08 september 2014

Ett hörn i barnens rum

Mycket länge sen jag visat något från barnens rum! Kanske det beror på att det för det mesta är så råddigt där, så att jag aldrig orkar städa innan jag tar bilder.. Det här är nog ett rum som har ändrat utseende väldigt ofta. Då vi flyttade hit fanns här någon blommig tapet. Sen målade vi väggarna lila och hade det som datorrum. (Hade en lila period..) Innan Max föddes tapetserade vi med en tapet med siffror, sen blev det stjärnor som ännu finns kvar på långsidan. För snart en par år sedan kom den röda väggen med molnen till. Men nu börjar det kännas som att den perioden är över.. Både den röda och den med stjärnor. Vi har pratat med Max om att nästa steg kanske skulle vara en svart vägg målad i tavelfärg. Nu vet jag precis att min mamma tänkte att jojo, så hade vi ju det på 80-talet redan :-) Sen skulle jag vilja ha in lite mera gula detaljer och grafiska mönster.

För övrigt så smyger det sig försiktigt in mera 50/60-tal, pastell, gult, grafiska mönster, trä och svartvitt in hos oss. Jag är (tyvärr) väldigt lättpåverkad av trender.. Men ett hem är ju levande och måste väl få leva med människorna som bor där. Inte har vi ju samma klädstil hela livet heller. Dessutom är det ju så roligt att ändra lite :-)

IMG_5204

Det nyaste inköpet till barnens rum är skrivbordet som jag fyndade för 20 € på tori.fi. Väldigt fint skick är det! Två hurtsar och ett skåp och en tjock gedigen skiva på. Har väl gått i tankarna om att måla iallafall lådorna, kanske i lite olika färger men får se. Tror att väggen är först i tur för en makeover. Det fina parkeringshuset fick Theo i 3-års present. Jordgloben och lampan (som också väntar på ny färg) är också loppisfynd. Det börjar synas att det inte bor bebisar i det här rummet mera. Nästa höst bor det ju faktiskt ett skolbarn i det här rummet.

Idag har vi haft en riktigt lyckad planeringsdag på jobbet. Kommer att bli en del ändringar och jag hoppas att jag och alla andra är lika ivriga att fullfölja förändringarna sen då det är dags. Man känner sig alltid så ivrig och inspirerad efter en planeringsdag.

Här hemma är båda barnen flunssiga och febriga så det blir en hemmadag för dom imorgon. Peter inleder sin sista semestervecka imorgon och själv har jag bara tre dagar kvar på jobb då jag är ledig på fredag.

Ha en skön kväll!

Kram, Lotta

3 kommentarer:

Ninette sa...

Ser härligt ut med den där röda färgen och alla fina detaljer som parkeringshuset och skrivbordet och allt!
P.S. Vi har massor av extra äpplen just nu ifall ni behöver!

Fru Z sa...

Älskar dessa inlägg om barnrum & speciellt de som också har en snedvägg! Härlig färg den där röda med moln - men känner såå igen mig med att följa trender, man måste ju byta när man tröttnat eller hur?! ;) Lycka till med projektet - eller borde jag säga projekten! :) ps. Krya på er*

Kamomilla sa...

Härligt det där skrivbordet. I smyg är jag lite avis ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...