16 mars 2009

Pärlhyacinten som grannen tänkte få..

Oj – det blev visst lite paus här! Inte egentligen någon speciell orsak förutom att jag varit rätt trött efter förkylningen och så har vardagen kört på i snabb takt!

Så mycket nytt på inredningsfronten har jag inte att bjuda på – tyvärr. En massa inspiration och idéer har jag nog, men inte tid och ork att genomföra något..

IMG_6873

Sytt har jag gjort däremot gjort en del. Är ju med i marsutmaningen, och hittills har det mest blivit kläder. Två par byxor till Max och så har jag gjort färdigt en vår/höstjacka, en utlottning blir det snart på inspiration M bloggen, med något smått och sött som jag gjort!

IMG_6872

Min lilla Max har haft lite fredagen den 13:e stackarn. Under en och samma dag gick han in i ett bord, en bänk och så drog han ned två träpussel i ansiktet på sig, vilket resulterade i att han på något sätt är svullen på ena kinden, så att han blir “sned” i ansiktet då han ler och gråter.. Låter lite konstigt, men det är nog bättre redan idag. Men så hade han ramlat hos dagtanten också och fått en liten fläskläpp. Stackars liten, men han verkar nog inte lida så mycket av det själv. Tur att barn är så tåliga!

IMG_6871

Och nu till pärlhyacinten. Den köpte jag idag i butiken. Bilderna blev inte så bra, men så är det då man inte hinner fota medan det är ljust..

Idag åkte jag och Max till butiken mot kvällssidan. Väldigt sällan jag tar bilen, men eftersom jag hade en del att föra till pappersinsamlingen, och då jag redan gått den vägen två gånger idag, så tänkte jag att jag nu ändå skulle ta bilen.. Men jag ångrade mig då jag kom hem och inte slapp upp för den äckliga slaskiga backen.. Där stod jag och kom till slut varken framåt eller bakåt.. Fick just fram telefonen för att ringa till granen då jag såg att han kom med sin spade.. Lite grus under hjulen och så skuffade han och rullade på ratten (fast jag satt framför den..) och efter lite kämpande så kom jag upp. Eftersom jag just hade köpt pärlhyacinten i butiken, så tänkte jag ju att det var passligt att ge den till honom.. men det tyckte inte han, och då blev det ju ännu mera pinsamt. Men nu fick jag ju den själv istället! Och märkte att jag minsann borde skaffa en bättre kruka, för den den står i nu är alldeles för stor. Men någonstans måste den ju stå tills vidare. (Okej, jag har nog en massa krukor som den kunde stå i, men ingen som jag tycker att är fin..)

Nu åker jag inte med bilen någonstans till Peter kommit hem eller snön smält bort.

Ha en skön fortsättning på veckan!

7 kommentarer:

Ingeborg sa...

usch vad hemskt. Jag blir galen dom gånger jag blir fast i sörjan på vår5 gård. Ingen kommer då o hjälper (alla på jobb) och man har brottom och skulle helst vara grååååta. Pärlhyacinterna är så fina. Riktiga vårblommor. Hoppas det snart skulle börja växa lite vårlökar ute på gården med. Man hann ju bli lite avis på bloggarna i Sverige som innan weekenden hafe lökar som vuxit 10 cm...
-Lotta

Wilda Stenlyckan sa...

åå vad det är härligt med goda grannar! :-)
Men stackars lilla Max!! Hoppas han inte har ont och att hans hemska otur är borta nu.

Jag har köpt en vit pärlhyacint nu men den lär nog bli lika ranglig som den förra.
Hoppas ni får en fin vecka!
Kram Sara

Hem och Lycka sa...

Stackars lilla Max..

Härliga pärlhyacinter, sicken granne som inte ville ta emot men då får du njuta av dem själv!

kram

Moster sa...

Stackars lilla Max. Minstingen hemma hos oss är den som alltid har minst ett blåmärke, hon faller jämt.
Nu måste jag nog rusa till blombutiken och köpa lite pärlhyasinter jag också.
Kram Moster

Clarice sa...

Stackars liten! Barn är nog otroligt tåliga om man jämför att vuxna skulle stöta sig lika mycket. Autsh!

Galleri MochB sa...

Visst är det bra att barnen är tåliga! Tänk om man själv skulle råka ut för allt det där...:O) Härligt med pärlhyacinter! Min favoritblomma... fast dom finns inte ännu i vår lilla blombod...

Fröken Eko sa...

Äh, jag tycker hyacinten apssar riktigt bra i den krukan ;)

Hoppas helgen var trevligare än otursfredagen!

/F

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...