05 mars 2014

Fastlagskalas.

Det är en flerårig tradition redan att vi åker till Theos gudmor och äter goda fastlagsbullar och umgås en stund på fastlagssöndagen. Den här gången blev det bara Theo och jag som åkte iväg då Max var hemma i feber.. Theo var plötsligt äldst av tre barn, och tiden gick fort.

Så här såg det ut ifjol.

IMG_3700IMG_3701IMG_3703

Fastan börjar ju och idag är det tydligen askonsdagen. Den liturgiska färgen är violett. Vi har haft andakt på jobbet idag, annars hade jag nog inte vetat :-) Det första man ofta tänker på då det gäller fasta är ju att man följer en speciell diet. Kanske lämnar bort kött, mjölkprodukter, godsaker och alkohol. Så kan man ju såklart göra. Ett annat sätt (som alternativ eller vid sidan om fastan) är att leva lite enklare under dessa veckor fram till påsk. Ta det litet lugnare och tänka lite mer på sina nära och kära. Kanske minska konsumtionen en del och sätta pengarna på upplevelser istället. Det här kan vi ju göra hela tiden egentligen. Men om man inte av religiösa själ vill fasta “på rätt sätt” så kan man ju köra sin egen version. Fastar ni på något sätt?

Nu väntar sängen för mig, blir så trött av att stiga upp tidigt på morgnarna.. Men imorgon är det redan torsdag. Ha en skön kväll ni som orkar vara vakna.

Kram, Lotta

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...