18 juli 2008

Grattis Petra och Max!


Idag blir min syster Petra 20 år och Max blir 6 månader!


Grattis!Igår åkte Peter på jobb igen. Mamma och pappa kom hem från Sverige, och efter att ha ätit frukost hos oss, åkte vi så småningom iväg till Ekenäs. Vi åkte och handlade, och kunde inte motstå (mamma och jag alltså) att ta en sväng via Emmaus. Pappa skrattade bara åt oss då vi nästan hoppade ur bilen i farten.. Men en del fynd gjorde jag - så det var ju tur att vi gick dit! En supersöt klänning med spetskanter! Som dekoration nu till en början, men man vet aldrig - kanske en liten flicka får ha den en dag! Några böcker med vackra vita ryggar köpte jag också. Husmoderns presentbok, lite vett och etikett och hur man blir en perfekt värdinna. Där har man läsning minsann! Fick några till i samma serie av mamma sen då vi kom hem, för de visade sig att hon hade några. En finsk bok köpte jag också. Med titeln "Mitä nuoren naisen tulee tietää" (Vad en ung kvinna borde veta) från 1928. Andra utgåvan så originalet är väl ännu äldre.. Väldigt mycket bra tips.. hmm.. helt sjukt egentligen vad man tutade i flickor på den tiden! Ja, jag köpte ju boken för pärmens skull egentligen, men rätt rolig att läsa är den nog också..
Ett gäng med chokladcupcakes bakade vi också, till Petras fest ikväll! Blev rätt många - och mumsiga! Ha en riktigt skön fredagskväll allihopa!

11 kommentarer:

Linda/Lantliv i lägenhet sa...

Åh stort grattis till de dina då! Vilken underbar klänning du hittade! Och vilka fina böcker...har liknande, jag!

Hoppas du får en bra helg!

Kram Linda

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Men gud vad kul! En sådan bok vill jag oxå ha...fast på svenska...min finska är ytterst begränsad;)

Kram Annica

Nettan sa...

Dom Chokladcupkakorna ser goda ut...& Grattis till de dina !!

Fyndat igen ser jag =0) & vad roligt att du fått sålt en del saker, bra att " att ditt skräp " kommer till användning åt ngn. annan.

Önskar dig & Maxen en skön Helg..
Kram, Nettan

Anna sa...

Hej!

Vilken fin klänning du fyndade, supersöt :). Kanske får en liten tös springa runt i den i en senare framtid som du skrev...hihi!

Böckerna var jättevackra, håller med om att det är roligt att läsa gamla böcker eller tidningar!

Kram!

Ullis/Leva på landet sa...

Klänningen var helt underbar. Tänk en liten tjej i den. Jag har också en sådan bok efter farmor. Den har jag tänkt att sälja på loppisen i morgon. Ska kanske ha den kvar istället.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Leva som jag sa...

Supersöt klänning, något liknande vill jag ha till Ingrid!! Vackra böcker också!
Ha det bäst kramar M

Alexandra sa...

Ha ha... låter som en intressant bok. Kul att läsa om dåtidens "regler". Ha en finfin dag" Och grattis i efterskott till syrran. (Fin bild på dem)

Ellas Inspiration sa...

Grattis till de båda!

Smarrig fika!

Ha en skön lördag!

Kram Karin

Nettan sa...

Nää, inte ska DU göra det !!
"Turen " kommer till dig med !

Ha det gott..
Kram, Nettan

karofina sa...

grattis till båda, de blir ett rejält kalas med värsta kakorna! mums!! :)

den där kläningen var väldans lik de jag hade när jag var liten. så söt! emmy har haft många av mina klänningar, kul att de går i arv lixom :)

kramar!

Södralycke sa...

Det är jättekul att läsa gamla böcker! Min mamma fick en gammal kokbok från 20-talet i julas, där det stod en massa om vad man skulle äta och inte och varför om man skulle behålla hälsan...vi skrattade så vi grät :)

Ha en fortsatt skön helg! Kram Johanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...