03 juli 2008

Sverige resa. Del 1 av 2

Nu är vi hemma igen! Efter en härlig resa! Ja, eller vi kom ju hem på tisdag kväll, men det har inte funnits tid för datorn sen dess. Resan gick jätte snabbt, men vi har hunnit med mycket! Och haft det jätte roligt och mysigt! Eftersom det finns så mycket att berätta och visa, så tänkte jag dela upp resan i två delar.

Del 1= fredagen den 27.6 till lördagen den 28.6 (bl.a. besök på Astrid Lindgrens värld)

Del 2= söndagen den 29.6 till hemfärd (rundtur i Småland och Stockholm)
Efter en tidig väckning på fredag morgon, åkte vi iväg, och hade en skön dag ombord på Amorella. Vi fick en hytt, där vi kunde vila emellanåt, satt en stund ute på ett blåsigt däck och åt en god middag i restaurangen. Då vi kommit fram, förde navigatorn oss snällt till Vimmerby. Ca 3,5 timmar tog det med en par små pauser. Vi hade ju campingplats bokad, men eftersom det inte var något vidare campingväder, och de personer som Maria och Simon bor med, var borta, så kunde vi övernatta där. Det var riktigt skönt!Den här presenten hade vi med oss till Maria och Simon. Jag köpte den från jobbets butik.

Max vaknade mycket tidigt på lördag morgon.. det var så ljust och en timmes tidsskillnad dessutom. Så småningom vaknade resten av huset upp och det blev frukost. Sen bar det av till Astrid Lindgrens Värld!Klädd för en dag i Astrid Lindgrens Värld! Vår lilla Emil!


Så blev det föreställning - Karlsson på taket - Simon


Och Allsång..


Maria i miniatyrVimmerby


Rostiga mjölkkannor


Vackra blommor


Härliga rosor i Törnrosdalen


Peter och Maria väljer godis i Handelsboden där Maria jobbar.


Maria hade plockat ihop en så här fin korg till oss! Max fick en bysse och en första tanden burk.


Härliga knorrar!


Max på teater för första gången i sitt liv! Han trivdes bra i bärsälen!


Simon och Maria på Brygghuset


Max fick ett par söta skor av våra söta värdar!


Jag och Peter på Brygghuset

Det blev en del föreställningar i Astrid Lindgrens Värld.. Maria hade gjort ett fullspäckat program åt oss! En härlig dag var det! Mycket att se på! Men jag förstår inte hur man hinner med större barn.. Man måste ju nog välja vad man vill göra då.. Nu kunde vi ju bara rusa runt, och det blev mest föreställningar och matpauser. Då vi avslutat Alv dagen, blev Maria barnvakt en stund, och Peter och jag åkte iväg och slog upp tältet. På kvällen var vi på brygghuset och åt. Efter en intensiv dag somnade vi gott i tältet! Fast inte riktigt genast.. Grannarna hade fest. Inte på campingplatsen alltså, utan i ett hus utanför. Peter gick dit och frågade om han fick värma vällingflaskan till Max.. sen blev det tyst.. Det var lite småroligt..

Fortsättning följer imorgon....

Idag åkte Peter på jobb igen. Veckan gick så snabbt då vi var borta nästan hela tiden. Idag hade vi första mamma-bebis träffen hemma hos oss. Alltså första sen den organiserade verksamheten slutade. Det var riktigt roligt! Nu ska jag försöka ta igen allt som jag har missat på alla bloggar! Ha det så bra!

9 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh vad lill"Emil" var söt i sin outfit:) Och ännu finare blir han ju nu i nya skor och med byssen under armen;)

Vad härligt du verkar ha haft det!

Kram Annica

Anonym sa...

Han var verkligen tjusig som Emil den lilla killen :D

Nettan sa...

Ser ut som om ni haft en upplevelserik Semester i Sweden & va söt han va som " Emil " lille gubben....ska bli kul & se resten !

Här har det varit pötthett & vi har tillbringat dagen på stranden =0)..
Kram Nettan

Lilla Blanka sa...

Hej Lotta!

Tack goa för dina snälla ord! *kram*
Vad roligt ni har haft..och va ljuvligt söt han är lille Max!

Kram
Mia

Lisa sa...

Hej Linda! Ni verkar ju ha haft hur kul som helst. Jag ser fram emot del två!

Lisa

karofina sa...

vilka sköna dagar ni haft!! våra kompisar ville att vi skulle till vimmerby med dem, men jag har hört att alla säger att det är så fruktansvärt med folk nu under sommaren? tyckte inte det såg så hysteriskt ut på bilderna (som för övrigt var väldigt inbjudande)

ska bli kul att se vad du har att bjuda på mer :) jag håller utkik!
kram!

Living by Milla sa...

Vilken härlig och mysig semester! Max är bara för go!

kram Camilla

Mia sa...

Hejsan! Äntligen har jag lite kontakt med internet...Vilken härlig resa ni verkar ha haft! Jag kommer att vara hemmavid från och med måndag, med tanke på fönstren. Om du ids maila lite ang. ert program under juli så kan vi försöka hitta tid för fönsterfixande!
H: Mia

Ellas Inspiration sa...

Åh va härligt ni ser ut att ha haft! Gud va söt Max är i sin lilla keps!

Ha en underbar helg!

Kram Karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...