28 juli 2010

Lavendel, klematis och äppel

Imorgon åker Peter på jobb igen efter tre veckors semester. Känns lite dystert såklart.. Jag har ännu fyra dagar kvar av min semester. Programmet är lite öppet ännu. Åker kanske till Ekenäs imorgon, men på något sätt skulle jag vilja vara hemma och reda upp huset lite inför vardagen. På söndag ska vi samlas ett gäng hos oss och tillverka tvål. Helt från början. Ska bli jättespännande, och kommer såklart att redovisa om tvåltillverkningen här på bloggen!

Vi har haft en härlig semester med underbart väder, mycket (alldeles för mycket..) god mat och dryck, fina resor och utfärder, passligt med fixande och renovering. Bättre än man man kunnnat hoppas på!

Riktigt allt som vi tänkt göra under semestern har inte blivit gjort. Staketet på altanen har t.ex. inte blivit målat ännu, men det hinner vi väl kanske med ännu..  Någon vägg på vinden har inte heller blivit riven, för det har nog varit för varmt för det. Men kanske lika bra.. Det får bli till hösten! Som jag hoppas blir varm och lång!

IMG_8140 IMG_8129 IMG_8130 IMG_8118 IMG_8133

På gården har lavendeln och rosorna som vi planterade i våras fått nya blommor. De tror väl att en ny sommar kommit efter den kalla juni.. Äpplena växer och klematisen håller på att blomma ut.

Ännu är det sommar

Ha en bra fortsättning på veckan alla ni som orkar titta in här fortfarande! Kanske inte så många numera, men hoppas på mera blogginsrpiration till hösten så kanske det kommer lite mera besökare också..

Kram, Lotta

3 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Jag kikar nog alltid in fast jag inte kommenterar... :)
Härligt med lavendel och lila klematis. Vill ha! Men vet inte var jag skulle placera en klematis ännu, den behöver ju klätterstöd.

Njut dina sista semesterdagar!
Ja, hoppas det blir en varm och fin höst, vi har också massor kvar att göra utomhus.

Louise sa...

Här är en till som regelbundet läser :) Klematis är en blomma jag gillar! och tvåltillverkningen skall bli kul att följa med!

Ullis/Leva på landet sa...

Det går så fort på slutet innan det är dags att börja jobba igen. Hoppas också på en lång skön höst men det känns i alla fall som det har blivit en lång skön sommar detta år. Så fina blommor du har. Här har det mesta blommat över.
Kram Ullis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...