25 maj 2008

Minidammsugare och syrener

Igår gjorde jag verkligen ett impulsköp.. jag som inte borde köpa en massa grejer.. Jag snavade över den här "minidammsugaren" i närbutiken. 20 € kostade den! Har gått och sneglat på Electrolux Ergorapido en tid, men konstaterat att den nog är lite väl dyr med tanke på mina nuvarande inkomster.. Och lite onödig lyx också.. Men efter att ha städat en hel dag så hittade jag dammsugaren ganska passligt, eftersom jag kommit fram till att jag (vi) måste få något system på det här städandet.. Nu hinner det alltid bli så dammigt och smutsigt, så det är så himla mycket att göra på en gång. Eftersom det inte städas så ofta.. Så nu har jag bestämt mig! Lite varje dag! Så behöver man (jag) inte göra allt på en gång sen! Kom helt enkelt fram till att det behövs ett schema. Peter tycker varken om listor eller scheman, men för att jag ska slippa mina storstädningar, så tror jag helt enkelt att det är värt det. En tid har en stor del av min energi gått åt till att bekymra mig över råddet. Och jag har inte gett mit tillåtelse att göra "roliga" saker (förutom att blogga då..) innan det och det är gjort.. Kommer nu denna minidammsugare och den nya städhinken i kombination med ett schema att lösa alla världens problem? Det återstår att se!Synd så märkte jag hemma först att den hade sladd och inte var laddbar.. Först blev jag jätte besviken, men efter att ha testat den i trappan (där det skulle behöva dammsugas varje dag..) så kunde jag konstatera att sladden räckte riktigt bra! Så nu behöver man inte vara rädd för att dammsugaren rullar ner för trappan mera! Nu ska jag försöka komma inåg att använda den också!Måste ännu tillägga så att ni, mina läsare, inte tror något annat, att Peter nog städar han också! Men han är ju hemma bara varannan vecka, så för att vi ska få så mycket tid för varandra, så försöker jag städa alltid då han är borta.. men nu känner jag att det har blivit för mycket..
Äntligen blommar syrenerna! Inte de vi har på gården dock, men nedanför vår backe, finns några som hade fått blommor! Just de syrenerna gick det lite illa för i vintras, då garaget flög över dem och bröt av en del grenar.. Men tur att de stod där, annars hade garaget kanske flugit ut på vägen! Kanske de blommar nu så fint just p.g.a. den extra "klippningen"..En liten bukett fick följa med in!

Och så vill jag ännu säga grattis till Ryssland som vann i Esc igår! Tittade på slutet först i morse, då jag var så trött igår, så jag satt slutet på band. Så det tappade ju lite sin charm då jag spolade fram nästan hela ömröstningen.. Helt roligt att Ryssland vann första gången! Så får man vänta på det spektaklet i ett år igen! Att Finland kom så lågt som de kom, var nu ingen överraskning.. Nog för att Teräsbetoni har en del bra låtar.. Eller bra och bra, inte min stil kanske, men en låt (minns inte vad den heter) har så roligt text att sjunga med i..) Något annat än rock nästa år skulle ändå kanske vara på tiden - tack - Europa har sett det redan! Mycket förvånande dock var Sveriges placering. Jag var helt säker på att låten nästan skulle vinna.. Men den var väl kanske för "säker"? Inte vet jag..

Ha en superbra morsdag alla svenska mammor!

6 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Visst skall man förenkla sådana urtrista saker som städning.

Snygg var den ju också!

Jag har lagt upp lite länkar till olika bloggtävlingar på min blogg - så vi inte missar någon.

Kram Maud

karofina sa...

Ja en sån där har maskin har jag oxå sneglat efter, så smidigt!! här dammsuger vi ofta eftersom ella hasar sig fram, hon skulle ju bli som en levande golvmopp annars ;)
kram!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilken härlig snabeldrake;)

Kram
Annica

a home far away sa...

Vilken fin dammsugaren, här kör vi med den gamla vanliga hederliga dammsugaren, men eftersom vi har 2 hundar dammsugs det varje dag. Kan inte med hundhår...
Var det första gången Ryssland vann ESC? Jag var helt chockad när jag tittade på Aftonbladet på söndagen, 18:e plats, var ganska oväntat, varifrån kom favorit tippningen??

Ha en superhärlig måndag!

Kram, kram Gunilla

Efwa drömmer om Provence sa...

Verkar bra med en minidammsugare! För länge sedan hade jag en miniminidammsugare med kort skaft som var superbra när barnen var små för att suga upp smulor under matbordet och även på bordet. Men den försvann i någon flytt eller gick kanske sönder...
Vackra syréner och pionknoppar!!
Kram Efwa

Vitt Hemma sa...

Härligt med en minidammsugare! En sån ska jag nog oxå skaffa mig när vi får det större.. Om inte annat när man får barn tror jag att det underlättar, en sån är ju mycket lättare att dra fram och bara dra över golvet när det smulats.. Hihi.. Det låter så enkelt.. :)

Älskar syren! De luktar så ljuvligt! Har en hel "vägg" mot vägen som jag inte skulle klarat mig utan. Det är helt fantastiskt när den blommar till våren!

Ha en underbar måndag! Här skiner solen och jag ska ut och bättra på min bruna färg på näsan..

Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...