25 maj 2011

Mårbacka

För några år sedan tyckte jag att pelargoner var tantblommor. Om dom är röda tycker jag nog lite det fortfarande.. Mina favoriter är vita och rosa. Och då helst Mårbacka! Kunde inte motstå då vi på söndagen var till Vesterby handelsträdgård, då där fanns ett hav (ok, lite överdrift..) av STORA Mårbacka pelargoner! Ca 60-70 cm hög. Blev en i en hink till födelsedagsbarnen och en köpte jag till mig själv! Har letat efter så här stora och fina länge. De man hittar på typ Bauhaus och plantagen är inte så mycket att hänga i julgranen alla gånger..

IMG_1596

Så kan ni ju försöka undvika att se hur skitiga fönster vi har.. Jag sparar dom om lillebror tänker att han ska åka snålskjuts för länge..

Idag kom Peter hem, som jag skrev tidigare, en dag för tidigt. Men troligtvis så behöver han inte åka tidigare på jobb heller. Så vi har en dag extra tillsammans! Skönt!

Under veckan som kommer (ja, våra veckor börjar på torsdagar..) ska vi bl.a. göra följande:

  • Imorgon ska vi åka till Helsingfors och hälsa på min bror och hans familj och deras lilla Minea som föddes för tre veckor sen!
  • På fredag ska vi åka och hämta tapeten till Max rum som jag beställde idag! Och så hoppas jag ju att vi ska få upp den också.

stjärntapet

  • På lördag ska jag på loppisrunda med Marthagruppen jag är med i. Hoppas att jag orkar med bara.. börjar bli lite tungt att gå omkring..
  • Under helgen kommer vi att ha en “vaihtolava” (ja, vad heter det på svenska??) på gården. Blir så skönt att bli av med allt skräp som har samlats efter alla renoveringar.. Nu ska allt bort!
  • Rådgivning nästa veckas tisdag. Tyvärr en vikarie.. har varit samma “rådgivningstant” alla gånger, och hon kommer att vara på semester troligtvis ända tills lillebror kommit ut.. synd..

IMG_1597IMG_1587

  Ha en skön kväll!

Kram, Lotta

3 kommentarer:

Ninette sa...

Mårbackapelargoner är så vackra! Jag har själv exakt en enda, och den är egentligen inte en mårbacka utan en dansk, Drottning Ingrid, men oj vad jag njuter av den varje dag! Men vilken stor pelargon du har hittat- grattis till den! :)

Sanna sa...

Gillar också pelargoner. Har flere nu, men vill ha mer. :) Inga Mårbackor i år , men man hinner ju ännu..
Låter som att ni har en massa roligt program! Jättefin tapet med stärnor! Håller också på och planerar hur vi skall inreda sonens rum. Det skall troligtvis målas om och köpas lite nytt till rummet under sommaren.
Kram,S

loppan sa...

Lottaaaaaa!!! Vafför d här inlägge? Nu vill ja oxå plötsligt ha stora pelargoner :-D
Ha en skön vecka me gubbarna! D börjar faktiskt bli lite tungt att rulla på här me, fast vi hänger efter er i tidtabellen.
kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...