28 mars 2008

Köket

Igår målades det för fullt. Måste åka och köpa ny färg idag, då den tog slut.. Ingen babybio blev det heller.. Tyvärr.. I väntan på bilder på vitrinskåpet, ska jag nu äntligen visa några bilder från vårt kök! Eller hörnet som vi fixat mest på. Jag blir så glad varje gång jag går in i köket! Så här såg det här hörnet ut förut. (fall inte av stolen nu..)Där hörnskåpet stod förut, har vi (Peter) byggt en hylla av gamla plankor (de som satt i taket i källaren förut) Bakom det rutiga tyget (som är nedredelen till köksgardinen) döljer sig microvågsugnen och kokböcker. På hyllan står kaffekokaren och brödburken. Pallen har ett invikbart extra steg. Hittade min mamma på loppis åt mig! Hyllorna på väggen har vi också byggt av de gamla takplankorna från källaren. Idén till hyllorna fick jag från bloggen Lottens vita och gröna. Ett typiskt exempel på hur mycket inspiration man kan få från härliga bloggar! På hyllan har vi vardagsporslinet, och glasburkar med bl.a. pasta. Och lite andra grejer förstås.. Hjälpbordet med skärbräde, har jag byggt då jag studerade. Funderar lite på att måla benen vita...


Tidningsställ från Stockmann. Syns lite dåligt, men uppe på hyllan står en vitmålad nätkorg med zinkburkar som jag har gamla silverbestick i. De är så smutsiga så vi äter inte med dom. Dom kom från svärmor. Till höger, en plastväska som vi köpte på Harrods i London förra sommaren. Typ det enda vi hade råd med.. Har inte riktigt hittat någon funktion för väskan ännu, men jag tycker att den är rätt tuff!

Det var lite från vårt kök det! Skall ge en bättre helhetsbild en annan gång!

12 kommentarer:

Pixi sa...

Jättefin vrå!Visst e det kul att förnya sej o lite färg kan göra en hel del,gillade oxå väskan,du kan ha matrecept i den ,såna som du inte hunnit skriva av ,t ex...ha en trevlig fredag!

Vita ljuva tankar sa...

Så mysig det blev i köksvrån!
Visst är Greengate underbart och det lär nog bli både några röda och gröna prickiga porslinssaker också...kanske blommiga och randiga med ;-)

Kram

Nettan sa...

Jisses vilken skillnad & så mysigt det är nu , gillar allt =0) !
Tänk om man kunde fixa vårat kök, men si det går inte =0(...
Ha en Skön Helg...
Kram Nettan

Inredningsgalen sa...

Super snyggt! Gillar panelen på väggarna och de öppna hyllorna. Snygg att kunna visa upp sitt fina porslin och glas och inte behöva gömma det inne i skåpen.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad härligt fint det blir i köket!

Men visst är det retligt när färgen helt plötsligt tar slut!!!

Ser fram emot framtida bilder!:)

Kram Annica

Mamma Millan sa...

Såååå mysigt!!!!

Ska bli spännande att se mer bilder ju!!!!

.....♥.....♥
♥................♥
♥..........................♥......♥
♥..................♥................♥
♥.....................................♥
..♥.........TREVLIG HELG.......♥
.....♥....Önskar Millan!!.....♥
........♥.....................♥
.............♥............♥
..................♥.....♥
.....................♥

rost&rosor sa...

Vilken söt liten bebis du har inte så stor han än inte.Vad fint du gjort i den hörnan. Jag tycker pärlspont är så fint sen gillar jag också öppna hyllor för de fina sakerna det skulle jag med vilja ha.Ha en bra fredagkväll, kram Katta

latara sa...

Ditt hörn av köket är något av det raraste, lantligaste och finaste jag har sett! Du har verkligen fått till det! *gillar* Förstår att du blir glad av att gå in där, jag blir ju glad bara av att få se bilder på det!

Nämen - togs en kakelugn bort så sent som på 80-talet? Herregud, jag trodde att folk hade slutat göra så vid det laget! Vet du varför den togs bort? Var dåvarande ägaren sinnesförvirrad..?

I vårt hus finns två kaleugnar, varav den ena är täckt av en målning föreställande de fyra årstiderna (fast vi kan bara se tre...). Minst fyra andra har tagits bort, liksom en vedspis. Så himla tragiskt, men en gång i tiden skulle de ju vara modernt och då passade inte gamla kakelugnar in :-(

Må så gott!

Kram, Karin

Mamma Millan sa...

hihihi;)
Så kul...låter ju inte fel...hoppas det är en sanndröm då!!!!;)skulle ju verkligen vara skönt kan jag säa...förhoppningsvi sitter vi i en pool i augusti!!!

Men att drömma om mig....:)
Ja du det var kul det!!!!!!!!!!!!!

Ha nu en go kväll...-sitter o små kiollar lets Dance...Heja Tina!!!!!

MILLAN KRAM!!!

Södralycke sa...

Vilken förvandling,superfint!

Trevlig helg!
/Johanna

Annalunda sa...

Så jättefint! Underbart charmigt!

Kram Annie

rost&rosor sa...

Jag spanade också ett tag innan jag slog till på det lotusfatet, inte så mycketatt fundera på egentligen med tanke på priset.Såg att du bor i Finland, så ni har Indiska där med,kul. Kram Katta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...