16 augusti 2012

Ännu blommar det

Skolorna har börjat och sommaren kom. Nästan iallafall. Ni vet den där “höstångesten” som folk pratar om? Jag har inte haft något problem med den egentligen. Tycker att det är rätt skönt då det blir höst och lite svalare. Luften friskare och färgerna grannare. Mindre krav på vad man “ska” göra ute..

Men våra sommarblommor (dom några vi haft) hade sjungit sista versen och man blev inte speciellt pigg av dom.. Och eftersom vi ändå är hemma hela dagarna så är det ju trevligt om det ser lite trevligt ut.. Max föreslog redan för en par dagar sen att vi skulle åka “till det där växthuset” och köpa lite nya blommor. Vi var där en gång, då dom just hade stängt.. Men nu hade dom öppet och det blev lite blomster. Bl.a en hortensia och en sån där “lankaköynnös”.. (Ursäkta vet inte vad det heter på svenska..)

IMG_3021

Men då vi kom till växthuset, där fanns inga bilar, inga andra människor, och då vi skulle gå till  växthusdelen (som Max tycker är roligast) så berätta försäljaren att dom stängt för i år. Då kom en liten “höstångestkänsla” faktiskt..

IMG_3024

Men hösten innebär ju också lite rutiner. Även om vi inte har så mycket annat än Max klubb och kanske något familjecafé emellanåt. Och klubben började igår. Där var en ny pojke och vi märkte då vi gick ditt att dom också kom gående från samma håll som vi. Så då vi hämtade Max passade jag på att fråga var dom bor. Och det visade sig att dom bor på samma gata som vi! (den är ganska lång och går i lite kringelkrokar, men ändå) Så vi bestämde att vi ska träffas något tag. Pojken har också en lillebror som är två år (pojken själv är fem) och mamman verkade jättetrevlig, och hon är också hemma just nu. Så jag hoppas att det kan bli något! Alltid trevligt med nya bekantskaper, speciellt då dom flesta vi umgåtts med börjat jobba nu..

IMG_3027

Korgen kan bra flytta ut på dagarna. Här står den på en gammal stol som jag “nappat” från J.. Det var nog meningen att den skulle in, men här blev den.. Vattentunnan är en sån där från Ikea som vi tätat lite och borrat hål i och fäst en slang i hålet. Slangen går sen ner under terrassen och är nergrävd på gården. Så vattnet åker bort i skogen. Ordentliga system.. Tills nu här har stått en plasthink..

Idag kommer Peter hem och har semester tre veckor igen! Väntar på att få vila lite, sova lite, sy lite. Eller mycket.. Alltid något att göra!

(Sen hoppas jag också att vi kunde komma igång med  växthuset..) Men idag ska jag börja med att gå på Konstens natt i Åbo med gudmor M!

Ha en bra dag!

Kram, Lotta

1 kommentar:

StrandviksVillan sa...

Vilken ljuvlig korg!
Enda blomster jag skaffat i höst ännu är små tuijor och bollkrysantemer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...