13 maj 2008

TEMAVECKA: De fem elementen! Tisdag: Trä

Allt i trämaterial , men också växter och material i bomull och lin, rektangulära former och gröna och starkt blå färger.

Mitt bidrag idag består av detaljbilder av gamla vackra möbler i trä hemma hos mina föräldrar. Uppe till vänster: Serveringsbord. Uppe till höger: Träkista. Nere till vänster: Bokhylla med gamla böcker. Nere till höger: Stol. Alla möblerna är ärvda från min mormor.

Idag åker jag och Max tillbaka hem. Alla nätter här har varit rent ut sagt en pina.. Han har inte alls velat sova längre än två timmar i sträck.. Jag börjar bli så trött på nätterna (dagarna går konstigt bra - ännu..) så jag blir nästan förtvivlad då han bara skriker och inte alls vill ligga still.. Vi ska till rådgivningen på fyramånaderskontroll om en vecka, så ska fråga lite råd då.Igår gick jag på loppis med mamma och Max. Ja, eller först ensam med Max, och sen på en annan loppis med mamma. En sväng via Säästö Pörssi hann jag också. Gjorde ganska många fynd! Men just nu orkar jag inte fotografera dom, så det får vänta tills imorgon..

Jag lyckas alltid stöka till det så otroligt mycket då jag är i Ekenäs. I rummet där jag och Max bor alltså.. Men jag kom på att det nog är för att jag alltid samlar på mig så mycket saker när jag är här..

Köpte nyaste Lantliv igår! Har spanat på flera nummer, men alltid tänkt att - inte den här gången.. men nu kunde jag inte hålla mig. Det var också en namnsdagspresent till mig själv! Och jag ångrar mig inte! Tyckte om allt i den tidningen! Speciellt förvaringsreportaget! Precis en sån där pärlspontbänk har vi tänkt bygga på glasverandan och en förvaringsstege ska vi ha skorna på har jag tänkt. Väntar så på att komma igång med glasverandan! Men det blir troligtvis redan sista helgen i maj, för då ska vi också börja med altanen. Mamma och pappa kommer till oss och hjälper. Peter och pappa ska bygga och jag och mamma måla glasverandan. (Och ta hand om Max däremellan förstås!)

Jag har haft några riktigt trevliga dagar i Ekenäs, men nu ska det bli skönt att komma hem igen. Borta bra - hemma bäst! Det stämmer nog så bra! Imorgon ska jag träffa Laura och Maria. Ska bli så roligt! Laura har aldrig träffat Max, då hon jobbat i spanien i ett halvt år. Hon var hemma vid jul och nyår, men åkte tillbaka några dagar innan Max föddes. Och på torsdag kommer Peter hem igen. En dags vila och på fredag åker vi till Vasa och hälsar på syster Maria, och min farmor och min farbror och hans fru. Ska bli kul det med! Så en hel del står på programmet de närmaste veckorna!

Ha det nu riktigt bra alla!

9 kommentarer:

Nettan sa...

Så fina möbler du visar fr. dina föräldrars hem =0).
Som du säger, " Borta Bra Men Hemma Bäst " !!
Hoppas resan hem går bra.
P.S " Paketet " skickas idag !
Kram Nettan

Living by Milla sa...

Vilket härligt bidrag till dagens tema !
Ja, tänk att det är så skönt att komma hem igen efter man varit borta !:)

Lantliv är min favorittitdning, tecknade en prenumeration för ett tag sen.

Ha en bra dag!
kram C

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hoppas det blir ordning och reda på Max sömn när ni kommer hem igen.

Jag vet hur jobbigt det kan vara när det inte vill sig med sömnen!

Härliga trämöbler dina föräldrar verkar ha:)

Kram Annica

Vitt Hemma sa...

Ett sånt roligt vecko-tema... Fina möbler du visar!
Borta bra, men hemma bäst!! -Är ju själv en riktig hemmagris... Så jag förstår att du längtar hem!

Ha det gott! Kram sofi

Stina sa...

Jag gillar verkligen Lantliv.:-)

Fina bilder på "trä". Kramis

Anonym sa...

Jättefin tolkning av underbara möbler! Ha en fortsatt mysig tisdag! Kram Karin

Anonym sa...

Vilka vackra trädetaljer du visar.Jobbigt att lillen inte vill sova på nätterna, han är kanske rädd att han missar nåt kul. Kram Katta

karofina sa...

jobbigt med skrikande barn, mina har varit ganska snälla... den lilla flyttade nyligen in till storasyster, det funkar väldigt bra. tycker hon sover bättre nu än vad hon gjorde i vårt sovrum. lite kul att storasyster inte kan somna förrän lillsyrran oxå lagt sig ;)
jag tycker det är jätteskönt att komma hem till föräldrarna, barnvakt och så har mamma o jag skitkul ihop. men tyvärr saknar man ju älsklingen där hemma efter nån dag :/
kul att läsa vad du haft för dig!
kram karro!

Mjuka sa...

Helt ljuvliga möbler på bilerna. Usch det låter jobbigt med den lille. Mi minsta har precis fyllt tre månader, har fått sig en släng av ögoninflammation. Usch!!
kramar Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...