14 augusti 2014

Skördetid

Att odla mera egna grönsaker är något jag gärna skulle göra, men jag har nu tyvärr inte så väldigt gröna fingrar.. Jag glömmer bort vad jag odlat och sen glömmer jag vattna och sen glömmer jag skörda :-) Men rätt kul är det ju ändå då det växer fram något ätbart, som dessa jättegoda körsbärstomater. Vet inte alls vad sorten heter, (även om jag köpte plantan till dom) och inte har vi tomater till hela släkten, men nu som då kan vi gå och plocka några goda söta runda egenodlade godsaker. Då känner man sig nog rätt så rik ändå.

IMG_4827IMG_4829

Idag har för övrigt varit en lite kaotisk dag på alla håll. På jobbet var vi en personal mindre så jag har sprungit omkring lite här och där. Hemma har Peter åkt och hyrt släpkärra (som dom var tvungna att vänta en timme på..) kört av och an till förskolan med Max, till K-rauta och handla material och åkt och hämtat ett skrivbord till barnens rum av ett gammalt par. Innan han ens hunnit hem så ringer elektrikern som står bakom dörren.

MEN, allt detta har nu inneburit att barnen har ett fint skrivbord i sitt rum som Max genast blev så glad över och genast ville han rita ett födelsedagskort till kalaset han skulle till idag (det också!). Och så har vi nu el på verandan och lister som vi ska fixa upp på veckoslutet. Sen är liksom den där verandan typ helt färdig! Mera bilder utlovas därifrån bara vi kommer så långt.

Sen vill jag ännu säga att det är så kul att några orkat kommentera :-) Det är ju en av orsakerna att man bloggar, och då är det ju också roligt att se vem som orkar läsa.

Vi glömde bort Sommar med Enst (då kvällen ännu till slutade med att en glasplafond nästan ramlade i huvudet på mig!) så den avkopplingen sparar vi till helgen! Imorgon, då jag avslutat arbetsveckan, ska jag på besök till Ninette och det ser jag väldigt mycket fram emot! Ska bli så kul att se deras fina hus i verkligheten!

Ha en skön kväll!

Kram, Lotta

2 kommentarer:

Ninette sa...

Det var jättekul att ha dej på besök! Just såna där små gula körsbärstomater är våra favoriter, men vi glömde att så såna i år... Har i stället en gul ampeltomat, men det är inte alls samma smak. Inte alls godis, som dom där tomaterna!

alegningela sa...

Jag älskar att kunna skörda hemma på gården!
Ernst hade paus i förra veckan p.g.a. friidrotts-em, så ni har inte gått miste om något. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...