09 februari 2008

Semlor och leksakerRecept till semlor (24 st)

  • 50 g jäst
  • 2 ½ msk ljus sirap
  • 13 dl semlemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella
  • 1 ½ tsk salt
  • ca 1 msk linfrön

Grädda i 225°C i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

Igår bakade Peter jätte goda semlor! Vi var utan bröd, och råkade faktiskt ha jäst hemma, så en hel bricka full med semlor blev det! Receptet hittade vi på www.recepten.se. Egentligen ett recept på brytbröd. Peter bytte ut mjölet till semlemjöl och la till linfrön.

Blombuketten i bakgrunden fick jag från jobbet på torsdagen! Fick också en löpare från Butikken och ett presentkort till Stockmann. Skall gå och handla något fint till Max någon dag!

Idag var vi till stan och handlade. Egentligen skulle jag fylla på tvättmedel i butiken Ruohonjuuri, vilket jag också gjorde. De har sånt bra system, att man kan ta med flaskan med då den är tom, och fylla på den. Billigare literpris och så sparar man naturen också! Men eftersom leksaksbutiken Casagrande ligger precis bredvid, så kunde vi ju inte motstå att gå in där. Nu när man har barn, så är det lite mera "tillåtet" att gå in i leksaksbutiker.. Och där hade dom fått in Brios klassiska bjällerskallra i de nya fräscha färgerna! En vit sån fick följa med hem! Max ska få den på sin halvårsdag, då den rekommenderas från sex månader uppåt!

Ikväll ska vi äta pepparbiff! Jag har inte velat äta biff under hela graviditeten, främst för att jag inte ville förstöra en god biff med att få den genomstekt. Så ikväll blir det festmiddag! Sista helgen Peter är ledig också, nästa vecka börjar vardagen..

Trevlig lördagskväll!

4 kommentarer:

Mamma Millan sa...

Vilka läckra skallror!! Gillar bros nya färger...Min bror har en liten , så jag köpte de där läckra nya brió bilarna i dessa färger...även klossar!!

ha en go lördag!!

Mamma Millan sa...

Kul att du kika in...tack för de rara orden!!!

Mamma Millan sa...

Välkommen in att fira Alla Hjärtans dag hos min "Nya" blogg...bjuder på hembakta cupcakes!!
Kram Millan

Hem & Lyckas Mia sa...

Å mums, det som är så gott med semlor. Coola skallror också, *gillar* kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...