26 september 2008

Porten på plats

Jag kan inte förstå att det är nästan 80 personer som har deltagit i min lilla anspråkslösa tävling! Otroligt! Fler tävlingar utlovas framöver! Det här var ju så skoj! Två dagar kvar ännu! Passa på!

IMG_4549 

Vi har fått upp porten i trappan nu - inte en sekund för tidigt.. egentligen alldeles för sent.. Roligare för Max nu då han kan krypa fritt omkring och roligare för mig då jag kan sitta och sy och inte behöver bygga murar runt Max.. Vår övrevåning där vi har våra sovrum, har inga dörrar, utan bara en smal gång mellan sovrummen, så man kan inte heller stänga in sig. Porten eller saloondörrarna blev riktigt bra! De var träfärgade innan. Förra sommaren började jag vitbetsa, men blev aldrig klar, och inte blev det snyggt heller. Kan inte förstå att jag inte då fattade att sprayfärg är bäst och lättast, och ger snyggast resultat!

IMG_4550

Sprayfärg är bra, men det går åt så otroligt mycket. Två burkar nästan till två portar.. Och så måste man ju vänta emellan, då ena sidan skulle torka. Men nu är de på plats efter många om och men!

 IMG_4552

Och jag bara syr och syr! Igår fick jag overlocken! Jippii! Den fungerar bra, men någon bruksanvisning och diverse skruvmejslar och pinsetter hade de inte skickat med.. Men jag mailade idag och frågade om de fanns kvar. Hoppas det!

Jag ska nog ta bilder på allt och visa upp för er! Men nu är jag så trött så jag ska snart gå och sova, fast det är fredag kväll. Men dagarna spelar ju inte så stor roll något mera.. Men jag är trött för Max vaknade kvart före sex i morse. Men natten gick bra - bara två uppvak och ingen matning! Håller tummarna för nästa natt!

Så har jag lite funderat på att öppna en egen blogg för inspiration M. Tror att det skulle vara lite lättare att hålla reda på allt då.. Självklart fortsätter jag med inredningsbloggen också!

Vi tog en sväng till jobbet idag, Max och jag. Till Pargas alltså. Ja, jag jobbar ju inte där, men vår enhet i Åbo hör till den i Pargas. Nu känns det nog helt rätt att börja jobba i januari igen. Är full av inspiration! Och Peter har också pratat på jobbet om sin pappaledighet. Skönt att så mycket är klart redan. Nu ska jag bara njuta av mina tre månader hemma!

Nu svamlar jag bara och får inget vettigt sagt, så nu är det sängen som kallar! God natt! Ha en superskön helg!

8 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Men så fina saker du syr. Tofflorna och täcket var helt ljuvliga. Kul att du blev nöjd med maskinen. Hoppas att den kommer att fungera bra.

Ha en bra helg!
Kram Uliis

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej! Tittade bara in för att önska trevlig helg!

SKönt med "grinden" så du inte behöver oroa dig för Max!

Kram Annica

Livet på Sjögård sa...

Låter som du har en hel syfabrik igång :)

Boken förhandsbeställde jag från www.ihanpieniputiikki.fi (äh, när jag inte kan länka, jobbar på det...), den kostade 35€, och för några dagar sedan mejlade hon och frågade om jag ännu vill ha min för det hade kommit in många förfrågningar om den och hennes lager hade tagit slut.

Skönt med port, jag har 3 barn och min karl tyckte att vi inte behöver nåt sånt "onödigt" för det är så kort tid den används och sen ska den bort... Nåh, bra har vi klarat oss men lite extra vaktande har det ju varit *suck*

Ha en skön helg!

Livet på Sjögård sa...

http://hedvigochjag.blogspot.com
På den bloggen hittade jag en tävling om boken, kanske du hinner med ännu och har en super tur och vinner? ;)

Vita ljuva tankar sa...

Det är ju helt otroligt vilka fina saker du sytt. Täcket var ursött!

Smart OCH fint med salondörrarna (annat än de gamla barngrindarna)

Kram

Inredningsbloggar sa...

Tittar bara in för att oxå önska dig en skön helg !!
Så det är till att ha spraymålat =0), förstår om det gått åt färg, men fintfint vart det !

Sitter & leker med min nya leksak, har inte riktigt kommit underfund med hur den funkar än...*fniss*

Hoppas du fått sova gott..
Kram Nettan

Nettan sa...

Oopps !
Var inte inloggad på rätt ställe.
Det var bara jag...
Kram Nettan

Moster's sa...

Det var nog den finaste porten jag sett.
Vi har ett absolut måste till att ha port eftersom vi bor på över plan och bara ha hallen nere. Är man mest i nedre våningen kankse det med extra vaktande går att vara utan.
Men som sagt fin var er port.
Kram Moster

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...