14 oktober 2009

Madonna

Så roligt att ni “uppskattade” mitt lampfynd! Den hänger kvar och jag gläds åt den så fort jag ser den. Alldra bäst är att den var helt gratis och att jag räddade den från att hamna på soptippen! Den har dessvärre inte varit tänd så mycket, då jag har satt en energisparlampa i den. Eftersom man ju inte ens får tag på vanliga glödlampor mera så har man ju inget val.. Det här att det inte mera finns glödlampor i butikerna är ju bra, men ändå inte. Inte är de ju heller så miljövänliga de där energisparlamporna. Speciellt inte om de går sönder.. Har förstått att man absolut inte ska dammsuga upp glassplittret, utan vädra och avlägsna sig eftersom de innehåller kvicksilver. Sen är det väl bara att torka upp med fuktig trasa.. Inte så oinvecklat med andra ord..

Orsaken till att jag sitter här och bloggar den här tiden på dygnet, är att jag är hemma sjuk idag – igen.. Åkte på jobb igår, men kände mig ganska snabbt ganska krasslig.. frusen och matt. Åkte tidigare hem och vila. Imorse förde jag Max till dagtanten. Blir inte så mycket vilat annars om han skulle vara hemma. Önskar verkligen att jag skulle bli helt frisk snart.. Tycker att jag varit till och från flunssig hela hösten. Önskar att det skulle lugna ner sig snart.. Inatt har jag hostat rätt mycket också..

029

Något nytt har jag inte att visa, men ni ska få se något som jag fyndade på en loppis då vi var i Sverige i somras. Den här fina madonnan stod där och väntade på mig! Den har inte riktigt hittat någon plats ännu, då det bord jag tänkt att den ska få stå på ännu är överöst med tyg och sysaker.. Ca 20 cm hög är hon och kostade 30 kronor.

028

Nu till något helt annat. De senaste åren har Finland fått både skämmas och vara stolta över sina bidrag till Eurovision Song Contest- Ja, eller det har ju gått olika bra om man säger så.. I år är systemet följande: 12 bidrag har redan gått vidare till uttagningarna och av trettio bidrag får “folket” rösta med tre till. De trettio låtarna kan man lyssna på här ända fram till den 15.10. Inte något jätte häftigt, men efter en snabb genomlyssning är mina tre favoriter följande:

Saara Aalto

Camilla Petra

Marcus Granfors

Så kan jag ju också passa på att meddela att min mamma har en lägenhet till uthyrning. Lägenheten finns på Sofiegatan i Åbo. 32 kvadratmeter, 350€/månad, el och vatten ingår. Lägenheten kommer att hyras ut fr.o.m. november 2009. Har bott där själv! En mysig lägenhet! Mina föräldrar kommer troligtvis att renovera lite där också. Kontakta mig på inspirationmblogg@gmail.com om du vet någon som behöver en lägenhet då!

Tillägg: titta gärna in på inspiration M bloggen. Lite nytt där!

Ha det bra!

Kram, Lotta


15 kommentarer:

Lilith sa...

Du kan verkligen vara stolt över ditt lampfynd, och tänk att du fick en så fin lampa alldeles gratis! Sånt är roligt! :)
Förändring är ju tyvärr inte alltid till det bättre... Visst är gamla hederliga glödlampor finare, och det låter ju jobbigt det där med trasiga energisparlampor! Hade inte ens hört att man måste göra så, bra att du tog upp det här...
Oj oj, stackars dig som är sjuk! Du får ta och vila upp dig ordentligt nu så kryar du säkert snart på dig! Jobbigt med sån där envis flunsa, hade ju något envist virus själv i somras som inte ville ge med sig... Skickar en stor krya-på-dig-kram till dig! :)

Lilith sa...

Ja, jag undrar också varför de slutat med det köket. Men det är väl så att produkterna bara finns i sortimentet en viss tid och sen byts de ut. Synd bara om man råkar fastna för något just när det utgår! De hade t ex ett par jättefina lampor som vi fastnade för på Ikea, men det blev inte av att vi köpte dem då, visste inte riktigt var vi skulle ha dem. Men sen kom jag fram till att vi ville ha lamporna i alla fall, men när en bekant skulle till Ikea och hade kunnat köpa dem åt oss fanns de inte längre... Så det är nog bäst att slå till genast man hittar något man vill ha för att inte riskera att bli utan!

Lotta sa...

Hoppas att du snart slipper din hosta och flunssan försvinner. Att hosta på nätterna är ju inte så kul. Är riktigt avundsjuk på din lampa. Älskar att fynda på containers. Såg just en fin en i Hfors nära mitt jobb. Men vågade inte gå och rota. De hade rivit ut rubb och stubb från ett våningshus. Små skåp, hyllor o dyl. Men vågade inte rota mitt i storstan ;)) Krya på dej!
-Lotta

Moster sa...

Tack för din kommentar om min banner. Kollade på den förra att den kankse var för somrig och tänkte att jag hinner nog med en höstig före det blir julig till näst. Tro det eller inte men om två veckor har vi jul i boden. Det låter hel galet enligt mig för jag tycker att hösten just först börjat. Jag brukar vanligt vis vara den som längtar efter julen i Augusti och lagar julklapplistor senast i September och plockar fram alla mina jultidningar när skolorna börjat. Nu har jag inte hunnit med någonting. Får väl lita på att det finns en hel del gammalt kvar i knutarna och så får jag lita på att Julgubben sköter sitt utan min hjälp ;)

Kram Moster

Ullis/Leva på landet sa...

Så tråkigt att vara sjuk. Hoppas att du blir piggare snart. Fin madonna du hitta.

Kramar Ullis

Katta sa...

Vilken söt loppismadonna du fyndat. Och lampan du hittade är ju grymt snygg, ser riktigt exklusiv ut och tänk det går de och slänger! Ja det är väl som man säger att det finns folk till allt :) Hoppas du kryar på dig snart, kram Katta

Anonym sa...

Fina bilder du visar.. :-) Och vilken söt liten pojke det satt på din högerspalt och log :D

Krams!

Richie's 2ts Inspires sa...

Hej lilla vän,

Kul att hitta henne. Hon är ju så bedårande...

Jag tackar för din tid att alltid komma förbi hos mig jämt och ständig. Hoppas du hade inte tröttnat på mitt gnäll och allt §;-)

Ha det skön min vän och kramar om båda männen i ditt liv.
/chie

A-P sa...

Vilken vacker madonna, och till ett riktigt fynd pris dessutom. Jag springer på Loppis här i Kalix varje vecka och nästan alltid hittar man nått skoj att släpa med sig hem = ) Vad tråkigt att du är krasslig igen. Krya på dig.
Kram/A-P

Clarice sa...

Krya på dig!

Även jag har varit mera krasslig denna höst mot vad jag brukar vara. Har andra förkylningen på gång nu. Försöker bota så att den inte kan bryta ut helt och hållet.

kramis,

Frida sa...

Hej Lotta!
Så snygg lampa du har hittat, helt gratis dessutom, inte dåligt. Madonnan är jättefin, verkligen ett fynd. Tråkigt att du är dålig hoppas du kryar på dig snart!
Kram Frida

cinah sa...

Hej vännen!
Hoppas att du känner dig bättre nu,inge kul när man e krasslig =(
Vilken härlig Madonna =) Ojoj,såå vacker!
Ha en fortsatt trevlig dag & sköt om er.
Kramizar från Jämtland

Meonlyster sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lilith sa...

Hejsan Lotta!
Du har en utmaning som väntar på dig på min sida! :)

Richie's 2ts Inspires sa...

Hoppas alla mår bra hemma där.

Hälsa hos mig ngn gång... Vi väntar på dig...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...