05 mars 2009

Max rum

Idag är jag hemma från jobbet.. Kände redan igår att jag höll på att bli sjuk, men så har det känts nu flera gånger sedan jag började jobba, och det har alltid gått om. Men inte den här gången..

Jag orkade jag ju förstås inte ensam föra Max till dagtanten idag, så han har varit hemma med mig. Lite snuvig är han också. Men Peter kommer hem idag, alldeles snart faktiskt, så det är skönt!

Då man nu är hemma för en gångs skull då det är fint dagsljus, så måste man ju passa på att fota lite. Något från Max rum har jag inte visat på väldigt länge. Några drastiska ändringar har inte skett där, men lite smått och så har ju möblerna bytt plats förstås..

Under kategorin barnrum kan du se hur det sett ut i Max rum förut.

014

Spjälsängen sover Max gott i. Den flyttades till andra sidan av rummet redan förra sommaren då det var så ljust och solen lyste rakt i sängen då han skulle somna på kvällen. För övrigt (ta i trä!) så sover lillkillen hela nätter nuförtiden! Helt underbart! Ni som följt med här en tid, så vet att vi haft lite problem med hans sovande tidigare. Men nu somnar han snällt i egen säng och vaknar först på morgonen. För det mesta sover han ca 11 timmar i sträck, så vi är helt överlyckliga över att det är så här nu!

012

Maileg grisen som Max fick i julklapp. Den är så söt! Max har “pussat” den så mycket så den börjar bli lite grå om nosen..

008 

Ovanför sängen har en knoppbräda och några bilder kommit upp.

005

På knoppbrädan hänger ett par änglavingar i linne som jag har sytt enligt ett Tilda mönster. Vingarna blev dessvärre lite felsvängda.. min mamma trodde att jag hade sytt en tand.. hihi.. Men då de hänger där med skyddsängeln som är från Hemtex för länge sen, så ser man nog att det är vingar. De gamla skorna har jag hittat på loppis för länge sedan.

009

De roliga bilderna som hänger ovanför sängen ska få ramar ännu.. De föreställer ting som fins på en bondgård, i en ladugård och i ett mejeri. Så står det vad allt heter. Det är moster Maria som gett dom till Max.

004 

Det stora bruna skåpet har fått flytta till max rum. Skåpet är ännu brunt och jag kan inte bestämma mig om jag ska måla det.. Det borde fixas på insidan också.. Nu är det bara anpassat för att hänga kläder i, och jag har tänkt sätta in hyllor så att Max kan ha sina kläder där då han blir lite större. På skåpdörren hänger en liten bebiströja. Vimplarna i taket har jag sytt. De är nästan exakt lika som de jag lottar ut just nu.

Missa inte utlottningen där du kan vinna vimplar! Roligt att så många har visat intresse redan!

Ha en fortsatt bra dag! Nu ska jag harkla och snuva vidare..

11 kommentarer:

Lena sa...

Va smart att sy ett "skynke" att ha kring nedre nedel av spjälsängen, så får man ju lite extra förvaring där också om man vill.

Adriana sa...

Very nice ... I loved the room
I am awaiting the arrival of my first nephew and I am super excited ... Everything that I see in store for baby want to buy ...
Kisses

Living by Milla sa...

Hej Lotta!
Så rart Max har det på sitt rum. Du är så duktig!

Krya på dig nu.
kram Camilla

Lallis - liv och leverne sa...

Så himla fint !!
Och du; krya på dig.
kram Lallis

Livet på Sjögård sa...

Inte roligt att vara sjuk men skönt att vara hemma i lugn och ro... Krya på dej!
Han har nog så fint rum, eran lilla Max :)

Kamomilla sa...

Jag tror att jag skulle lämna skåpet brunt om jag var du... Det kommer fram vackert när bakgrunden är ljus... Det har blivit lite väl mycket av det vita i blggsfären nu, så jag känner i alla fall att det är trevligt med kontrast. Och mörkbrunt trä är så vackert..

Han har ett mysigt rum, er lilla son!

Ullis/Leva på landet sa...

Så fint det är i Max rum. Härligt att han sover ordentligt nu. Behöver du också nu när du jobbar igen.

Ha en bra helg!
Kramar Ullis

Clarice sa...

Det är så förargligt med förkylning. Men blir så trött. Skönt för dig att Peter kommer hem så har du möjlighet att vila. Krya på dig!

Kramis,

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Här var det verkligen gulligt.
Kram Lotta

A home far away sa...

Max rum är gudomligt vackert! Kan inte beskriva det på nåt annat sätt, färgerna möblerna ja allt är sååå fint!

Trevlig helg!
Kram Gunilla i Singapore

Vackrare vardag sa...

Så mysigt han "bor":) Vi har också samma hylla till 5-åringen. Den har varit storasysters och fått flytta runt och jag har på känn att ett-åringen får den småningom när han nu någon gång för eget rum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...