29 april 2009

Blommande pelargoner

Jag hade några pelargoner förra sommaren som jag försökte vårda så väl.. Så kom hösten och nattfrosten så plötsligt och alla utom två frös och måste kastas bort..

De två har fått stå i köket hela vintern. Jag har inte klippt ner dom alls. Nu blommar dom redan så här fint!

IMG_7167 IMG_7166

Här går dagarna fort som bara den.. Imorse väckte Max mig vid fem-tiden och ingen av oss somnade om efter det.. Så jag har varit rätt trött idag. Var på eftermiddagen på brandsäkerhetskurs via jobbet. Om två veckor blir det praktiska övningar. Var riktigt nyttigt trots att det mesta ju var välbekant från förut.

På veckoslutet var jag och Max med N till det nya köpcentret Skanssi. Det var nu som de flesta köpcenter: mycket folk och mycket butiker. Jag har blivit så tråkig med att gå i butiker.. Vill helst inte köpa något nytt alls. Jag handlar helst på loppis eller syr själv om det gäller kläder.. Kanske är jag lite snål, kanske har jag inte pengar att köpa nytt heller tiden, men helt säkert så har jag blivit lite av en ekonörd. Och det är ju inget dåligt med det alls..

Kan bli lite enerverande för omgivningen ibland, men jag kan också bli störd då det finns folk som inte alls bryr sig om att tänka ekologiskt. Jag gör så gott jag kan. Jag har länge tänkt att jag skulle ha en bloggdag i veckan, som hade något med något ekologiskt att göra.. Men nu har det ju bara blivit en bloggdag i veckan sammanlagt en tid, så det blir ju lite tokigt. Men tycker att det skulle vara roligt att dela med mig av hur jag försöker leva lite mera ekologiskt.

Om nu någon skulle vara intresserad..

IMG_7154

Max fick en fin ballong från Skanssi! Oj vad han tyckte om att gå omkring med den! Ikväll, innan jag skulle lägga honom, så sorterade jag lite tvätt. Mitt i allt kommer han trippande på tå! Såg så otroligt roligt ut!

Lilla gubben har varit två dagar nu hos sin reserv reserv dagtant, och det har gått jätte bra! Nu ska han dit imorgon också, eftersom hans riktiga dagtant nu är sjuk. Imorgon kommer Peter också hem och så ska det firas vappen!

IMG_7140

Här springer Max omkring i sin fina inspiration M jacka!

Ha en skön valborg och 1:a maj allihopa!

14 kommentarer:

Annika sa...

Verkligen snygg jacka du sytt ! Jag måste nog erkänna att mina "eko-poäng" ligger duktigt på minus sidan. Vi sorterar etc. men sen använder vi engångsblöjor och handlar mest nytt. Visst går jag på loppisar och köper begangnat, men tyvärr blir det mest nytt.
Men jag hurrar för er som är så flitiga på den fronten !
Glada Vappen !!

Sanna sa...

Vilken supersöt jacka!Jag blandar nytt och loppis. Mest nytt blir det ju, tyvärr..

Skriv gärna ekotips jag är nog intresserad!Det är definitivt en sådan sak som många säkert kunde bli bättre på (inklusive jag själv). Jag har bl.a. provat tygblöjor (sålde just bort dom på loppis), tvättnötter och ekologiskt diskmedel till diskmaskinen (jo jag vet att det skulle vara bättre att tvätta för hand..)
Glada vappen!

Clarice sa...

Så fint din pelargon växer, fast jag har hört någonstans att man skall plocka bort de första blommorna så att plantan växer till sig istället. Fast vem kan plocka bort en blomma då den är så vacker???

Kramis,

Nettan sa...

Måste säga att jag inte är så duktig på att handla "eko", skulle önska det var " billigare " bara ;0).

Max ser så tuff ut i din nya kreation, vad duktig du är !

Önskar er en fin " Valborg "
Kram Nettan

Hem och Lycka sa...

Vilken finfin jacka du sytt, underbar!

kram

Moster sa...

Tack det samma!
Visst är Max så söt i sin jacka, ja och annars åxå.
Kram Moster

Galleri MochB sa...

Loppiskläder tycker jag är helt ok. Kan ju hitta hur fina som helst där. Och om man dessutom som dej kan sy, tom med kläder!! så tycker jag gott du kan fortsätta med det... :O) Har en kollega på jobbet som också tänker väldigt ekologist, och hon har faktiskt påverkat mej lite...
Glada vappen på er!

Richie's 2ts Inspires sa...

Älskar lillen! he he...

Han är så söt med jackan, passar väldig bra!

Jo, angående om mycket folk i stan? Arrrggghhh... hatar det oxå! Ungdomar visar inte hänsyn till eller inga respekt alls. Dem går varsomhelst likaså pensionerär. Ha ha
låter att du och jag blir tantig huh? Känns så. Orkar inte ens storhandla. Jag fick panik med folk nuförtiden.

Beställer gärna på nätet §:-))

Nu då! Ha en underbar Valborg och så helgen som kommer.

Kram massor...

Anonym sa...

Men vad söt jacka :-) Fint du har gjort det.. Kram!

Frida sa...

Hej Lotta!

Vilka fina pelargoner du har och vilken snygg jacka du har sytt!

Önskar dig en härlig 1:a maj och en fortsatt trevlig helg!

Kram Frida

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

I år ska jag spara mina pelagoner..jag har alltid slängt dem..galen som man är.
Kram Lotta

Ullis/Leva på landet sa...

Så snygg jacka. Håller med dig om att varför ska man köpa en massa nytt om det går att hitta annat som man gillar. här har jag turen att sönerna kan ärva av varandra och sedan har jag andra som den äldsta kan ärva av. Spar otroligt mycket pengar.

Ha en riktigt skön helg!
Kram Ullis

vårt lilla hus sa...

Underbart fin jacka!!! Verkligen!
Jag försöker göra mitt bästa för att blanda nytt och gammalt... i den mån det går!

Stor kram/H

Kamomilla sa...

Vilken fin jacka! Du är nog så duktig!!
Hoppas er valborg var trevlig!

Jag känner så igen mig i dina loppis- och ekotankar. Jag kan dessutom bli helt störd på alla dyra priser på nya saker. Varför köpa nytt för dyra pengar när man kan fynda på loppis?? man kan ju också fynda lustiga saker som man kan göra om. Allt som behövs är ju fantasi...

Ha en skön vecka! Kram till söta grabben!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...