04 juli 2008

Sverigeresa. Del 2 av 2

Del 2 av 2 av vår Sverige/Vimmerbyresa

På söndagen den 29.6, hoppade vi i bilen och åkte omkring i Småland. Maria följde med, Simon var tyvärr på jobb. Först bar det av till Bullerbyn!

Peter och jag blev nästan som barn på nytt, men in i trädet kröp vi ändå inte!

En tur via Mariannelund och karamellkokeriet där hann vi också! Mums så mycket gott godis! Tyvärr så var det ju söndag, så vi fick inte se tillverkningen, men vi åt alldeles för mycket.. Efter att inte ha hittat några trevliga matställen i Mariannelund (för man kan ju inte leva på godis), så lunchade på Mossebo gästhem, ett riktigt trevligt ställe! Sen bar det av till Lönneberga!

Maria tänker över sina hyss!


Så blev det grillning på kvällen! Här har Maria kommit till efterrätten redan..

På måndagen var det dags för hemfärd. Dagarna gick alldeles för snabbt.. Jag hade prickat in en loppis i Valdemarsvik, så där stannade vi för lunch. Ett jätte mysigt ställe! Tyvärr regnade det och åskade då vi var där.. dit åker jag gärna igen och stannar lite längre! Vi fick en sån semesterkänsla av stället, helt som om man skulle ha varit ännu mera utomlands än Sverige!


Inne på loppisen i skydd för regnet. Max var mycket förundrad över åskan.


Så här mysigt var det i Valdemarsvik!


Mina loppisfynd:


En liten mjölkkanna som en av mina pelargoner fick flytta in i!
(den blommar inte just nu, men har mycket knoppar!)En tvättbräda! Äntligen - som jag har letat efter en sån!
Har inte ännu bestämt mig för om den ska målas eller inte..En liten sliten kanna. Tänkte att man kan ha den som mjölkkanna
då man är flera, för alla som vi har nu, tar slut efter två koppar kaffe..


Efter stoppet i Valdemarsvik bar det av mot Stockholm, där vi hade bokat in en natt på Sjöfartshotellet.


Max hittade sina tår! Mums!

En tur på stan hann vi med också. På Designtorget köpte vi följande saker:


En tuff svartvit bilderbok till Max, som han ska få då han blir lite större.. typ till julklapp..


En par Ernst tändsticksaskar. Läste för en tid sen på den härliga bloggen Ellas inspiraion om dem, och kunde inte motstå. Det där citatet stämmer ganska bra in på mig också..Så var det kväll i Stockholm och följande morgon åkte vi hem med Mariella. En rätt kul grej hände på båten. Då vi var och äta middag, var där en servitör som hela tiden pratade med Max. Och han pratade tillbaka.. rätt som det var, kom servitören och plockade upp pojken, och han fick privat rundtur till köket och genom restaurangen! Ett danskt par hade frågat om det var hans barnbarn, men han svarade att han ville bara att vi skulle få äta i fred!

Sen var vi snart hemma igen! Blommorna hade överlevt fint, då det regnat passligt. Det är härligt med pelargoner annars. Då blommorna blivit bruna och skruttiga, så är det bara att klippa bort dom, och efter någon vecka har de nya knopparna slagit ut! Vi fick ju några från Bauhaus då vi köpte material till altanen, och jag tänkte nästan slänga dem, då de blivit lite ledsna i värmeböljan som var då. Men jag planterade om dem, och klippte bort de ledsna blommorna, och nu blommar de fint igen! Angående altanen annars, så fick vi den sista delen av staketet på plats på onsdag. Och en liten trappa utanför dörren. Jag byggde en bordsskiva till symaskinsunderredet av den gamla trappans plankor, som var passligt grånade och slitna. Symaskinsbordet fick flytta upp på altanen. Nu står där en par pelargoner, men det går lika bra att ha som serveringsbord eller dylikt. Ska försöka åstadkomma lite bilder till någon annan dag.

Jag kom på att då man lägger in en massa bilder i ett blogginlägg (som idag) så lönar det sig att börja med de som ska komma sist. För jag får åtminstone bara in fem bilder i taget, och så kommer de nyaste alltid högst upp, och det är ett himla pusslande att flytta bilderna sen. Kanske det här går lättare på något sätt, men här stannar min datorkunskap.. Konstigt att jag inte kommit på det här tidigare..

Idag överstiger jag 6000 besökare! Någon tävling eller utlottning tänker jag inte pressa fram nu, men vid 10000 så ska det nog bli någonting! Så besök mig flitigt bara! Hihi!

Ha en skön fredag, här har de lovat varmt idag! Skönt!

9 kommentarer:

rost&rosor sa...

Vilken härlig resa ni varit på. Max är hur kool och söt som helst i den där kepsen.Förstår att han blev fundersam över åskan.Trevlig servitör som tyckte ni skulle få äta ifred. Ha det bra, kram Katta

Nettan sa...

Tack för titten & del 2 av eran resa, fina fynd har du gjort med !

Väldigt snällt av servitören & ta med Max på en rundtur =0)

Ha det gott & Trevlig Helg..
Kram Nettan

Hemma på Landet sa...

Men du, vilket tripp. Dit vill jag med...till Bullerbyn och Lönneberga.
Påminner mig om min barndom. Kramis

Leva som jag sa...

V skall också snart till Astrid Lindgrens värld. Har varit där tidigare när mina stora barn var små. Jättemysigt!

Katariinas Living sa...

Härliga bilder! Skulle också vilja besöka Astrid Lindgrens värld, får planera det till nästa sommar.

Du frågade om kronan...den hittade jag på Plantagen i Reso(bredvid Mylly)och den kostade bara 13 euro:) Jag föll för den direkt!

Visst har vi härligt väder idag, 30grader och sol, hoppas ni har det bra i sommarvärmen:)

Kram Katariina

karofina sa...

åh vad mycket fint du visar!! blir helt sjuk! ;) kul att se alla barnboks ställerna, lönnerberga hade jag velat åka till, inte så långt för för vi bor ju i småland. men det är väl så, bor man för nära så kommer man lixom inte loss.

härliga loppisfynd med, kannan var underbar!
Max är så sockersöt! :)

kram på er o trevlig helg!

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Grattis till så många besök..! Innan du vet ordet av så är du uppe i 10.000 :)
Åh vad många härliga bilder..det syns att ni haft det bra!
Max är ju världens charmtroll, hans blick går rakt in i hjärtat på mig!

Kram
Mia

Anna sa...

Vilken mysig resa ni varit på, trädet med hål var ju häftigt :)

Gud vilken vänlig servitör som barnvaktade er lilla Max en stund!

Kram på dej!

Gårdsromantik sa...

Vilken underbar resa. Förstår att knodden Max charmade servitören - du blev inte orolig när han försvann med honom sådär? Men det var ju hur rart som helst.

Jag har kommit på detsamma med bilderna - men jag går in på html kode och klipper ut bilderna och flyttar dem - det gäller dock att räkna ut var bilden börjar och slutar.

Du vet vi textillärare är ju de smartaste på skolan.

Kram Maud

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...