20 juni 2009

Gjutet och glad midsommar!

Nu har jag äntligen fått mina gjutna alster fotograferade! Det var jätte roligt att gjuta, men ännu roligare att ta ut resultaten ur sina formar och se hur fint det blev!

 IMG_0357

Jag börjar med det klassiska rabarberbladet. Det var egentligen min vän och kollega S som gjorde det till mig. Det är ganska litet men riktigt fint!

IMG_0359        

Lite hjärtan i Ikeas isbitsformar blev det också!

IMG_0369 IMG_0370 IMG_0371

Gjorde också två krukor av något slag där jag använde plastburkar som form. Turkisk yoghurt som det inre måttet och en stor gräddfilsburk som yttermått. Fick dem från jobbet. De mindre burkarna gick sönder då jag skulle ta lös dom, medan de stora går bra att använda en gång till!

IMG_0372IMG_0374

Några hjärtan får pryda krukan tills vidare.

IMG_0377IMG_0378IMG_0381

Så blev det några stjärnor också, men de var lite tunna och spröda i kanterna så ville gå lite sönder.

Det var väldigt roligt att gjuta i betong och lätt var det också! Och slutresultatet blev fint! En parasollfot ska gjutas inom kort. Bara den där sommaren nu skulle komma så att man fick behov av en sån igen..

Nu är vi på landet, mamma, pappa, Max och jag. För tillfället ligger jag nedpackad under täcken och filtar och dricker varm saft, för min förkylning som nästan kändes borta i går, verkar komma tillbaka nu. Men här är riktigt skönt att vara och Max är ute med sin mormor och morfar! Han har lärt sig en massa ord och säger efter mycket som mamma säger! Snart pratar han säkert!

Hoppas att ni alla har en skön midsommar! Själv firade jag väldigt lugnt igår.. Imorgon kommer mamma och pappa med hem till oss, för på måndagen ska vi äntligen sätta igång med en stor renovering! Eller egentligen så gör vi ju inte så mycket själv då det kommer en massa gubbar. Nu ska oljepannan och oljetanken bort, och in ska nytt, och miljövänligare värmesystem. Det ska installeras en vatten/luft pump i det gamla pannrummet. Tack vare mina snälla föräldrar som vi får låna pengar av, så blir denna renovering av. Vi har väntat nu i snart tre månader på att få besked och nu i veckan så blev det klart att de kommer på måndag. Peter är ju på jobb och jag ska också jobba, så någon måste öppna dörrar och visa var allt ska vara, därför kommer mamma och pappa till oss. Där oljetanken står nu, blir det ju tomt och där finns en liten kallkällare bredvid och ett litet förråd. De är mest skräpsamlare, så väggarna ska tas bort och där kommer att bli ett ca 12 kvadratmeter stort rum som ska bli mitt syrum! (Peter ska nog också få vara där om han behöver..) Ska bli så skönt att få in symaskinerna och alla tyg dit! Väntar!

Ha det bra!

Kram, Lotta

10 kommentarer:

Clarice sa...

Hej och trevlig fortsättning på midsommaren! Så fina de blev dina gjutna grejer. Ditt "rabarberblad" blev lite mindre än de som jag lagade. Använder mitt som fågelbad. Så fint där det pryder min rabatt.

Krya på dig! En sked honung på kvällen lär göra under.

Kramis,

Vit poesi sa...

Trevlig fortsättning på dig!!!
Fina betongprojekt!
Kram Malin

Huset på kullen sa...

Hoppas du har en härlig midsommar! Vad duktig du är, dina betongsaker blev ju hur fina som helst.

Kram Linda

Wilda Stenlyckan sa...

Så mycket fint du har gjort!! :-) Gillar verkligen saker i betong.. Man borde kanske också våga sig på att gjuta lite.. Tyckte du det var svårt?
Hoppas du har kryat på dig!
Kram Sara

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket fint du har gjutit. Måste ta tag i min gjutning nu när jag fått semester. Hoppas verkligen att du kryar på dig nu.

Kram Ullis

Adriana Ximenes sa...

Beautiful hearts and stars.
Big kiss friend,
Adriana.

Lallis - liv och leverne sa...

Men ÅH så fint:)
Hoppas att du har haft en fin midsommar, vännen.
kram Lallis

Hem och Lycka sa...

Så himla fint du gjutit! Har också gjutit i såna ikeaformar, skoj! Har också ett rabarberfat men det fick vi av svärisarna.

kram Mia

Richie's 2ts Inspires sa...

Tjohoo... kul verkligen att göra ngt och tycker att man kan §:-))

Jag hade gjutat med S; M & L blev dem. Den största blev fågelbadet men jag ska förfina den innan jag lämnar till småtingar.

Hoppas du mår bättre nu. Ta hand om dig själv och du behöver dig mycket sömn.

kjams!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad fina saker du gjutit!

Nu MÅSTE jag bara inhandla finbetong jag med!

Ha en härlig helg
Kram Annica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...