05 maj 2008

Mina första pelargoner och lite av gården!Nu har det hänt! Jag har inskaffat mina första pelargoner idag! Och fint blev det! Så somrigt så! Jag planterade dom i den mellanstora zinkkrukan som jag köpte på Biltema i förrgår.Det här har vi sysslat med under helgen.. Eller egentligen Peter.. Källaringången blev ju helt förstörd i dräneringen, och det har ju bara sett för hopplöst ut.. men nu har Peter satt stenar på sidan om dörren, grus uppe till höger, och så skaffade vi gårdsplattor idag. Det ska bli som en liten terrass där man kan sitta och ta det lugnt efter bastun! Inga helhetsbilder ännu, för vi ska ännu bygga en "vägg" bakom plattorna. Vi har tänkt att göra en ställning där vi ska förvara bastuved. Ja, eller kanske vi inte använder den veden, men vi har en massa runda små klabbar i vedlidret, som vi knappast kommer att använda. och dom är vackra i sig, så det kan bli en fin "vägg"! En trappa byggdes också av gamla tegelstenar och betongplattor. Vi hade inte alls planerat att göra den här grejen, och det enda vi köpt som nytt är gårdsplattorna. Stenarna kom upp i dräneringen. Vid sidan om gruset (där det nu är sand på bilderna) ska det sås nytt gräs. Kommer att bli så trevligt att sitta här efter bastun i sommar! Mina föräldrar lär ska vilja bli av med en korgsoffa de har på landet, och undrade om vi ville ha den. Först tänkte jag att vi inte har utrymme, men jag tror att den kommer att bli så mysig här! Fast man måste plocka in den till natten..

Igår då jag stod och krattade bort gamla löv och höll på, så kom jag på att jag nog börjar tycka om trädgårdsarbete! Har inte gjort det tidigare nämligen.. Men det kom så där plötsligt bara, så nu lär det väl bli en och annan stund där ute! Bara altanen ännu växer upp, så blir det ännu trevligare!

Så skulle Peter klippa gräset för första gången idag också.. men gräsklipparen ville inte sätta igång sig..typiskt..får se vad man måste göra åt den saken..

Imorgon ska vi deklarera..blä..
10 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Va - var det inte sista inlämnigsdag för deklaration idag?
Så fint det blev och vad kul att du börjar tycka om trädgårdsarbete.

Kram Maud

Millas Mirakel sa...

Det blev jättesnyggt med all sten, gillar sten i trädgården ! :)

Trädgårdsarbete är härligt...idag har jag krattat kottar,tre stora högar blev det fast det var mindre roligt.

kram C

Nettan sa...

Visst är det härligt & vistas i trädgårn =0), motionen får man på köpet =0).
Blir himla fint det där, med stentrappen & trallen, ska bli kul & se när det är klart !!
Ha det gott i solen..
P.S Hoppas gräsklipparn startar !
Kram Nettan

latara sa...

Vad kul att du utamande mig i ditt förra inlägg! Jag har precis gjort den där utmaningen, dock. Vet du vad, jag har likadana zinkkrukor som du! Gillar dem jättemycket och tror att det kommer att bli riktigt snygga om de får stå ute och bli lagom väderbitna.

Du vann inte i min utlottning, men å andra sidan har du en supersöt bebbe och hur mycket tur kan en människa ha egentligen ;-)

Kram på dig!

Karin

Vägen till Drömhuset sa...

hej hej!! det kommer bli fint det där :)

vilka fina krukor du köpte på biltema, jag hittade mina stövlar där, felinslagna i kassan så jag fick dem för 50 kr..

hoppas allt är bra med dig :)

Vitt Hemma sa...

Fint med sten! Fina pelargoner du köpt oxå!

Du har en utmaning att hämta hos mig... :)

Kram!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad kul att ni börjat med trädgårdens utformning! Det är ju en del slit med stensättning. Men när man är klar är man så glad att man nästan glömmer allt slit...

Härligt med pelargonen i den nya krukan:)

Kram Annica

Hem & Lyckas Mia sa...

Blir ju jättefint med stenbeläggning, har också sysslat med det för inte så länge sedan. (Eller tja, pappa och maken rättare sagt..) Pelargoner är härligt nu, har inte satt ut mina än dock. kram!

karofina sa...

Haha, det där med intresse med trädgården är nog något man får när man köper hus med tomt. Jag hade det inte innan, hade BARA platsblommor inne för alla mina krukväxter bara dog (ja, katterna käkade ju en del med) men sen nu när saker och ting börjar formas i trädgården och man ser resultat, blommorna frodas, nya gräsmattan blir bara finare för varje dag och så alla stenprojekt jag drar igång som faktsikt blir både bra och praktiska! Ert blev ju supernice!

Tänkte på det med lekstugan med, kanske inte går att bara byta plankorna, för på vår stuga går plankorna genom hela, då får man byta hela golvet då?

Kram på dig! /karro
Kram på dig!

Minikex-living sa...

JÄttefint med blommorna!! Biltema, man ´kanske skulle ta sig en tur dit, hi, hi!! Rusta är också en favorit!!
kramar Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...