men du har verkligen gjort det jättefint! Olyckligt med snön som ställer till det så bara.. kram

Vero sa...

Oj, oj.. väntar på tävling! =)

Ufon har jag massor ligger hemma, av alla slag. Kan inte förstå. Ett bra ord, kommer jag låna. Tror jag skall lägga alla mina ufon (smycken) i en och samma låda och skriva dit UFO, kanske får jag lust någon dag att ta tag i dem?

Ha en fin dag!

♥ Fyra årstider sa...

Du har så mysigt...trivs när jag kommer till din blogg.
Kram Lotta

Galleri MochB sa...

Vi påverkades också, för strömmen var borta i 2 timmar igårkväll. Men det var lite mysigt också för jag låg och läste kvällsboken till stearinljusens sken...:O) Så mysigt i ert kök! Ha en underbart skön resa! Så väntar jag sen med spänning på mitt paket...;O) Kram Mia

Anonym sa...

hejhej ;) vad fint du har det i köket! väldigt fint med ljusslingan, ger så fint stämningsljus :)

här har det ocksp kommit massor med snö och är storm här med.. men jag sitter här hemma och myser :)

smart med ljusslinga på batterier, måste åka o kika på sådana, skulle passa bra i mitt zinkhus.

kram sara

Sunells sa...

Så mysigt ni har det i köket!

Önskar er en underbar semester, njut nu av solen och värmen:)

Kram Katariina

På min gatan i stan sa...

Åhhh, va mysigt!!! Älskar verklgen det där lantliga! :-)

Stackars lilla musen... ;-)

Kram!

Nettan sa...

Så fint du gjort i köket, blir mera mysstämning med elljusslingor =0).

Ja möss är ju inte så kul att ha inne, har inte haft det på ett par år " ta i trä " ;0)....

UFO:n har jag massor...har lixom inte fått lusten att ta tag i det =0(.

Lycka till med packningen !
Kram Nettan

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej Lotta! Åh så mysigt du piffat till det i köket!Ljusslingor och ljuslyktor...ja det är riktigt härligt det! Här är det oxå styrkande åtgång på värmeljusen! Går väl ett dussin per dag*fniss*

Kram och ha det gott!
Annica

Frida sa...

Tänk vad mycket storm kan ställa till det. Vilket mysigt kök ni har, låter spännande med tävling. Ska hålla ögonen öppna.
Du är välkommen att delta i tävling hos mig!
Kram Frida

Ullis/Leva på landet sa...

Härliga bilder från ditt kök. Låter som om ni har det lika som vi har det vädermässigt. Fullt med snö och blåst. Så härligt att få komma iväg till värmen ett tag.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Ett hem på landet sa...

Viken mysig blogg du har och va fint det blev i köket!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...