24 juni 2008

Award och loppisfynd



Så glad man bli då man sätter på datorn en morgon och ser att man har fått en award/utmärkelse! Speciellt efter att ha haft en "mask" i sängen bredvid sig är man rätt stel i ryggen.. och dessutom var mjölken till kaffet slut.. Det är Malin med bloggen Leva som jag
som gav mig utmärkelsen! Tack ska du ha! Jag vill ge den här awarden vidare till några bloggar som jag följer med nästan dagligen, och som jag tycker att jag har fått ett lite personligt förhållande till (så personligt som det nu kan bli här i bloggvärlden..men ni vet vad jag menar) Dessa personer är också aktiva kommenterare på min blogg - vilket självklart är jätte roligt! Ni är följande:


Karofina

A home far away

Vitt hemma

Mitt liv - mina drömmar

Tack för att ni finns! You make my day!

Igår kom jag och Max hem igen! Vi har haft det jätte trevligt i Ekenäs, men då mamma och pappa började pyssla på med sitt, ändra lite i badrummet, så fick jag hemlängtan till mitt eget hem och mitt eget pysslande! Finns en hel del på lager att fixa här hemma.. Men jag tänker inte sätta upp några mål för vad jag ska få gjort, för då blir det ändå inget..

Så till mina landefynd! Blev faktiskt bara ett loppisfynd..



!

Denna underbara gamla trälåda minns jag från min barndom. Det fanns några stycken på landet och jag fick en. De är gamla trälådor för drickaflaskor från Auran Panimo Oy, ett bryggeri i Åbo. På lådan står det: Laatikon omistaa Auran Panimo Oy (lådan ägs av Aura bryggeri Ab) I lådan finns några gamla lakan som jag också fick från landet. Ska sy någonting av dom, det gamla bommulstyget är så mjukt och slitstarkt!



Den här mandelkvarnen (tror att det är en sån) är ju bara så söt!



Min mormors gamla sockerskålar. Såå barndom för mig! Tror nog inte att jag ska ha socker dom, fast man vet aldrig! Söta är de iallafall!



En par kopparlyktor, som ska få lite färg på sig. Kommer att lysa fint under julen! (Som det för övrigt bara är ett halvt år till idag!..)



En kopparkanna. Ska pryda hyllan i köket ovanför köksskåpen sen då den någon gång blir klar.. Först måste vi bara få elektrikern hit.. Vi har liksom skjutit upp det ganska länge.. Skulle kanske vara bäst att ta någon annan..



En trälåda med fack. Kommer att bli så fin i vit! Tror att jag ska ha den för mina pysseltillbehör sedan då jag någon gång får mitt hobbyrum klart.. Den ska egentligen hänga på väggen, men jag tror nog att den får stå på skrivbordet hos mig.



Ett tidningsställ. Jo, det ska målas vitt och få nytt tyg. Tyget är helt ok, men jag tror att det får bli ett grönt eller rosa prickigt. Ska ha inredningstidningar i den tror jag.



Det enda loppisfyndet faktiskt! (jo hittade lite fina kläder, helt som nya också, men de ids jag inte ta bilder på..) Den här korgen blir väl fin som vit! Den är ca 30 cm lång, så ganska liten, men små uppköp ryms bra! Har länge velat ha en korg!

Idag eller imorgon ska jag ta mig en tur till Jättirätti tror jag, och köpa tyger och en skumgummibit till pärlspontlådan på glasverandan. Tror att det är lite pastellfärgade tyger, prickit, randigt och blommigt som lockar mest just nu! Vi far väl iväg med Max då han har sovit på dagen. Imorgon tror jag att det blir en tur till jobbet, ja, kan hända att det skulle vara mest praktiskt att åka till Jättirätti samtidigt.. Det är ju ändå på vägen.. Så spar man lite bensin, då den nu är så sjukt dyr nuförtiden..

Som avslutning idag - kolla in denna adress! www.lottaspace.com Råkade komma in på den i misstag.. Kanske jag borde byta namn på bloggen.. Lottaspace var det första jag kom på för två år sen då jag öppnade den här bloggen.. Och då handlade det ju inte alls om iredning.. Nå, men det får nu duga ännu tills vidare!

Ha en bra dag! (nu började det regna märker jag, det såg så lovande ut för en stund sen.. suck..

20 kommentarer:

Lenas pysselgrop sa...

Jättirätti? Är troligen på väg till Åbo på semestern och är förstås intresserad av alla roliga ställen som man borde besöka. Är det här nåt man ska söka sig till?
Låter som billiga tyger - och sånt brukar jag gilla :)

Lenas pysselgrop sa...

Tack! Jag ska se om sambon är intresserad, det är han ju helt säkert ;)

Finns det förresten nån bra loppis som man bara måste besöka om man kommer till Åbo? Eller kanske du inte vill avslöja? :)

Mitt liv - Mina drömmar sa...

OJ, vad glad jag blir! Att få uppskattning gör mig nästan generad men samtidigt blir jag så jättejättejätteglad. Extra glad över att utmärkelsen kommer från dig, jag följer ju din blogg dagligen för att se vad du hittat på!

Härliga saker du fått med dig hem!

Stort tack för utmärkelsen och sen superbamsekram
Annica

Södralycke sa...

Grattis till din award! Fina loppisfynd du gjort! Såna där ljuslyktor ser man ju ofta på loppis, har faktiskt aldrig tänkt på att man kan måla dem....de kommer att bli jättesnygga!

Vitt Hemma sa...

Å så avis jag blir på mandelkvarnen!! Så fin!!

Å tack tack tack för din award!! Blev såå otroligt glad!!

Stor Kram Sofi!!

Nettan sa...

Men vilken överraskning man fick så här på morgonen (*hrm* brunchen )...sov länge idag..*fniss* sjukt trött har jag varit, förstår inte !

Tack så hemskt mycket för "utmärkelsen "....=0) !
You make my day too ;0).

Så mycket fint du fyndat, nu blev jag sugen & springa till vårat loppis som har allt till 50%.

Ha en skön dag du & Max..
Kram Nettan

Living by Milla sa...

Grattis till awarden !!!
Underbara saker du "fyndat" i sommarstugan ! :)

Kram Camilla

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

GRATTIS till utmärkelsen!!! *kram*

Åh vilka fina fynd du har gjort!!!

Kram
Mia

Stina sa...

Mysiga saker.
Kul när man hittar lite...

Kramis gumman// Stina

Lenas pysselgrop sa...

Tack för loppistipsen!

Vet du, jag råkade faktiskt hitta den där artikeln i Hbl!! Men tusen tack för att du gjort dig besvär och fotat, jättegulligt av dig!!

karofina sa...

men tack så mycket, gulligt att du tänker mig :)
kul att få med sig lite finsaker hem, jag är på jakt efter en sån där mandelkvarn, de är så snygga!!
maken tycker jag blivit galen här hemma på allt som ska målas vitt, haha! ;)
kram på dig!

Mjuka sa...

Roligt att du blev så glad!! Kramar på dig!!Jättefina fynd du visar i dag. Gillar drickabacken!!
Hoppas att du får en skön dag
Kramar malin

Mitt nya vita hem sa...

Jag köpte dom från blossom (finns i Jakobstad,Karleby och Vasa) :)Grattis till din award

Lisa på Furutorp sa...

Hej!

Vad roligt att hitta din blogg! Och vad mycket härliga loppissaker du hittat, ska bli spännande att se hur du förvandlar dom!

Betalningen har tyvärr inte kommit in ännu, så jag kollar med banken imorrn bitti. Mattan borde ju skickas imorrn för att hinna fram till Vimmerby i tid!

Må så gott!
Lisa på Furutorp

Anonym sa...

Grattis till awarden! Ja du dagar när mjölken till kaffet är slut är inga kul dagar;) Fin trälåda med text på och bilden på Max på sidan där är ju bara för söt. Kram Katta

Sunells sa...

Jätte fina fynd, fin trälåda! Och Jättirätti brukar jag också besöka, där har jag bla hittat mitt favorittyg i mörkbrunt/vitprickigt.

Jag såg just att jag hade inte länkat till dig, det måste jag åtgärda nu direkt:) Ha en bra dag i detta blåsväder...
Kram Katariina

Lilla huset på prärien sa...

Surfade förbi och vill bara säga hej. Vilken fin mandelkvarn! :)

A home far away sa...

Ahhhh, gulle dig!! Vad glad jag blir. Min första award, tjoho!
Nu har du förgyllt min dag:-)
Nu börjar det röra sig mot hemfärd till Singapore igen, det är med blandade känslor vill jag lova:-)
Ikväll ska jag träfa några gamla väninnor som jag känt i hela mitt liv, det ska bli trevligt.
Och imorgon far jag till Stockholm igen, jag blev inte riktigt klar i måndags, haha!

Ha en underbar dag, vännen!!

Kram Gunilla

Malin sa...

Vilken fin blogg du har
kram Malin

Malin sa...

Vilken fin blogg du har
kram Malin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...