07 februari 2013

Återanvändning/Återbruk

Jag tänkte att ja skulle försöka ansöka om medlemskap till Fabriken, nu då jag har sån blogginspiration. “Fabriken är en plats där både stora som små inredningsbloggar samlas för att gemensamt blogga under olika teman med inriktning på inredning och inspiration.

För att ansöka om medlemskap så ska man först delta i tre torsdagsteman. Varje torsdag får medlemmarna ett tema, och dagens tema är Återanvändning/Återbruk.

Jag kunde ju visa upp ganska många saker, då mycket av det vi har här hemma är återbrukat på sitt sätt. Egentligen har jag ju redan gjort det idag, men inlägget jag skrev i morse (klockan och ljuslampetten) men här kommer mitt riktiga bidrag.

Växthuset. Min dröm som blev verklighet. Och som jag väntar så väldigt mycket på att få klart bara snön smälter och träet torkar.

Växthuset är minsann återbruk, eftersom både fönster och golv är gjorda av material som andra velat bli av med. Gamla fönster och tegelstenar till golv. Och en gammal dörr. En stor del av inredningen kommer också att vara sådant som vi hittat, fått eller köpt på lopppis.

IMG_6363IMG_6364IMG_6365IMG_6366IMG_6367

De trärena delarna ska målas såklart. Har inte bestämts ännu om det blir vitt eller svart eller både och. Dörren är väldigt shabby, men vet inte om den är tillräckligt chic för att bli shabby chic.. Ett gångjärn fattas ännu, så den hänger lite snett och dörren går inte helt  fast. Men det ska vi fixa till våren. Det här ska bli en plats där vi försöker odla lite smått, men också en plats där det går att sitta på sommarkvällarna. Både regniga och torra. Och filosofera lite och ta en paus från vardagen. Här ska finnas lite hyllor med lite fina grejer och lite kuddar att sitta på. Jag hoppas det blir ens hälften så fint och bra som jag föreställer mig.

Kram, Lotta

4 kommentarer:

Tinis vita hem sa...

Växthuset är så fint! Det skall bli roligt att se hur du inreder det :)
kram Tini

Ninette sa...

Vilket härligt växthus! Såna växthus är så fina, som är gjorda av gamla fönster och annat sånt. Själva har vi ett nybyggt växthus, pga tidsbrist bland annat för jag bara måste få börja odla i växthus kände jag så vi hade inte tid att samla på oss gamla fönster. Får i stället njuta av andras foton på sina fina växthus!

Anonym sa...

Återbruk, det är fint det!

Beas sa...

Jag förstår att du längtar efter våren då du får fullborda detta vackra växthus. Så otroligt fint och jag tar många gånger hellre ett återbrukat växthus än ett fabriksköpt. Lycka till med "Fabriken".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...