20 december 2011

Packa paket

I förrgår kväll hade jag en riktigt mysig stund för mig själv. Jag packade julklappar. Inte alla, har några kvar ännu, men här var de flesta iallafall!

IMG_6677IMG_6688IMG_6690IMG_6692

Fastnade t.o.m. själv nästan på bild.. Så här kan man också fördriva en söndagskväll!

Igår var en sån där regnig dag då vi till sist nästan började klättra på väggarna.. Det blir så ibland. Idag har vi lite mera program, för vi ska in till Åbo och gå på julfest på jobbet. De sista julklapparna ska också fixas. Jag ska använda upp ett presentkort och hoppas att hinna gå lite på loppis också.

Dagar som igår borde jag se till att utnyttja parkverksamheten.. Men det blivit lite dåligt med den varan den senaste månaden.. Senast Max var där var då vi kommit hem från resan, och det är snart en månad sen.. Det har ju varit så ruggigt väder så det känns lite onödigt att föra honom dit för att han ska vara där ute i regnet i en och en halv timme. För  tiden barnen får vara där är kortare då det regnar.. Annars är det öppet från 9-12.30. Funderar lite på att kanske säga upp platsen.. Det har ju också varit rätt jobbigt att lämna Max där några gånger. Men samtidigt så är det ju bra att ha en plats att föra honom till då det verkligen behövs. Det kostar ju trots allt bara 15€ i månaden.. Och skulle det bara komma lite snö så tror jag att han gärna stannar där och åker pulka!

På tal om dagvård. Det har varit en del diskussion om den saken i bloggvärlden på sistone.. Om när man ska/borde sätta barnet på dagis/i dagvård. Jag började jobba då Max just skulle fylla ett år. Peter var hemma med honom tills han var ca 1 år och 2 månader. Idag känns det som att han var alldeles för liten. Men rent ekonomiskt så hade det inte riktigt gått ihop då.

Nu är läget annorlunda. För det första har vi en del sparade pengar. För det andra är det två barn. Två barnbidrag. För Max får jag inte så stort hemvårdsstöd som vårdledig. Summan för Theo är inte så hemskt stor den heller. (den vanliga..) Men det som iallafall är annorlunda nu, är att vår kommun nu hör till de som får kommuntillägg om man är hemma med barnen. Och sist och slutligen så blir inte summan så mycket mindre än vad jag får nu som föräldraledig. Och vi kan leva sparsamt. Räkningarna måste ju betalas, det kommer man inte ifrån. Men man kan ju undvika att skaffa nya.. Alltså köpa en massa grejer..

Och jag föredrar nog att få vara hemma med barnen fram emot att få köpa fina saker. Barnen är små nu. De blir aldrig små igen. Åtminstone kommer jag nog att vara hemma till slutet av nästa sommar. Tvivlar på att jag kommer att vara hemma tills Theo blir tre år, men man vet aldrig..

Ha en bra dag nu! Snart är det jul!

Kram, Lotta

4 kommentarer:

Anna-Paulina sa...

Hej, vilka fina klappar, och fint foto på dig med =) Barn på dagis ja, vår äldsta son började på dagis när han just fyllt 1 år, inte så långa dagar - men ändå, det kändes alldeles för tidigt. Men vi hade inte heller något val. Sen när lillebror föddes fick han bli hemma med oss på heltid och vi sa bort platsen då vi flyttade i samma veva, och så började de båda på dagis igen när lillebror var 2 år. Har pluggat på heltid på distans och då har jag kunnat disponera tiden som jag vill vilket har varit guld värt, har kunnat hämta honom tidigt och pluggat på kvällarna istället när barnen somnat. Jag har haft tur på det sättet. Barnen är ju bara små en gång, då vill jag ha mycket tid med dem. Men jag ser på dem att de mår väldigt bra av att vara på dagverksamhet då och då. Den sociala biten är så viktig. Nu går ju storkillen redan i 2an så han får sin sociala tid där, men vill ändå gå på fritids efter skolan och leka med kompisar. Minstingen däremot vill gärna vara hemma mycket, ganska ofta tar vi en extra ledig dag och bara myser och är vi två. Det är lycka.

Livet på Vestergård sa...

Så fina paket du gjort!
Var hemma så länge du kan och vill med barnen. Det är en värdefull tid som går alltför snabbt :)
Kram Kicki

alegni sa...

vilken fin pakethög det blev!
stanna hemma med barnen så länge du kan (om du trivs med det), småbarnstiden går ändå så fort, och den kommer aldrig igen hur än man önskar sig det! jag valde att stanna hemma trots stort och dyrt banklån, och man anpassar sig nog till allt, också till att leva snålt under en tid. tiden går som sagt fort.
kram

Magdalena sa...

vakre bilder! god jul..!
magny

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...