11 februari 2013

Tredje gången gillt

Tack Fante, nu kan jag visa mina känslor igen :-)

Nu har Max, för första gången sen han slutade sova i spjälsängen, sovit tre hela nätter i sin egen säng! En natt för Max är att han somnar ungefär vid 21-tiden. Vi brukar försöka ge kvällsmål senast kl.20.00, men helst lite tidigare. Efter tandborstningen är det dags för nattsaga och sen släcks lampan. Barnen somnar väldigt bra nuförtiden. Vi brukar sitta i en stol utanför, och smyga iväg då Max somnat. Theo ligger ofta och sjunger för sig själv ännu en stund. Han ser inte oss från sin säng. Men han verkar trygg i sin egen säng, och jag hoppas att han hålls där ännu en tid. Han har ju till skillnad från sin storebror begåvats med en god sömn.

IMG_6253 IMG_6255

Vår 5-åring med dom vackra ögonen!                                                  Och tulpaner som vi fick av Camilla.

Men nästan varje natt, ibland redan vid 12-tiden, så brukar Max komma tassande med sitt sovsällskap. Förra natten var det formulabilen han fick av mormor igår som fick hålla honom sällskap. (Loppisfynden ligger och väntar på bloggning, dom kom aldrig ut ur bilen igår..)Men nu har han kommit tassande först vid 6.30-7.00-tiden tre nätter i rad. Det betyder att jag har fått sova ostört flera timmar. Vilket är guld värt. Men det betyder också att då är det väckning och uppstigning. För han är alltid jätte hungrig. Eller “har ont i magen” som han själv uttrycker det.

Jag hoppas det fortsätter så här.

Idag har det varit en riktigt bra dag faktiskt. Jag har kommit igång med ett syjobb, barnen har ätit bra och varit snälla största delen av tiden, vi var ute och skottade blötsnö (hata vintern..) Max åkte lite pulka och skidor medan jag tömde terrasserna och växthustaket på tung tung snö.. Theo vaknade ganska tidigt och satt sen och smakade på snön och försökte tappert ta sig fram. “Namnam” tyckte han om den saken. Vi satt en stund i växthuset och väntade på våren. Den kom inte. Efter barnens kvällsbad låg vi alla i en hög på badrumsgolvet och sjöng Imse vimse spindel och jagade myror. Dom somnade ganska fort efter kvällsmålet och jag svängde ihop lite lchf kokosbollar.. Som jag ska gå och undersöka temperaturen på – nu.

Ha en skön kväll!
Kram, Lotta

3 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Oj, allt för länge sen jag varit in hit sist. Nu har jag uppdaterat mig lite:)
Så värdefull som nattsömnen är så håller jag tummarna för att det blir fler än tre nätter som du får sova ut!
Kram Kicki

Petra Erickson sa...

Vilken fin dag det låter som, och de där kokosbollarna skall jag absolut testa! Blev de bra? Och fint att du fått sova på nätterna!!

Hem och Lycka sa...

Så skönt att få sova lite bättre! Kram Mia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...