11 september 2008

Uppdaterade bloggar och bastubad

Jag blev så glad då jag märkte att det nu finns ett verktyg att lägga till på bloggen, där man lägger till bloggar, och så visar den automatiskt när bloggarna uppdateras. Kanske det här verktyget har funnits en tid, men jag hittade det först nu. Man kan välja vad som ska visas, bloggnamn, när bloggen uppdateras och rubrik och de första raderna. För tillfället har jag allt utan bilden med, tycker att det är ganska roligt att se! Så nu finns ingen länklista mera, utan bara uppdaterade bloggar. Jag prenumerar nog på alla bloggar jag läser på bloggkoll, men glömmer alltid bort att titta där.. Så nu tror jag och hoppas att jag ska hålla koll på er när ni gör nya inlägg! Enda negativa med det här, är att det tog ganska lång tid att kopiera in alla bloggar där.. för där finns en del! Och jag hoppas att jag inte har glömt någon! Ni som är här inne ofta och kommenterar, borde iallafall finnas med! Ropa till annars, så hamnar ni också där! Ett annat minus, är att det bara är bloggare som bloggar på blogger.com som kan vara med..

Igår kväll värmde vi upp våran bastu, och satt där och njöt en stund. Gjorde bra åt förkylningar! Jag har visst aldrig visat något från vår bastu förr.. Men det beror på att vi inte har badat där så himla många gånger, (och man vill ju ha bilder då det brinner i ugnen..) och att den inte är riktigt färdig.. Då vi renoverade badrummet våren 2007, fick bastun också sig en omgång. Panelerna bytte vi inte ut, men ny ung, vedeldad såklart! Och nya bänkar och så kakel på skorstenen satte vi dit. (fogmassa fattas ännu..) Golvet kaklades också. Den här bastun var ingen vacker syn förr kan jag berätta... Flagande målat betonggolv, gammal ugn med stängd lucka, skrangliga bänkar.. usch.. Men nu är det riktigt trevligt att bada där! För vad är väl ett finskt hem utan bastu? Inte för att jag nu är någon bastuentusiast egentligen, men vår duger bra! Den är så stor och ger så sköna bad.

IMG_4268

Bastun är nog det minst vita rummet i vårt hus!

IMG_4269

Men så ska det vara! Hit in kommer nog ingenting vitt. Skulle vara någon handduk då isåfall..

IMG_4270

Mysigt med glaslucka på bastuugnen.

IMG_4271

Min käre man har byggt bänkarna tillsammans med sin förra arbetskamrat.

Igår då jag cyklade in till centrum för att köpa lite mediciner till min förkylda man, tog jag mig en tur till loppisen där vi hade våra egna grejer till salu för en tid sen. Jag gjorde världens fynd! Men det visar jag imorgon! Kan åtminstone avslöja att det inte är vitt!

Idag åkte Peter på jobb igen. Jag måste åka med Max och hämta bilen från besiktningen.. Peter lämnade in den på tisdag, till en verkstad där de fixar det som behöver fixas innan besiktingen. Men den blev inte klar igår.. Jag tycker att allt som har med bilar att göra är så jobbigt. Jag hatar att tanka, parkera.. men så har jag ju inte haft körkort ens ett år ännu..

Hur är ni kvinnor med bilar? Om ni har en gemensam bil hemma, är det du eller gubben som tankar, sköter besiktning och annat?

Ha en skön höstdag!

8 kommentarer:

Leva som jag sa...

Härligt med bastu!!! Skall bli väldans spännande att se vad ditt stora fynd är!!!
kramkram Malin

Emmas Vita Hus sa...

Fin blogg! Fick myckt inspiration från barnrummen du visar! Får man länka till dig?

Malin/Vita hjärtan sa...

Hej!
Jag är också jättedålig p åatt gå in på Bloggkoll, verktyget du hittat verkar ju mycket smidigare, ska kolla upp det.
Du har något att hämta hos mig om du vill!
Kram Malin

Hem och Lycka sa...

Skönt att basta ibland, särskilt nu när det går mot kallare tider.

Visst är det maken som gör allt det där med bilen här också.. Och jag gör det mesta i hemmet, hrrm, inte så jämlikt kanske.. kram!

Hem och Lycka sa...

Glömde - Flickr:

ID: vitagavor
lösen: presenter

kram!

a home far away sa...

Visst är det härligt med bastu, vet du, på vårat condo där vi bor, har vi också bastu. Trots att det är 35 grader utomhus, där kan man snacka om att svettas i en rasande takt, jag som inte pallar att sitta så länge, så det är perfekt för mig:-

Många kramar
Gunilla

Hemma på Landet sa...

Härligt med bastu.:-)
Kramis gumman

Inredningsbloggar sa...

Vi har oxå bastu men den agerar mer förvaringsbod än ser ut som en bastu;) Men visst kan det vara skönt att basta när det är kallt!

Bil? Nä jag har inte körkort jag så maken sköter tankning och dylikt. Jag har på min lott att dammsuga i bilen om jag inte lyckas muta barnen:)

Kram Annica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...