08 juli 2008

Tre knoddar: en stor och en liten och en Max!

Tusen tack för alla kommentarer alla ni snälla människor! Jag försöker svara på varenda en, men ibland kan det hända att jag glömmer.. Jag är så glad att jag kan inspirera er med det jag visar på bloggen! För jag blir ju så otroligt inspirerad av er! Många kramar till er! Här ska ni få en skål med godis! Jag fick sommarkolan av min syster Maria i korgen som jag fick av henne, som hon hade plockat ihop av produkter från Handelsboden i Astrid Lindgrens Värld.
Synd att jag inte kan bjuda er på riktigt..

På söndagen tog vi ju en tripp till Ikea, jag och Max och N. Köpte lite det ena och det andra, men mitt egentliga ärende var att skaffa "Knoddar" till badrummet. En för tvätten och en för tygblöjorna. Jag hade hunnit bli lagom trött på den gamla tvättkorgen (som nog är helt fin men passade egentligen inte in i badrummet. Den blir nog fin någon annan stans!) Tygblöjorna har nu i ett halvt år förvarats i ett plastämbare med lock, och det blev genast fullt.. Knodden är så behändig också, då man bara lyfter på locket och sätter dit den smutsiga, och så locket på igen. Man behöver inte trycka fast locket som med plasthinken.


Så här såg det ut innan.
Och så här ser det ut nu! (Fast hinkarna står inte bredvid varandra)Jag ska nog ta och visa lite mera helhetsbilder från vårt badrum snart. Men där hänger alltid en massa tygblöjor och tvätt nuförtiden.. Får passa på någon gång då allt är i tvätten..

Nu börjar jag äntligen få lite ordning på Max dygnsrytm. Efter Sverigeresan var allt upp och ner. Men nu då han äter flera gånger dagligen, så var det lättare att hålla fasta tider. Jag började att skriva upp när han åt och sov, och så jämförde jag med ett exempel för en 6 månaders baby. Så nu har vi ett "schema" som vi följer mer eller mindre. Han vaknar mellan 6 och 7 och ammar. Får gröt mellan 8-9. Tidigare sov han ju ca en halv timme på förmiddagen, och mellan ca 12-15 och sen ca en halv timme mot kvällssidan. Men då jag märkte att han började sova allt längre den där förmiddagshalvtimmen, så tänkte jag att jag kunde lägga ut honom. Och nu sover han ca två timmar, mellan ca 9-11. Sen är han pigg till lunch och så sover han igen mellan ca 15-17. Och pigg till middagen. Sen klarar han sig utan att sova fram till att jag lägger honom för natten ca 8.30-9.00. Han får gröt vid 8 och så ammar jag innan han somnar. Han har nu också de senaste nätterna vaknat bara en gång/natt för att äta. Jag försökte ju för några nätter sen att bara ge nappen, men gav ju upp.. Har inte försökt sen dess. Dels för att jag inte haft ork, dels för att jag verkligen behövde amma (pyamasen hade blivit blöt om ni förstår vad jag menar..) och så tror jag att det skulle vara bäst om Peter tog någon natt, då Max bara fick nappen. För Peter kan inte ge upp och amma. Han kommer hem nu på torsdag, så vi får väl se hur vi gör.. Jag hoppas att vi kan hålla det här schemat då också, för mina system brukar ha en tendens att försvinna då Peter kommer hem.

Nog om den saken! Igår ändrade jag om i Max rum! (i lyckorus av alla awarder och fina kommentarer!) Blev så inspirerad, så jag fick en massa lust att göra allt möjligt! Började också laga vimplar till hans rum. Har jätte länge planerat, men nu kom jag igång. Det kommer att bli så fint! Jag har använt ett grönt tyg med vita prickar. Ett av dem jag köpte på Jättirätti. Jag har ju inte visat kuddarna ännu heller som jag sydde! Men de visar jag inte idag heller, men de kommer nog.. Tror att det blir till nästa vecka. För då får vi äntligen hem mormorsmattan som jag beställde från Furutorp. Den var nästan lite borttappad.. Det var ju meningen att den skulle ha kommit fram till Vimmerby, då vi var där. Men det hade den inte, fast vi var där två gånger och frågade. Då Maria inte efter en vecka fått någon lapp från bussgods, så bad jag henne åka dit och kolla. Jag hade ju fraktnumret som tur var. Dessutom hittade jag en funktion på nätet där man kan kolla var någonstans ens paket är, och den påstod att paketet hade kommit fram - en timme efter att vi åkt från Vimmerby! Typiskt! Jo, mattan låg där, på bussgods. Men de hade inte skickat ut ankomstavin, för de hade inte kännt igen adressen! Helt galet.. Men nu är mattan i Vimmerby och väntar på att komma hem till oss. Mina föräldrar kommer imorgon till oss, och åker vidare till Sverige på torsdag. De stannar en vecka i Sverige, och kommer hem på torsdagen den 17.7, och kommer då via här igen, och då får jag äntligen mattan! Sen ska ni få se mera från glasverandan, som jag har lovat så länge!

Mina föräldrar hämtar med sig ett nytt köksmöblemang då de kommer till oss. Ett pörtbord med bänkar! Det är mörkbrunt nu, men ska givetvis målas! Ja, inte är det ju nytt, det har alltid funnits, så länge jag har levat iallafall.. (och det är ju alltid..hmm..)

Nu blev det här ju bara så rysligt långt.. hoppas ni orkat er igenom! Ha en fortsatt bra dag! Nu sk jag ge mig ut på jakt efter en av mina vimplar som har försvunnit! Jag hade gjort fem, men nu hittar jag bara fyra.. Här har kanske varit en vimpeltjuv.. Tjolahopp - ha det bra!

8 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Långt härligt inlägg du Lotta!:) Jag tycker bara det är kul att få följa din vardag med barn och loppisfynd:)

Knodd är jättefin tycker jag. Vi har själva tre stycken till leksaksförvaring. Passar perfekt till att förvara både Briojärnväg och gosedjur vill jag lova.

Men sånt styr med mattan! Vad irriterande att du inte fick den med hem, men vilken tur att det löser sig iom dina föräldrars besök i Sverige.
Ha en skön pysseldag!
Kram Annica

Drömmar på landet sa...

Gud vilket fint hem du har! Vad inspirerad jag blir!

Nettan sa...

Visst är det kul när man får glädje fnatt & gör om här & där =0) !
Önskar jag hade mer av den varan, men icke, skyller på det dåliga vädret som får min reumatiska kropp på dåligt humör =0(...

Tråkigt med din matta, men skönt att det ordnar sig tillslut !

Hoppas vimpeln kommer till rätta =0),vill ju se när det är klart !

Ha det gott du & Max...
Kram, Nettan

Inspiration i vitt sa...

Tack för din kommentar.
Ja visst är de bra de där tvättunnorna och snygga dessutom (Har oxå två st)
Kram/Ingela B.

karofina sa...

ja de där burkarna kan man ha till mycket, vi har kattfoder i vår stora. riktigt praktiskt :)

ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, specillt när det gäller bussgods *suck*

vilken busig liten Max, hoppas mamma får sova lite snart nu!

kram!

Ellas Inspiration sa...

Vilka snygga inköp du har gjort på IKEA och kuddarna var ju superhärliga!

Grattis till utmärkelserna! Det är du verkligen värd!!

Kram Karin

Hemma på Landet sa...

Men du gumman!
Jag behöver lite kolor. Kan du skicka några via mail. Va?

Tunnorna har jag med. Fast jag använder dem till två helt olika saker...hundmat och tvätt.
Hoppas att man lägger rätt bara!
Hehe...pellets i fickorna skulle ju endast vara bra vid svält.
Ha en go kväll gummeligumman!
Puss

Hemma på Landet sa...

hahahahahahaha*host*hahahahahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...