11 januari 2009

En utmärkelse till och min tallrikshylla

Nu blir man ju nästan generad då man märker att det har kommit en utmärkelse till! Den här gången från Villa Norrdalen. Tusen tack snälla du! Lite ironiskt är det ju att det står att de utsedda bloggarna inte är upptagna av utmärkelser och själviskhet, då detta är mitt tredje inlägg i rad där jag berättar om en utmärkelse jag fått.. Den här gången ska jag anstränga mig lite och skicka den vidare till sådana bloggar som troget besöker mig och som jag också gärna besöker tillbaka!

Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!

Jag skickar vidare denna utmärkelse till:

Lallis liv och leverne

Richies inspirational designs

Spetsar och Volanger

Hem och Lycka

Leva på landet

Vägen till drömhuset

Skogsdoft & havsbris

samt

Galleri MochB

I somras började jag att måla på mina föräldrars gamla tallrikshylla. Men eftersom jag grundmålat den med en oljebaserad färg, så var jag så illa tvungen att fortsätta med samma sorts färg, för annars går det inte bra.. Och jag tycker inte speciellt bra om att måla med sådan färg, ännu mindre tycker jag om att tvätta penslarna efteråt. Skäms att erkänna men det är nog en och annan pensel som aldrig blivit tvättad, utan hamnat i soporna i stället..

Men ett tag innan jul, tog jag in hyllan som stått i skjulet och målade den färdigt i källaren. Och inte tog det ju speciellt länge heller.. Tyvärr blev det en glansig färg, men det är helt okej egentligen fast jag egentligen föredrar matt eller halvmatt färg.

Hyllan kom upp i hörnet bakom matsalsbordet. Tyvärr ingen helhetsbild idag, för matsalsbordet har en tendens att fyllas med en massa grejer som inte vet vart de ska..

Jag hade egentligen tänkt ha tallrikshyllan som bokhylla i Max rum, men där finns inte plats nu och dessutom så skulle det se bättre ut med en lite mindre tallrikshylla tror jag. Man får väl bygga en själv..

Ursäkta för de lite suddiga bilderna. Något dagsljus har det inte varit att prata om idag, så grått...

IMG_6368 IMG_6369IMG_6371

Lite smått och gott på hyllan. Mina silverfat, några vackra gamla vita böcker, en krans och lite smågrejer. Antar att det kommer att flyttas om en del på den här hyllan.. Där står en bokhylla under den nu, men den ska ner i källaren så fort som där blir färdigt. Mina pyssel och hantverksböcker ska få plats i den.

Istället ska min mormors gamla sekretär som jag ska måla få stå under den. Så fort som jag har råd, ska jag skaffa en bärbar dator och så ska den få fungera som datorbord. Den är en sån modell så att man kan fälla upp bordsskivan och dölja stöket därinne.. praktiskt med andra ord!

Idag har jag sytt! Ingen överraskning kanske.. Jag började med kläderna i storlek 50 igår, och nu har jag fått färdigt en body, och nästan en mössa och ett par muddbyxor. Dom blir så söta, men tyvärr kan jag inte visa dom ännu.. Då är det ju ingen överraskning för den kommande mottagaren.

Föresten så trodde jag ju att jag skulle ha mindre tid att blogga då jag börjat jobba. Mindre tid hemma har jag kanske, men den är desto effektivare.. Det är ju bra! Imorgon är det måndag och ny vecka igen! Ha en skön vecka allihopa!

18 kommentarer:

Villa Carl Larsson sa...

Grattis till utmärkelsen! Klart du ska vara stolt över dem. Det visar ju att många gillar din blogg. Så även jag! Och det är roligt när man ger dem vidare så andra också får känna på att de har en värdefull blogg. Många behåller dem för sig själv och ger dem till alla. Det är helt okej det med men som sagt, roligt när man delar med sig. Ingen är ju glömd ändå, eller hur? :)

Vad fint det blev med tallrikshyllan. Jag har egentligen aldrig tänkt på att de är så snygga som de är innan jag upptäckte alla dessa fina inredningsbloggar. Kanske skaffar jag mig en själv i framtiden. Nu får det ändå inte plats någon.

Kram kram

Frida sa...

Grattis till utmärkelsen och tusen tack för att du delar med den till mig, blir verkligen Glad!
Du förtjänar verkligen utmärkelsen du som är så kreativ och alltid visar så fina saker. Talrikshyllan blev ju jättebra,fint med silverfaten i den.
Hoppas du ocskå får en skön vecka!
Kram Frida

Ullis/Leva på landet sa...

Grattis till din utmärkelse och jag blir jätte glad att du skickar den vidare till mig. Din tallrikshylla blev ju så fin. vilken tur att den fick komma in till dig efter att ha stått i skjulet. Använder alltid oljebaserad färg. Det enda som maken alltid har använt så därför blir det så, men då får han också hjälpa till med penslarna, *s*.

Ha det bra!
Kram Ullis

Skogsdoft & havsbris sa...

Åh, tack! Tusen tack för utmärkelsen! Blir ju riktigt rörd... Aldrig hade jag väntat mig att få en sådan fin utmärkelse! Att någon skulle gilla MIN blogg SÅ mycket... Blev jätteglad! :)
Nu får jag ta mig en funderare vem jag ska skicka utmärkelsen vidare till... Har nog några givna kandidater klara redan! :)
Vad fin tallrikshllan blev! Jag hade inte heller tänkt på hur fina de är innan jag upptäckte inredningsbloggarnas värld. Varför inte skaffa en själv någon gång?

Smått och gott hos Lina sa...

Grattis till dina utmärkelser! Jättekul! Gillar också din blogg så förstår att du får dom :-)

Sååå fin tallrickshylla!!


Kram Lina

Sunells sa...

Grattis till utmärkelsen, din blogg hör också till mina favoriter! Du visar så mycket fint:)
Låter helt unerbart att kunna sy så mycket egna barnkläder!!
Tallrikshyllan blev jätte fin den med.
Ha det så bra:)

Kram Katariina

Lina ♥ C´est la vie sa...

Grattis! :o)
Vad roligt att kunna sy själv. Önskar jag kunde det jag med. Är fylld av idéer och modeller men kan inte sy, så jag måste skapa det på papper... och sen... drömma vidare...
kram Lina

Mjuka sa...

Supergrattis til utmärkelsen!! Så fin tallrikshyllan blev!
Kramar Malin

Anonym sa...

tack för utmärkelsen! jag visar inte utmärkelser på min blogg sedan en tid tillbaka, men blir lika glad ändå :)

superfin hylla du målat :) hade gärna haft en liknande själv men har inte plats för en.. synd! tycker man kan dekorera dem så fint, och mycket snyggare än en tavellist till kokböckerna :)

Ha det gott :)

stor kram sara

Lenas pysselgrop sa...

Fint med tallrikshyllan! Perfekt att ha nåt ställa där man får stajla om lite med jämna mellanrum :)

Millygarden sa...

Grattis till Utmärkelsen!
Tack för besöket hos mig!
Fin tallrikshylla med fina silverfat som är sådär gammla och fina som jag tycker som ska vara när många andra vill putsa dom!

Kram Marina

Unknown sa...

Hejsan Lotta!
Tallrikshyllan blev jättefin! Jag som gillar oljefärg ... ha ha.
Å Grattis till utmärkelsen - du är mycket väl värd dessa!

Jag ÄLSKAR min nya vackra necessär! Det är nästan synd å använda den tyckte syrran ha ha!

Snabbt möte men glatt och än en gång ett stort TACK för leveransen!

Kram på dig
Malin :)

Hem och Lycka sa...

Grattis till dina utmärkelser! Och tack för min, jättegulligt! Jag har dessvärre slutat lämna dem vidare men jag blir jätteglad!

kram

Sara Mårtensson sa...

Grattis till alla awarder!! De är du värda! Hoppas du får en fin vecka!

Kram Sara

A home far away sa...

Grattis till alla dina utmärkelser, dem är du så värd!

Tallrikshyllan är kanonfin du är så duktig på allt du tar för dig:-

Kram Gunilla i Singapore

Chubby Chieque sa...

Åhhh!!! tusen tack lilla du? Verkligen glad över att jag fick en fin award från dig! Du är lika go som jag är då? *fniss

Kidding aside, Tack en en gång!

Vad jag önskar att jag kan oxå göra som du gör. Hoppas Ni har det skönt och mysigt hemma med lille mannen.

Många kramar,
//chie

Living by Milla sa...

Hej Lotta!

Grattis alla fina utmärkelser!
Tallrikshyllan är superfin.

Ha en fin vecka!
kram Camilla

Galleri MochB sa...

Sent om sider... Tusen Tack!! Så snällt av dej. Det värmer min just nu icke krya kropp...

Så fint med tallrikshyllan. Jag gillar dem också. Så praktiska för inte bara tallrikar...:O) Blir säkert fint med en för böcker också!
Kram Mia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...