24 januari 2012

Vad tror ni att det hände sen?

Just nu kliar det så fruktansvärt mycket i fingrarna för att sätta igång med renoveringen i vardagsrummet/köket. Jag vill bara packa ner alla prydnadssaker i lådor, skuffa möblerna in i ett hörn och täcka in dom med renoveringsplast (Och sortera bort en del. Blir loppis snart igen..) Sen vill jag ta på mig mina söndrigaste jeans och slitnaste t-skjorta, handskar och skyddsglasögon och riva upp golvet.

Jag vill göra det nu!

Men vi har bestämt att vi inte gör något före vi fått källaren fixad..

Så här skrev jag vid lunchtid idag. Nu ser det ut såhär:

IMG_8052

Gipsskivan med tapeten rev vi bort helt och hållet då vi märkte att det fanns plankor på väggen. Tanken var såklart först att vi skulle måla väggen, men nu tycker vi att det faktiskt är riktigt fint såhär! Taket ska ju målas vitt och trägolvet tas fram, slipas och oljas (eller behandlas på något annat sätt, dock inte lackas). Breda lister vid golv och runt dörren. Det blir bra det här.

Och några renoveringskläder fick jag aldrig på mig. Kjol och strumpisar gick bra.. Stod ändå mest och fångade bitar av gipsskiva som flög i luften. Och inte hann jag plocka ner några saker i lådor heller eller täcka in några möbler. Det gick alltså precis så som det brukar gå då vi sätter igång med renoveringar..

Golvet har vi ändå inte gett oss på ännu. Så det kliar nog fortfarande i fingrarna, men den värsta ivern är släckt. Ångrar mig inte en sekund att vi öppnade upp här. Nu ser man ju dessutom den fina trappan från vardagsrummet! Det känns mycket luftigare!

Och idag har vi fått veta att systemet kommer att bytas ut på torsdag till fredag. Håll tummarna!

5 kommentarer:

Smått och gott hos Lina sa...

Känner igen det där med att inte kunna vänta :-)

Fint blev det! Och sant att det är fint att se trappan.

Kram Lina

Livet på Vestergård sa...

Oj det var snabba ryck. Snart har ni golvet klart också :)

alegni sa...

här kan man tala om spontanitet och snabba ryck! väldigt lyckat resultat so far!

Nina sa...

Vad spännande! Jag är precis lika otålig själv. När jag får en idé ska det helst vara gjort innan man går och lägger sig. Är inte alltid superpraktiskt=)

Sara Mårtensson sa...

Hihi.. känner mig lika otålig! Vill måla hela huset vitt nu. Byta alla bruna dörrar till vita. Måla taket vitt och alla lister och fönsterfoder. Tänk så fint det skulle bli.

Tror däremot inte att jag vågar börja med det nu då bebisen snart är här. Vi får ta det till sommaren :-) Det kommer att bli riktigt fint hos er då ni är klarar. Ska bli kul att se bilder :-)
Ha det så fint!
Kram Sara
Ps. Visst har jag väl grattat dig till din lille son?! Annars gör jag det nu! GRATTIS till sötnosen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...