28 augusti 2014

Hatthylla DIY

Då vi flyttade till vårt hus för snart åtta år sen, hittade vi en fin hatthylla i skjulet som jag målade. Den har vi använt tills nu. Men nu då verandan äntligen blivit färdig och vi numera lämnar kläderna här så tyckte vi att vi behöver en större hatthylla. Modellen gillade vi, så vi gjorde en längre kopia :-)

(Detta är också mitt andra bidrag till ansökningen om medlemskap till Fabriken, där dagens tema är just DIY, do it yourself)

Material till hatthylla:

  • Limskiva till konsolerna. Vi valde att sätta tre konsoler då hyllan är 145 cm lång.
  • Ribbor till hyllans “tak”. Vi valde att ha fem stycken.
  • Rundstav
  • Ribbor till baksidan. Ena ribban är likadan som “takribban”, den andra är lite bredare och tjockare. Restmaterial från bastulaven..
  • Skruvar och spikar behövs också såklart. Och lim. Vi spikade fast takribborna och skruvade fast dom bakre ribborna i konsolerna.
  • Krokar att hänga kläder på. (finns inte ännu på bilderna) Vi skruvade lös krokarna från två gamla krokbrädor från Indiska.
  • Målfärg i valfri kulör. Även om vår vita period är lite överstökad, så finns det mycket vitt här på verandan. Får se hur länge det förblir vitt..

 IMG_5033IMG_4846 

Ritade på högt av konsolen från den gamla hyllan för att få en mall. Alla delar sågades i rätt form och längd. Hålet för rundstaven borrades och sen monterade vi ihop hyllan.

IMG_5026

Krokarna skruvades lös från dom gamla krokhängarna. Har en plan för vad jag ska göra med plattan som blev kvar..

IMG_5029

Måla måla.. grundmålade en gång och en gång med helt vanlig vit färg.

IMG_5036

Då hyllan torkat var det bara att skruva upp den på väggen! T.o.m Theo är nu så stor så han kan hänga sin jacka på krokarna om han stiger upp på bänken och står på tå.

IMG_5032

Även bänken är ett hemmabygge som Peter snickrade ihop då det var som varmast.. Korgarna hittade vi från Claes Ohlsson. Filten har jag fått av min vän Sabina. Egentligen ska det ett tyg på dynan, men har inte hunnit/orkat sy den ännu. Men kanske filten får stanna här..

Vi är väldigt nöjda och glada över vår nya veranda :-)

Jag känner mig bättre idag och har en massa planer på allt som ska fixas idag. Men först ska vi hämta Max från förskolan.

Kram, Lotta

3 kommentarer:

Ninette sa...

Heja dej! jag är grymt impad!

Tinis vita hem sa...

Hyllan blev jättefin och bänken med!
Golvet är oxå helt ljuvligt :)
Ha en fin kväll!
kram Tini

Fru Z sa...

Jättefin hatthylla! Me like a lot*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...