17 maj 2010

Helgen som gått!

Vilket väder vi haft! Hela helgen har det varit varmt och fint och vi har varit ute och fixat och grejat! Ett gäng med mycket blandade bilder blir det idag, och så blir det några dagars paus (igen) då jag imorgon åker på kurs till Vasa och kommer hem först på torsdag kväll.

IMG_5673

Vågade mig på att ta sticklingar från mina Mårbackapelargoner för någon månad sen, och de verkar faktiskt ha överlevt, då det kommit nya små blad! (de i mitten) Kanske man har lite gröna fingrar ändå..

IMG_5713

Kvällssolen lyste så vackert på vår ostbricka igår kväll!

IMG_5692

Max leker med sitt fina bilfodral som han fick då jag gjorde ett byte med Mysigtdesign. Tack!

IMG_5686

Lata sig lite under äppelträdet..

IMG_5685

..medan Peter bygger altan”sockel”. Tänk så lite plankor kan göra stor skillnad! Det har sett ganska förskräckligt ut de senaste två åren.. Vid den vänstra sidan om altanen håller Peter nu på att bygga en uteköksaltan. Där ska grillen stå och så kommer vi att bygga ett arbetsbord och sätta upp en hylla på altanstaketet, där man kan förvara grejer man behöver då man lagar mat. Måste ju tas in förstås då man är färdig, men där kan ju stå blommor annars.

IMG_5680

Max sprang omkring i sina nya sommarbyxor och sin nya keps, plaskade i poolen och lekte i sandlådan! Jag började spika upp takpanel i lekstugan. Varmt och trångt, men där kommer nog att bli så fint sen då det blir färdigt!

IMG_5670 IMG_5642

Härligt rosa väggar eller hur? De ska nog målas vita.. I taket kommer det vitlackad panel, och trägolvet ska målas svart tänkte jag. Inredningen kommer att gå i blått, vitt och svart. Maskulint ska det va! ;) En spis och en par stolar och bord, någon hylla och lite mysiga små grejer! Blir ett kul sommarprojekt! Också utsidan borde renoveras, målas, taket bytas och någon planka på terrassen bytas. Och en ny trappa måste byggas. Men huvudsaken att vi får insidan fixad nu i sommar! Har också en tanke att vi skulle sätta upp ett litet staket och plantera några fina blommor. men det blir nog säkert till nästa sommar..

Men, det är ju bara maj ännu, fast det känns som juli!

Det var den sillsalladen det! Lite vad vi fixat med här under helgen!

Ha en skön vecka och njut av det varma vädret (om ni har det) så länge det varar!

Kram, Lotta

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Allt möjligt roligt ni pysslat med!
När vi sågs i butiken kände jag ju först igen Max, han har ett speciellt utseende som lagt sig i mitt minne, sen såg jag dig och blev mer och mer säker. Jobbigt bara att man ska träffa folk när man är trött, svettig och smutsig och ovårdad efter en hurja arbetsdag... jag nästan ångrade att jag presenterade mig. Huh. ;)Du måst ju tro att jag är en ovårdad snusk alla dagar. :D Det hade varit en tuff dag och jag var som en trasa, håret hängde och kläderna var inte de bästa för dagen...
Jag jobbar på dagis och där blir man sandig,snorig och gud vet vad...Svettig.

Men det var kul att ses, jag tycker man ska våga rycka nån i ärmen i alla fall. bara för ett HEJ! :D

Katta sa...

Tänk vad stor han blivit nu lille Max, jag kom ihåg vad liten han var när vi började blogga med varann. Förstår att det är mycket att fixa med när man bor i hus men det ser mysigt ut ändå, kram Katta

Galleri MochB sa...

Vad mycket ni hunnit med! Vi borde också fixa en altansockel... Så mysigt att inreda en lekstuga. Mina börjar bli så stora nu så vi överväger att bygga en annan typ av "lekstuga" :O)
Hoppas du får kuliga dagar i Vasa! Kram Mia

Sanna sa...

Så härligt med egen gård fast det säkert är mycket att fixa också! Roligt med egen lekstuga åt Max.

Tänkte beställa en vimpel till vår balkong av dig ca 2.5m. Har du nån mejladress jag kunde mejla till dig?
Ha en fin tisdag!

Louise sa...

Oj vad mycket ni har hunnit med! Effektiva :O) Lekstugan kommer att bli superfin med färgerna du nämnde, inget puttenuttsött inte. Kul!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...