24 maj 2008

Trädgårdspyssel

Igår odlade jag sallad, rädisor och dill! I vårt lilla trädgårdsland som vi anlade förra sommaren. Det är lite snett och vint (visade sig vara en del stora stenbumlingar i vägen just där vi placerade landet) men det duger helt bra! I sommar, eller nästa, ska vi flytta på lekstugan som vi har på gården, för där den står, skulle det bli ett perfekt litet grönsaksland! Tills dess får detta lilla runda med tegelstenar duga!

Snart blommar det! Tyvärr är rabatten helt tragisk.. Där växer maskrosor, gräs och allt man kan tänka sig.. Halft överkörd av grävskopan efter fjolårets dränering är den också.. Därför har vi inte lagt ner tid och ork för att göra den fin. Tror att vi ska ta bort den helt och hållet och lägga gräs där istället. Men där finns ju en del perenner som man gärna skulle spara. Kan man flytta pioner månne? Vilken tid på året lönar det sig isåfall? Jag är inte speciellt bra på trädgårdsarbete..

Nu har äppelträdet äntligen börjat blomma!Här syns lite mera av våra fönster som jag visade igår. En del rutor att tvätta! Såg någonstans att man tagit bort innerfönstren till sommaren. Funderade på att åtminstone göra det i köket, så härligt att kunna öppna fönstret lätt! Nu måste man flytta på köksbordet, för innerfönstret öppnas innåt.. Altanen kommer att gå nästan ända fram till köksfönstet, så det skulle ju vara skönt att kunna "skicka ut" grejer genom köksfönstret direkt ut på altanen!

Ha en skön lördag allihopa! Och grattis på morsdagen till alla svenska mammor imorgon!

5 kommentarer:

Hemma på Landet sa...

Härliga bilder.
Kramis

A-P sa...

vilka fina bilder, så långt våren hunnit hos er, eller sommaren kanske man redan kan säga. Pionerm dom finaste blommorna i världen, dom är helt klart värda att spara. Men dom bör grävas upp tidigt på våren när det bara är små röda knoppar/skott ovanför jorden. Dom ska ha en grop på 1 X 1 meter och vill inte ha sällskap av Andra blommor nära inpå. Rötterna på pionen går lätt av, dom är jätte tjocka men man får vara försiktig. Sen kan det ta upp till 3 år innan dom blommar igen. Jag flyttade 2 pioner för 2 sommrar sedan, den ena började blomma direkt igen, men den andra är lite sur och blommar inte ännu, hoppas på att den vill det iår. Ha en bra lördag. Kram

Nettan sa...

Tittade in till dig tidigare idag, men hann aldrig kommentera !
Var & handlade diverse till resan =0) !
Idag har jag ont i ryggen med =0(, inte lika kul !!
Hoppas ditt äppelträd tar sig, dom är ju rätt tåliga !
Ha en skön Helg & hoppas solen tittar fram....
Kram Nettan

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ser ut som ni har riktigt härligt väder att njuta av i trädgården!

Åh så stora knoppar du har på pionen...Kan knappt bärga mig till mina egna pioner blommar...


Kram Annica

Vitt Hemma sa...

Så härliga sommar bilder! Gillar pioner i massor!! Ska plantera på nya tomten! Igår fick vi tapet prover, så spännande! :) Ska visa sen vilka vi (jag *fniss*) valt.

Ikväll hejjas det på melodifestivalen!

Kramar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...