25 april 2008

Tomten och loppisfynd


Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran.
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

(Från Tomten av Viktor Rydberg)

Igår läste jag den första "sagan" till Max.. En slump egentligen, då jag gick och tittade i mina föräldrars bokhylla, hittade jag Viktor Rydbergs Tomten. Kanske inte den vanligaste "första saga" man läser till ett barn.. Tänkte att någon saga måste väl vara den första! Lyssnade intresserat gjorde han iallafall! Inte spelar det nu egentligen så stor roll vad man läser för en så liten, bara man gör det. Tomten går ju iallfall på rim, och det låter ju rätt kul!

Känner att våren är här nu - speciellt efter den versen! Nu är det minsann ingen hård köld! Trotsade min förkylning igår, och tog en sväng till Emmaus med mamma igår. Hittade lite söta grejer. Två korgar, en rund hög och en rund låg.. Vet inte var jag ska ha dom, men nog hittar de väl sin plats. Hittade också två dynvar, helt nya, av märket Gripsholm. De har knappar i sidorna, så fina ljusblårutiga! Ett gammal spetsdynvar hittade jag också. Det ska nog ingen sova på, tror att det ska bli en påse av något slag. Ca 1,5 meter spets fick också följa med hem. En stor och helt hel!! (tror att det är ganska ovanligt att hitta en sån) näverkorg hittade jag också! Men den ska sparas till min födelsedag.. Den var lite dyrare, och det var min snälla mor som betalade för kalaset. Brukar få de "dyra" grejerna till present sen ibland.. Så har vi gjort länge redan. Men den ska bli vit iallafall, och innehålla filtar kanske.. eller leksaker.. eller någonting annat.. Fin var den iallafall!


Min lilla Max vill inte alls att hans mamma ska sova på nätterna.. Börjar bli rätt trött.. Iallafall på morgnarna är jag jätte trött. Blir nog bättre sen mot dagen. Kan inte förstå hur han kan behöva så lite sömn. Ska inte bebisar sova mycket? Han sover 4-5 timmar på dagen, och det kan inte vara för mycket.. Försöker för tillfället att dela upp hans ena långa dagssömn till två kortare. Så att han inte ska sova den långa (4-5 timmar) sömnen på dagen. Gjorde det igår redan.. Då sov han mellan ca 10-12 och 15-17.30. Somnade för natten ca 21.30. Vaknade 00.00, 03.00 och efter det med en halv till en timmes mellanrum fram till kl. 7.00. Då fick han gå till mormor och morfar, så jag fick sova en stund.. Tur att jag är hos dom iallafall. Jag väntar på att han ska bli 4 månader, o vi kan börja med välling på kvällen. Kanske han hålls längre mätt och sover längre då.. eller så inte.. Det är inte så lätt alltid att förstå sig på en bebis! Vem tog bruksanvisningen då han föddes?


Såå duktig är han ändå min lilla Max! Kämpar så för att hålla huvudet uppe, och rullar nästan över på rygg redan!


Om det har undgått någon, så ska jag ännu säga att vi är på väg till Stockholm på måndag. Tar gärna emot tips på trevliga inredningsbutiker där!


Så vill jag ännu så här inför helgen, passa på och tipsa om min vän Mias ganska nystartade blogg Hantverk och form . Mia skriver om och visar biler på sina hantverk. Hon är jätte duktig! Speciellt på att sticka! Titta gärna in där!


Ha en skön helg allihop!8 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh vad härligt att få åka till Stockholm! Det finns ju hur mycket roliga butiker som helst där! Själv är jag förtjust i att gå i Gamla stan... ( kolla in hemma på landet för tips om butiker)

Vilka fina fynd du gjort! Och sonen är en riktig liten fining :)

Tänk vad lätt det är att man glömmer att de varit så små...Min minsting fyller fyra i vinter och min äldsta blir då 13... Något de har gemensamt alla fyra är just att de älskar böcker! Så njut du av tiden tillsammans med Max och läs böcker tillsammans! Det är ju så myyyyyyyysigt!

Kram Annica

Nettan sa...

Men lilla Max, du måste sova så Mamma får sin skönhets sömn vet du.. ;0)!!
Varför kan du inte ge Välling redan nu ?!
Själv hade jag " mini mjölk " i bröstet med mitt andra barn & hon va 7 v. för tidigt född & ville äta en gång i halvtimmen, så det blev lättare med välling !! =0)
Vilka fina fund du gjort med.
Ha det gott & Trevlig resa Till Stockholm.
Kram Nettan

a home far away sa...

Jättefint fynd du har gjort, för det måste man ju kalla det, mysigt med första sagan. Trevlig helg
Kram från Singapore

latara sa...

Halloj!

Jag såg din tävling och har självklart lämnat en kommentar! Nu håller jag tummarna stenhårt :-)

Vad mysigt med dop av gullungen! Jag känner så väl igen mig i det du beskriver om sömn..! Vår förstfödde, sonen, sov aldrig längre än någon kvart åt gången på dagarna när han var bebis. Han var vaken hela dagarna och helnöjd. Han vaknade ofta på nätterna, men åt (jag ammade) och somnade om direkt. Vårt andra barn, en dotter, sov otroligt mycket på dagarna och vaknade också ofta på nätterna. Tredje barnet betedde sig som bebisar förväntas göra.

Visst är det fascinerande att syskon kan vara så olika! Och lika fascinerande att småbarnsmammor överlever sömnbristen... Vi är segare än männen, den saken är klar. För att orka vara gravid, föda, amma och inte få sova måste man vara av riktigt segt virke ;-)

Ha en trevlig helg, superwoman *blink blink*

Kram!

Karin

Gårdsromantik sa...

Härlig loppisshopping!
Smart att välja själv vad man vill ha när man fyller år.

Kram Maud

ColonialEast sa...

Vilka härliga bilder på din lille grabb!! Man blir såå sugen på en bebis igen. Måtte det gå över snabbt :-) Orkar verkligen inte en till. Ha en skön söndag!!

Hemma på Landet sa...

Men vilken gosing. Åh, vad kul att få åka till Gamla Sta'n. Kramis

Hem & Lyckas Mia sa...

Riktigt söt liten kille du har! Fina fynd! kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...