15 januari 2009

Spets på kruka

IMG_6374

Tack för alla kommentarer om tallrikshyllan och mina awarder. Roligt att bli uppskattad - det kan man ju inte förneka! Idag blir det bara en enkel bild på en helt vanlig kruka som inte var så vacker, så den fick en bit spets runt sig.. Blomman är egentligen inte heller så vacker, men den får nu stå där och spreta ett tag till.. Är så trött på alla våra blommor för tillfället. Så stora och spretiga allihopa. Och just den här årstiden så tappar de så mycket blad. Och så är Max där i krukorna också hela tiden..

I källaren händer det. Panelen i taket är ungefär halvägs, gången målad, och elektrikern kommer och fixar det sista med lamporna nästa torsdag. Det blir så ljust och fint! Dessvärre hittade vi ett hörn som var lite fuktigt.. Man har tydligt sett att där har varit fuktigt tidigare, men nu märkte vi att det var lite blött där. Så vi håller nu tummarna att det inte är något desto värre. Vi bor ju på ett berg, och har dränerat, men ändå är det blött på sina ställen, och jag tror att det på något sätt rinner längs med berget och kommer underifrån, och då är det ju lite svårare att hålla ute.. Men vi ska ju sätta kakel på golvet i källaren och de kan också vara ute, så fukt håller de ju. Så länge det inte börjar mögla någonstans, för då blir det så jobbigt..

Min första hela jobbvecka är snart förbi, och det känns riktigt bra, trots att jag idag har varit lite förvirrad.. Mest för min egen del. Den tredje väven är på väg att bli vävklar, så det känns skönt att jag åtminstone har fått det gjort. Annars märker man nog med vissa saker att man varit borta en tid.

Imorgon kommer systrarna hit! Maria stannar till söndag och Max kalas, för att sen åka tillbaka till Vasa efter en lång paus. Mamma och pappa kommer på lördag, och så ska dom alla på teater. Sen sover dom över hos Petra. Då blir det för oss att städa och baka. Är rätt mycket att göra. Hade tänkt att man skulle få lite gjort så här under veckan, men inte.. Den har gått så snabbt! Tur ändå att vi valde att ha kalaset på söndag och inte lördag, för då hade det nog blivit stressigt!

Nu finns det en ny pyamas på inspiration M sidan! Ta gärna en titt där!

Ha en bra fortsättning på veckan!

9 kommentarer:

Krydda Livet sa...

Vad fint det blev! Det finns så mycket snyggt man kan göra med spets!! Så roligt att fixa och pyssla.

Kram

Ullis/Leva på landet sa...

Härlig idé med krukan. Va kul att det går så bra att jobba. Det är ju så kul att komma igång när man varit hemma ett tag. Hoppas att kalaset blir bra.

Kram Ullis

A-P sa...

Hej. Spets är väldigt användbart till att piffa upp det mesta med. Mina krukväxter tar jag livet av. Senast förra veckan rök en stor växt. Vi eldar för hårt på vintern tror jag, och glömmer vattna. Så nu har jag bara 3 kvar av ca 15 blommor. = / Kikade in på din webshop, vad fina saker du sytt. Pyjamasen såg jätte härlig ut. Det var jätte snyggt med produktlapparna. Ha en trevlig helg. Vi fick just magsjuka i familjen så jag vet vad jag har att göra iallafall. Kram

Clarice sa...

Så fin bild du har vid rubriken. Den e så vintrig och somrig på samma gång.

Kramis,

Katariina's Living sa...

Har kikat in på Inspiration M och jag gillar pyjamas du gör, ser så mysiga ut.
Roligt med 1-årskalas, grattis:)
Ha en underbar helg i vintervädret!

Kram

Frida sa...

Vad fint det blev med spetsen. Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
Kram Frida

Södralycke sa...

Vad fin krukan blev!

Tänkte bara kika in och önska dig en trevlig helg!

Kram Johanna

Katta sa...

Hej Lotta! Hoppas allt är bra med er. Vilken underbar talrikshylla du har. Jättesnyggt med silverfaten på den med.Kram Katta

Richie's 2ts Inspires sa...

En enkel och så vacker.

Ha en skön söndag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...