30 december 2008

Lite julklappar

Hemma från Stockholm igen! En riktigt skön resa hade vi, fast speciellt mycket sovet blev det inte, så ännu är man ganska trött.. I morse kom vi hem. Igår träffade jag en bloggerska som beställt en sminkväska av mig! Roligt med sådana affärer! Det blir en rätt lång dag då man åker från Åbo. Redan 6.30 kommer man i land och båten åker ut först kl. 20.00 på kvällen. Vi gick in till Centralstationen i lugn takt. Dit kom Simon med tåget kl.9.00. Sen delade vi upp oss lite och gick omkring på stan. Speciellt mycket shoppat blev det inte. En rödvit randig grytvante, en tröja till Max som han ska få i 1-års present, en tröja till mig och vantar och mössa till Peter. Lite god jul stämplar till nästa år och en lejonstämpel från Panduro. Tror att det var allt. Alla fick iallafall någonting! Så gick vi på ett café i Gamla Stan. Det vi åt var det inget fel på, men jag blev lite paff, då hon i kassan frågade mig, då jag bad dem värma Max mat, om det var mitt barn. Ja, ser ni, då fick jag veta är där fick man minsann inte byta blöjor. Har aldrig hört något liknande! Väldigt konstigt tycker jag.. Sen träffade vi Simons mamma och syster och åt gott på en indisk restaurang! En lyckad dag! Så bar det av i sakta mak mot hamnen. Vi var där ganska tidigt, men vid det laget var vi nog så trötta så då kunde vi lika gärna sitta där..

Här är ett urval av alla fina julklappar som vi fick i år!

IMG_6206 IMG_6204 

IMG_6203 IMG_6199 IMG_6208

IMG_6201 IMG_6202

Max fick den söta Maileg grisen av mig och en Pippitröja av mamma som hon stickat själv! En vacker ljusstake som jag blev förtjust i tidigare i höst på Emmaus, fick jag av mamma. Kokboken jag så länge velat ha fick jag av Peter! Nu ska det bakas! Såg den på Åhléns och konstaterade att jag borde ha bett Peter vänta med att köpa den först i Sverige.. Mysiga vantar fick jag också av Peter och härligt mjuka tossor med halkskydd av Maria. En brödrost fick vi av Maria och Petra. Den fula gula som det stod design 2001 fick gå i pension nu..

Det här var ett litet urval! Som vanligt var det väldigt mycket julklappar, fast det i år skulle bli MYCKET mindre! Jag hade ju redan fått såna lite större grejer innan.. Men ändå känns det som om det bara bli mera med åren.. Men så börjar vi ju bli ganska många också, och då alla ger ganska många klappar så blir det ju en del.. Vi räknade ut att om alla skulle ge två julklappar till alla, (inte Max inräknad) så skulle det redan bli 72 stycken.. Så det blir ju rätt många paket då..

Imorgon är det nyårsafton! Vi åker till Nagu och firar där på M:s sommarstuga. T+C kommer också och N och så några till. Ska bli riktigt trevligt! Vi har lagat glögg cheesecake idag, som vi ska ta med som efterrätt. Hoppas att den är god!

Vet inte om jag kommer med något inlägg i morgon, så vill samtidigt passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år!

11 kommentarer:

Moster sa...

Ett Riktigt Gott Nytt År Till Er Alla Också.
Kram Moster

Ullis/Leva på landet sa...

Låter som en mysig dag även om det inte blev så mycket shopping. Kul att komma iväg lite också. Fina julklappar du visar.

Vill också önska dig
♥GOTT NYTT ÅR♥
Kram Ullis

Anonym sa...

Jag bara ääälskar Pippitröjor. Stickar flera stycken varje år....

Din kille kommer bli sååå söt i den.

Önskar dig ett riktigt Gott 20091

Kram Lena

Frida sa...

Gott nytt år till dig med! Vilka fina julklappar ni har fått.
Kram Frida

Living by Milla sa...

Vilken mysig Stockholmstripp, härligt att komma bort lite ibland. Ljuvliga julklappar!

Gott slut och Gott Nytt År!
kram Camilla

Richie's 2ts Inspires sa...

VAd fina julklappar du fick!

Tack för detta år och hoppas vi får mångar år att kämpa med våra kommentarer och inlägg.

Många kramar för det NY ÅRET... ta det lugnt!

sofie sa...

Åh, Pippitröja står på min önskelista.. till födelsedagen får det väl bli nu då!!

Gott Nytt År!

Smått och gott hos Lina sa...

Så fina julklappar!

GOTT NYTT ÅR 2009!

Kram Lina

Vit poesi sa...

Fina klappar du fått!!! Ha ett riktigt gott nytt år
kram Malin

Rednoserunpet sa...

jag önskar ett gott nytt år.. hälsning från tyslkland..
bettina

Katta sa...

Jasså du har varit här i stan på besök. Ni verkar ha haft det trevligt, men vad konstigt bemötande på cafeet sånt har jag i allafall inte råkat ut för. Önskar dej och din familj ett riktigt GOTT NYTT ÅR!Kram Katta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...