25 februari 2014

VABruari

Har en par gånger dom senaste dagarna stött på ett så bra ord. VABruari. Egentligen pratar vi väl inte här i Finland om att vabba, men tycker att det är ett så bra ord. (vård av barn alltså) Idag vårdar jag mitt yngre barn, som har varit till och från flunssig en par veckor. Nu är det hosta, snuva, lite värme och allmän hängighet som gäller. Efter tre dagar hemma ensam med barnen så hade jag faktiskt sett riktigt fram emot att gå på jobb idag. Men vad gör man..Inte var han i skick att vara på dagis iallafall. Ikväll kommer dock pappan hem, så är inte Theo i skick imorgon så får han stanna hemma med honom. Vi har ju bara 11 dagar/månad på dagis nu, och då brukar vi sätta in en dagisdag Peters första hemmadag så att han hinner vila ut sig lite efter arbetsveckan. Han har nu två veckor i rad haft en rätt jobbig tur med väckning tidigt tidigt och så slutar han först kl.23.00. Visserligen har han ju paus på dagen men nattsömnen blir inte lång.. Så vi får se hur det blir med hans vilande imorgon..

IMG_3660  IMG_3661

I förrgår spelade Bingo. Hittade en fin variant på loppis för ett tag sen.

Brickor av papp och siffror av trä. Bra sätt att öva siffror på också.

IMG_3663  IMG_3664

Idag är det mulet, men förrgår fick vi njuta av solen en stund.

IMG_3666  IMG_3667

Max satt i fönstret och njöt av solen och väntade på att det skulle bli vår på riktigt.

IMG_3676  IMG_3687

Även om Theo inte är riktigt kry så är han ganska glad och väldigt söt ändå.

Han har tassat omkring i sitt fina nattlinne hela dagen. En liten Emil :-)

På bilden till höger behövde han lite tejp för att tejpa upp en teckning som han fått av Max.

Själv har jag lite ont i nacken och lite huvudvärk då jag under helgen sytt ganska mycket. Har glömt att böja huvudet bakåt ibland, och då blir det lätt så att diskarna mellan kotorna hoppar ut och då får jag ont i nacken.. Vad jag sytt har mina facebookvänner och Instagramföljare redan sett :-) Riktigt nöjd är jag iallafall! Ska försöka ta lite bättre bilder vid ett ljust tillfälle.

Passade på att städa lite här hemma också då vi ändå var hemma.. Det är inte klokt hur råddigt det blir då man är hemma flera dagar. Leksaker, pärlor, teckningar och grejer överallt. Men jag är glad att barnen tycker om att pyssla och skapa dom också!

Ha en skön tisdag!

Kram, Lotta

4 kommentarer:

Hemma hos Ingeborg sa...

Oj vilka gullungar du har. Vi har just detsamma Bingo-spelet. Det kommer från mina morföräldrar så det är en rätt så gammal upplaga.. Vi får ibland rikitgt bingosjukan och spelar flera dagr i rad.. Kul ! Hoppas ni snart blir friska och skönt att du/ni får P hem. Kram!

Ninette sa...

Jobbigt när barnen är sjuka så mycket. Jättefint Bingospel som du hittat! Hoppas ni alla blir pigga och friska snart, och att det blir vår!

Kamomilla sa...

Vabruari ärju ett bra ord! I övrigt är det ju inte roligt att de varit sjuka så mycket :(

Lundagård sa...

Tack för kommentaren och länkarna, hade inte sett just de tidigare, men det händer ju sig att man hajjar till när man är ute och surfar och märker en egen bild som seglat vidare!
Så hemtrevlig blogg du har och vilka fantastiskt tjusiga barnkläder du syr. Krya på er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...