14 maj 2008

TEMAVECKA: De fem elementen! Onsdag: Eld

Onsdag: Eld
självklart omfattas ljus och eldstäder. Saker i röda toner och trekantiga former och även djursymboler räknas in.Idag är temat eld - kanske mitt favoritelement? Ljus bränns det mycket hemma hos oss. Mitt bidrag består av en ljuslykta från Inkariikka. Fick den av mina arbetskamrater i bröllopspresent. (Den är dessutom trekantig!) En bricka med ljus och en liten ihopvikbar ikon. Tändsticksasken har jag köpt från Onnimanni, som säljer produkter som arbetscentraler och fängelser har gjort. Den ser ut som en bok - bra idé tycker jag!

Inatt sov Max lite bättre. Han somnade ca 22.00. Vaknade första gången vid midnatt. Då matade jag honom. När han vaknade andra gången (det var antingen kl.02.30 eller 03.30, var så trött, så jag minns inte...) så tänkte jag att nu ska jag försöka med att bara ge nappen. Tog en stund och lite skrik blev det ju nog, men han somnade om efter en stund! Vilket väl betyder att han nog egentligen inte är hungrig då han vaknar för att äta, det har nog mera blivit en dålig vana. Och jag har inte orkat stå emot och lyssna på gråten, så har matat.. Sen vaknade han ca kl.05.00. Då tog jag honom till min säng och matade honom. Sen vaknade han ca kl. 7.00 och 7.30 steg vi upp. (Blev nu väldigt ingående det här och lite tråkigt, men skriver mest för att jag själv ska komma ihåg..) Nu hoppas jag bara att man kunde få bort den där matningen vid midnatt. Ska försöka få honom att somna om inatt om han vaknar då redan. För han kan inte vara hungrig då.. Om han skulle vakna först vid 02-03 så skulle ju nog onekligen den där natt matningen passa bättre då.. Och då kanske han skulle hållas mätt tills 7.00, då det ju i princip är morgon.. Man får bara kämpa på och försöka olika metoder..

Idag ska vi åka in till stan. Tyvärr så blir det träff bara med M, då L hade så mycket med sina studier. Vi får ses nästa vecka istället. Men att träffa "tant M" är ju inte heller fel! Ska ta mig en sväng via Stockmann och se om de fått in bokstaven X. Max har ju ett M redan. Ett A har han också, men det är inte framme ännu, eftersom X var slut då jag köpte bokstäverna.. Hoppas bara att det finns.. Annars får väl följande barn heta något på A?

Har inte ännu bestämt om vi ska ta bilen eller bussen.. bussen skulle vara skönt så man slapp hitta parkering.. men det är ju nog lite dyrare.. Men jo, jag har ju fått pengar idag! Då får det bli bussen!

Igår då vi hade kommit hem, gick jag på promenad med Max för att han skulle somna. Vi gick till Rautanet. Stod ute vid altanmaterialen med vagnen, och en försäljare kom och frågade om jag skulle transportera virke med vagnen.. Jag såg bara framför mig hur de hade sett ut.. Men det är praktiskt att röra sig med vagn! Man får med sig en hel del! Min mamma berättade att hon tyckte att det var jätte jobbigt då vi vuxit ur vagnen, då det inte mera gick att använda den som transportmedel för diverse loppisuppköp och annat..

Jag berättade igår att jag gick på loppis i Ekenäs. Nu har jag fotograferat fynden, men eftersom temaveckan är på gång, så får loppisfynden vänta till helgen. Vi är ju i Vasa då, men det borde nog inte vara något hinder för bloggen det!

Ha en bra dag!

6 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Albin kanske! hihi - hoppas du hittar ditt X.

Kram Maud

rost&rosor sa...

Vilken otroligt vacker tändsticksask! Den väcker mitt habegär. Skönt att han sovit bättre i natt Max. Såg att Maud föreslagit Albin som namn på eventuell nästa;) det heter ju min son ju.Känner igen det där att barnvagnen var bra att kånka saker under. Numer får jag ont i armarna av att bära eftersom mina barn blir 9 och 5 i år. Dessutom var den bra för att här i stan åker man gratis buss när man har barnvagn.Ha en bra dag på stan, kram Katta

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Skönt att du "planerar" för ett andra barn med tanke på att lilla Max håller dig vaken...

Jag fött fyra barns som var ganska stora till växten när de föddes och krävde därför en massa mat dygnet runt...Lite sömn blev det under en period men jag kan iallafall trösta dig med att det blir bättre (även om jag brukar skoja och säga att jag inte sovit på tolv år *fniss*)

Ska bli kul att få se dina shoppingfynd!

Kram Annica

Nettan sa...

Fin tändsticksask !
Ja usch kommmer ihåg fr. den tiden barnen va små, min minsta som är född 7 v.( vägde 2.400 & 44 cm )förtidigt ville äta 1 gång i halvtimmen även på natten, men min mjök vart inge tjockare för det & hon var ju tvungen & lägga på sig " lilla benranglet " så vi fick starta med ersättning som tur va ;0).
Hoppas Max ändrar sina sovrutiner snart så Mamsen oxå får sova !!
Hoppas du hittar ditt " X "...
Kram Nettan

karofina sa...

vill han tutta eller? kanske blir han inte mätt ordentligen utan behöver nått mer så han sover längre perioder? bara en tanke... ;)
e sugen på att se dina fynd! :)
puss o kram!

Millas Mirakel sa...

Vilket fint kollage du gjort, tändsticksasken är ljuvlig!

Väntar med spänning på dina fynd!

kram C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...