12 september 2008

Mormorsfynd!

Nu ska ni få se! Det här är iallafall enligt mig det bästa fynd jag gjort på länge! Åtminstone om man tänker på priset! 16 euro betalade jag för den här underbara virkade pläden av mormorsrutor!

 IMG_4308

Blir nästan ledsen att någon vill sälja bort ett sådant hantverk för det priset.. Jag har virkat en mormorsruta i mitt liv. (Visserligen var jag på jobbet då) Och det tyckte jag redan att tog alldeles tillräckligt med tid. Men i den här pläden finns ju hur många som helst! Nej, har inte räknat dom, fast det ju inte skulle vara så svårt.. Men stor är den! Nästan 2x2 meter!

 IMG_4311

Tanken slog mig t.o.m att jag skulle göra två plädar av härligheten..Får se! Kanske det är dumt..

IMG_4312

Vissa av rutorna har gått upp i sömmarna, men det gör inte så mycket, går ju att lappa.

IMG_4300 

Jag känner att hösten riktigt bra får komma nu, så att jag kan krypa upp med den här filten i soffan!

Igår hämtades bilen från servicen och besiktningen. Dyrt som tusan blev det  - igen. Helt som om det någonsin skulle bli billigt att ha bil..

Max sover ganska dåligt för tillfället. Eller, aldrig har han ju sovit bra, men han har vaknat så tidigt, då jag inte alls haft lust att stiga upp..Han håller på och övar sig att krypa på natten också nämligen.. Och så har det gått till att jag håller på att sluta amma nästan också. Skulle gärna fortsätta, men då Max har kommit på att han kan bita mig, så är det inte speciellt roligt.. För tillfället ammar jag på kvällen och så på natten. Skulle ju gärna sluta med nattamningen, men då han bara skriker. Så jag orkar inte stå emot och bara ge mappen. Jag har kommit fram till att han säkert är törstig.. kanske inte vet jag. Trött är jag iallafall. Känner också att förkylningen inte är riktigt borta, lite tjock i halsen så där på morgonkvisten..

Idag tänkte jag ändå åka till Ekenäs med Max. Så man får lite vila, då mamma och pappa kan ha Max en stund. Lite loppisbesök har jag också tänkt hinna med. För tillfället är det tyg till mina syerier som jag är ute efter. Så ska jag också rota igenom mammas tyg och sylager och se om jag hittar någonting roligt!

Jag avslutar dagens inlägg med en bild på min påhittiga unge! Har ens föräldrar bestämt att man inte behöver en gåstol, så fixar man en själv!

 IMG_4289 

Ha en riktigt skön helg allihopa!

10 kommentarer:

Wilda Stenlyckan sa...

Hej!

Vilken söt bild på din söte son! Han ser ut att ha bus och lek i blicken.
Jag önskar det fanns en massa loppisar här som man kunde gå på, det är ju så roligt. Mysig pläd du hittade! Här har vi redan höst med kyliga dagar och nätter.

Grattis till din award!

Kram

Efwa drömmer om Provence sa...

Wow vilket fynd. Den är ju jättefin!!

Bonnies vita rum sa...

Gullig liten pojk!!

Filten är ju underbra. Min underbara gamla farmor 95 år sitter och gör sånna om dagarna!

Kram Bonnie

Levindas Värld sa...

Hej!

Men oj vilken underbar mormorspläd du fyndat, vilket hantverk!! Som de sen rear ut så billigt, förstå tiden kvinnan lagt ner på den där pläden..

Men nu får du njuta mkt av den under hösten!

Kram!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härlig bild på Max:)

Oj vilken fin filt! Jag är glad att du som uppskattar den la vantarna på den:)

Kram Annica

Leva som jag sa...

Helt underbar pläd!!! Vilket kap man blir ju lite avis, man kan ju säga att jag är en samlare,då jag har fler än tre "fniss" Önskar dig en skön helg!! Nu skall det mysas
kramkram Malin

LenaMarianne sa...

Den pläden kan man verkligen kalla för fynd :-) Blir riktigt avundsjuk :-)

A-P sa...

vilken stor och fin filt. Jag skulle behålla den stor iallafall. Det var ju tjusningen med den, så många rutor och så olika rutor. Håller på och virkar på min rosa vita mormorsrute filt, det är kul att göra såna. Vilken fin bastu ni har. Längtar till den dagen då våran bastu står klar, älskar värme. Snygg lösning med gåstolen = ).Kram

Maria sa...

Ahhh, de va den bilden du försökte skicka till mej?? Den är ju jätte fin. Jag saknar er så att de gör ont i magen. Men trivs här gör jag och det är ju bra :)
Din blogg förgyller min vardag, tack.

Kramar syster mellan

Ellas Inspiration sa...

Men så fin!

Kram Karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...